Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lanos - okresowy brak mocy

Featured Replies

Napisano

Pacjent: Lanos 1.6 16V, instalacja Lovato z komputerem AL 700.

Niezależnie od pogody, raz na trzy - cztery tygodnie, za każdym razem rano, ma następujące objawy:

Odpala normalnie, przełącza się na gaz i na wolnych obrotach chodzi normalnie. Niestety próba ruszczenia powoduje dławienie, czasem strzały. Generalnie auto w ogóle nie ma mocy i praktycznie nie da się normalnie jechać.

Po przełączeniu na benzynę chodzi ok, da się bez problemów ruszyć itd. W trakcie jazdy można przełączy na gaz i jadąc jednostajnie auto będzie jechać, ale jak chce się przyspieszyć to wyraźnie czuć, że auto "nie idzie".

Zatem dojeżdżam sobie na benzynie do pracy, zostawiam auto na 8 godzin i po pracy wszystko jest ok.

Problem wraca po kilku tygodniach. Co jest grane?

Filtr powietrza nowy, świece nowe, tylko kable póki co stare - ale czy takie zachowanie może być od kabli?

Napisano

u mnie tak sie zaczynało, później było gorzej, wyzmieniałem cześcize hoho, a to była UPG, między 3 a 4 cylindrem, przy przyspieszaniu na lpg nie wchodził na obroty ( i to co jakiś czas na gorącym silniku) pomógł register zamiast krokowca, ale później wyszła przyczyna.... smile.gif

Napisano

> kable WN

Koszt kabli WN niewielki, więc można zaryzykować wymianę. Zawsze to taniej jak wizyta u gazownika

Napisano

Może zacina sie attuator (silnik krokowy od gazu)?

Napisano

Tak może być. Ostatnio w czasie wymiany uszczelki klawiatury przyszczypnąłem lekko jeden z kabli WN. Kabel uszkodzenie miał w "powietrzu". Niczego nie dotykał. Wystąpiły podobne objawy. Pomagał reset komputera, ale po różnym czasie było znowu źle. Wymieniłem kable na nowe i problem natychmiast zniknął. Przypuszczam, że było złe spalanie. Sonda lambda uczyła komputer złego składu mieszanki i działy się cuda.

Napisano
  • Autor

> u mnie tak sie zaczynało, później było gorzej, wyzmieniałem cześcize hoho, a to była UPG,

Mam nadzieję, że to jednak nie to smile.gif

Napisano
  • Autor

> Koszt kabli WN niewielki, więc można zaryzykować wymianę. Zawsze to taniej jak wizyta u gazownika

I rzeczywiście od tego zacznę.

Napisano
  • Autor

> Tak może być. Ostatnio w czasie wymiany uszczelki klawiatury przyszczypnąłem lekko jeden z kabli

> WN. Kabel uszkodzenie miał w "powietrzu". Niczego nie dotykał. Wystąpiły podobne objawy.

> Pomagał reset komputera, ale po różnym czasie było znowu źle. Wymieniłem kable na nowe i

> problem natychmiast zniknął. Przypuszczam, że było złe spalanie. Sonda lambda uczyła komputer

> złego składu mieszanki i działy się cuda.

U mnie żadnych uszkodzeń kable nie mają, ale przejechały już trochę kilometrów. Być może rzeczywiście coś się czasem z nimi dzieje i stąd takie objawy. Wymienię i zobaczymy czy problem nie wystąpi.

Napisano
  • Autor

> Może zacina sie attuator (silnik krokowy od gazu)?

Kiedyś go wykręcałem i przeczyściłem. Choć w sumie nie było na nim widać żadnego brudu. Zajrzę do niego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.