Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zimne powietrze z nawiewów

Featured Replies

Napisano

Witam

ostatnio przy nastawie ECO 21 st. C (climatronic) dawało mi strasznie ciepłym powietrzem, natomiast ostatnie kilka dni przy tym samym nastawie leci cały czas chłodzik. co może być nie tak?

wydaje mi sie, że przy dzisiejszych chłodniejszych rankach 21 st to ciepłe powietrze, tak zresztą było do niedawna

może ktoś miał podobne zjawisko? czego szukać?

pozdrawiam

Napisano

Ale co w tym dziwnego? O ile dobrze pamietam, to przy nastawie ECON uklad dazy do ustalonej temperatury wnetrza, ale bez wlaczania sprezarki. Czyli jak jest w aucie zimno, to grzeje, jak jest cieplo to powietrze o temp zewnetrznej leci...nie?

Napisano
  • Autor

> Ale co w tym dziwnego? O ile dobrze pamietam, to przy nastawie ECON uklad dazy do ustalonej

> temperatury wnetrza, ale bez wlaczania sprezarki. Czyli jak jest w aucie zimno, to grzeje, jak

> jest cieplo to powietrze o temp zewnetrznej leci...nie?

tak, tylko po osiągnięciu temp. silnika 90 st. i ustawieniu temp. ECON na 21 st. powinno lecieć dość ciepłe powietrze, a tu niestety leci dość chłodne. na dworze rano było 3 st. więc w aucie powinno odczuwać sie cieplejsze powietrze

Napisano

> tak, tylko po osiągnięciu temp. silnika 90 st. i ustawieniu temp. ECON na 21 st. powinno lecieć

> dość ciepłe powietrze, a tu niestety leci dość chłodne. na dworze rano było 3 st. więc w aucie

> powinno odczuwać sie cieplejsze powietrze

W takim razie zle zrozumialem ok.gif

No coz - wypadaloby przeprowadzic diagnostyke ukladu, moze ktorys czujnik szwankuje, ale sie zawor zacial, albo jeszcze cos innego.

Pewnie bardziej doswiadczeni koledzy Ci pomoga co sprawdzic na dzien dobry bez VAGaok.gif

Napisano
  • Autor

> W takim razie zle zrozumialem

> No coz - wypadaloby przeprowadzic diagnostyke ukladu, moze ktorys czujnik szwankuje, ale sie zawor

> zacial, albo jeszcze cos innego.

> Pewnie bardziej doswiadczeni koledzy Ci pomoga co sprawdzic na dzien dobry bez VAGa

vaga podepnę dzisiaj po południu

natomiast z tego co dziś zrobiłem do tej pory to na słuch sprawdziłem działlanie wszystkich silniczków, które odpowiadają za ustawienia klapek: na twarz, na nogi, na szybę i wszystko do środka działa OK, słyszalne jest działanie poszczególnych mechanizmów

jak coś wyjdzie na kompie napiszę jutro

Napisano

nie wiem jak w tych nowszych autach VW ale w starszych funkcja eco dawała możliwość samego nadmuchu z zewnątrz powietrza bez załączania sprężarki klimy,ale ja w swoim autku miałem pełen climatronic i funkcji eco nie miałem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.