Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy tyle powinno wystawać przez górne mocowanie ?

Featured Replies

Napisano

założone nowe amory kyb exel g+seryjne sprężyny i pytanie. Czy te amory są jakoś dłuższe ?? bo po opuszczeniu auta na ziemię, wyszedł cały gwint przez górne mocowanie, a jakoś mi się nie kojarzy żeby kiedyś tyle tego wyłaziło przy starych (niestety nie zdążyłem porównać gwintu). Śruba dokręcona "aż poczułem opór" bez większej siły. Obie strony siedzą tak samo, sprężyny siedzą w gniazdach na amortyzatorze i na górnym mocowaniu ok.

Foto stanu

283675179-g%F3rnemocowanie.jpg

Napisano
u siebie zakladalem 1,5 roku temu i pamietaz, ze tez sie zdziwilem, wiec tak chyba ma byc. ok.gif
Napisano
  • Autor

> u siebie zakladalem 1,5 roku temu i pamietaz, ze tez sie zdziwilem, wiec tak chyba ma byc.

już się obawiałem, że te sprężyny coś lewe, bo zostały ze starego zestawu i że za bardzo usiadł czy coś. widocznie tak ma być

Napisano

zmierz długość gwintu w starym amorku, a długość gwintu w tym

Napisano

jak nic nie stuka i puka to ok ,jak wymienialem amory to z jednej strony zapomniałem załozyć tej podkładki co ma chyba 0,5cm i tez wystawało dość wiecej niz przed wymianą ale wiecej niz u ciebie mnie sie wydaje ze to tez moze zalezy od producenta pozdr

Napisano
  • Autor

> jak nic nie stuka i puka to ok ,jak wymienialem amory to z jednej strony zapomniałem załozyć tej

> podkładki co ma chyba 0,5cm i tez wystawało dość wiecej niz przed wymianą ale wiecej niz u

> ciebie mnie sie wydaje ze to tez moze zalezy od producenta pozdr

no to witaj w klubie. Co za majster ze mnie .... zapomniałem o tej podkładce dystansowej myśląc że to wypadło ze starego mocowania 270751858-jezyk.gif

o właśnie tej

283675618-podk%B3adka.JPG

Napisano
  • Autor

i teraz wygląda całość tak:

283675633-podk%B3adkaza%B3.jpg

talerzyk jest wyżej, a gwint jest o 0,5 cm większy w tych amortyzatorach niż w moich starych, więc powinno być już ok. Ten talerzyk tak odstaje teraz wink.gif ale według książki tak ma być z tego co widać na obrazku

Napisano

> i teraz wygląda całość tak:

> talerzyk jest wyżej, a gwint jest o 0,5 cm większy w tych amortyzatorach niż w moich starych, więc

> powinno być już ok. Ten talerzyk tak odstaje teraz ale według książki tak ma być z tego co

> widać na obrazku

zawsze jak wymieniałem amorki w cc i sc na koncu przypominałem sobie o tej tulejce:P tu widzę,że też do tego doszło:P prawidłowo powinno być jak na fotce powyzej:)

Napisano
  • Autor

> zawsze jak wymieniałem amorki w cc i sc na koncu przypominałem sobie o tej tulejce:P tu widzę,że

> też do tego doszło:P prawidłowo powinno być jak na fotce powyzej:)

dobrze że nie wywaliłem tych starych mocowań od razu. Byłem przekonany, że to po prostu część z wysypanego łożyska mocowania grinser006.gif

dopiero jak kolega wyżej napisał że zapomniał kiedyś dać, przypomniało mi się że to trzeba było przełożyć. Na szczęście dało się to uzupełnić już na skręconym zawiasie na aucie wink.gif

Napisano
  • Autor

> ciesz się, że Ci amor nie uciekł

ciesze się. Po wymianie nie jeździłem, dopóki nie wyjaśniło się dlaczego tyle tego wystaje. Wolę się upewnić dwa razy zanim wyjadę na drogę. Odkręciłem górną nakrętkę i pod talerzyk dałem brakującą podkładkę dystansową. Teraz powinno już być dobrze ?

Auto i tak musi poczekać do jutra na jazdę testową więc w razie czego jest jeszcze czas coś poprawić zanim wyjadę

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.