Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wstyd z ta pompa paliwa kaczikowicze - WSTYD :-)

Featured Replies

Napisano

No wiec, poszedlem za rada co niektorych z watku o pompie:

http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=283667530&an=0&page=0#Post283667530

, ze przyczyna braku podawania paliwa do silnika jest silniczek pompy paliwa i go wymienilem.

Po wymianie ZONK - nic a nic lepiej - paliwo wciaz nie dochodzilo.

No i co madrale?

Jak pisalem, ze w czarnym kablu nie ma minusa - w ogole nikt nie zwrocil uwagi.

A minusa nie bylo bo go odcial wylacznik bezwladnosciowy.

Smieszne co... a jednak... Podczas mycia wnetrza w myjni musieli czyms puknac, ze wylacznik wyskoczyl i z zalozenia odcial doplyw paliwa.

Po wcisnieciu auto odpalilo az milo.

Szkoda tylko, ze podczas wymiany silniczka pompy zlamala sie nakretka dekla pompy - niby pokleilem i sie trzyma - ale nie wiem jak dlugo.

No - to pozdrawiam

Napisano

> No wiec, poszedlem za rada co niektorych z watku o pompie:

> http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=283667530&an=0&page=0#Post283667530

> , ze przyczyna braku podawania paliwa do silnika jest silniczek pompy paliwa i go wymienilem.

> Po wymianie ZONK - nic a nic lepiej - paliwo wciaz nie dochodzilo.

> No i co madrale?

> Jak pisalem, ze w czarnym kablu nie ma minusa - w ogole nikt nie zwrocil uwagi.

> A minusa nie bylo bo go odcial wylacznik bezwladnosciowy.

> Smieszne co... a jednak... Podczas mycia wnetrza w myjni musieli czyms puknac, ze wylacznik

> wyskoczyl i z zalozenia odcial doplyw paliwa.

> Po wcisnieciu auto odpalilo az milo.

> Szkoda tylko, ze podczas wymiany silniczka pompy zlamala sie nakretka dekla pompy - niby pokleilem

> i sie trzyma - ale nie wiem jak dlugo.

> No - to pozdrawiam

zobaczysz jak auto zachowuje sie podczas jazdy ,a nie tylko podczas odpalania...jesli bedzie lepiej,tzn. nie bedzie mulil przy przyspieszaniu to zalozysz kolejny temat...tym razem pochwalny

Napisano
  • Autor

> zobaczysz jak auto zachowuje sie podczas jazdy ,a nie tylko podczas odpalania...jesli bedzie

> lepiej,tzn. nie bedzie mulil przy przyspieszaniu to zalozysz kolejny temat...tym razem

> pochwalny

Oj.. kolega wzial do siebie...

Daj spokoj - skad mogles wiedziec, ze to ten cholerny wylacznik wyskoczyl :-)

Tak czy inaczej - mam nowa pompke i moze juz nie beda spadaly obroty przy odpalaniu od czasu do czasu.

Zatem nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.

Tylko ten sie nie myli, kto nic nie robi.

pozdrawiam

Napisano

Quote:

Jak pisalem, ze w czarnym kablu nie ma minusa - w ogole nikt nie zwrocil uwagi.

Jeśli wymieniasz urządzenie do którego nie dochodzi zasilanie, bo uważasz że jest wadliwe.... niewiem.gifrotfl.gif

To bez urazy ale miej "pretensje" do samego siebie (lub mechanika) 20.GIF gwoli ścisłości nie wypowiadałem się w wątku o pompie busted.gif

Napisano
  • Autor

> Quote:

> Jak pisalem, ze w czarnym kablu nie ma minusa - w ogole nikt nie zwrocil uwagi.

> Jeśli wymieniasz urządzenie do którego nie dochodzi zasilanie, bo uważasz że jest wadliwe....

> To bez urazy ale miej "pretensje" do samego siebie (lub mechanika) gwoli ścisłości nie

> wypowiadałem się w wątku o pompie

Po pierwsze, to ja to napisalem pol zartem- pol serio.

PO drugie - to jest specyficzna sprawa, bo ten caly silniczek lacznie z przewodem plus i minus jest zanurzony w benzynie.

Po trzecie - tam sa dwie kostki i w dwoch razem byl i plus i minus, a ze schematu nie moglem odczytac jak plynie prad ;-)

Po czwarte - chyba mnie nie zrozumieliscie - ja absolutnie nie mam pretensji do nikogo - wrecz przeciwnie - tu zawsze ludzie staraj sie pomagac i robia to w dobrej wierze.

A i tym razem nauczylem sie czegos nowego o moim gracie - wiec jest OK.

I prosze wszystkich zeby nie brali tak powaznie moich slow - bo to byla luzna dygresja :-)

Pozdrawiam

Napisano

> A minusa nie bylo bo go odcial wylacznik bezwladnosciowy.

> Smieszne co... a jednak... Podczas mycia wnetrza w myjni musieli czyms puknac, ze wylacznik

> wyskoczyl i z zalozenia odcial doplyw paliwa.

To auto Cię nie lubi frown.gif

Napisano
  • Autor

> To auto Cię nie lubi

Wazne, ze ja je lubie :-)

Napisano

Spoko... emotek nie widziales ani cudzyslowia ... ja tez jak najbardziej pol -serio... a do pompy owszem ida dwa plusy i dwa minusy pamietaj ze w obudowie jest jeszcze "sterowanie " od wskaznika paliwa wiec tez musi byc jakos zasilone. Nie przejmuj sie... czesci do kFIATkow drogie nie sa rotfl.gif wiec majątku nie straciłes 270635636-JUMP2.gif270635636-JUMP2.gif

Napisano
  • Autor

Ale wylacznik bezwladnosciowy nie odcial pradu do wskaznika poziomu benzyny.

A juz bylem bliski pociagnac ten minus wlasnie z tego wskaznika do pompki - pewnie tez by zadzialalo :-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.