Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Potrzebne jest Wsparcie dla MOTOCYKLISTY

Featured Replies

Napisano

Nie wiem czy mogę. Sam nie jeżdzę na motorze, chyba ,że jako pasażer.... ale o co chodzi....

Ehh. W sumie nie wiem od czego zacząć...a sprawa jest bardzo poważna. Wiem, że nikt z Was tak na prawde nie zna tego człowieka, o którym mowa niżej ale jednak chciałbym prosić Was o pomoc... A więc tak...

Mój tata jest członkiem Grupy Łódzkiej Miłośników Jamaha Viagro. Chopery to ich pasja. Jednym z nich jest Jaros ( Jarek ) , przyjaciel mojego taty - kolega z podstawówki mojej mamy, który dwa lata temu zachorował na raka jelita grubego (dokładnie raka esicy). Na szczęście został szybko zdiagnozowany i zoperowany. Potem była chemioterapia. Po pół roku zostały przeprowadzone badania kontrolne i według lekarzy nie było przerzutów. Jesienią 2009 roku Jaros zaczął odczuwać bóle w okolicach prostaty. Przeprowadzone (niestety niefachowo) badania wykazały kolejne guzy na jelicie grubym. W czwartek 8 kwietnia 2010r. Jaros przeszedł operację, podczas której miano mu wyciąć część jelita grubego. To miała być rutynowa operacja. W poniedziałek okazało się jednak, że tylko go otwarto, założono sztuczny odbyt i nic więcej nie zrobiono, bo zauważono guz przy kręgosłupie (tzw. naciek na kości krzyżowej). Lekarze w szpitalu powiedzieli do jego córki "żeby szykowała trumnę dla ojca"; bo sytuacja jest beznadziejna. Niestety aktualną dokumentację bede mial dopiero jutro. Uruchomiliśmy z rodzicami i rodzina Jarka wszystkie nasze kontakty i znajomości w Polsce i za granicą. Już w poniedziałek po południu poczyniliśmy wstępne (ale wiążące ustalenia). Od niezłego polskiego specjalisty usłyszeliśmy, że "nikt w Polsce nie podejmie się tej operacji";.

Teraz jedynym ratunkiem jest operacja w klinice w Niemczech. Jaros będzie operowany w Klinice w Mainzlu, gdzie 29 kwietnia zbiera się konsylium onkologów, internistów i neurochirurgów. Operacja musi być przeprowadzona w ciągu trzech tygodni. Całe leczenie ma kosztować 30 000euro, na za dwa tygodnie potrzebne jest 10 000 euro, aby Jarosa przyjęli do Kliniki. Chcialbym aby AK'owa społeczność motocyklowa rónież mu pomgla. Ich Łódzka grupa liczy kilkanaście osób i sami sobie nie poradza.

Jaros mieszka sam, jest nauczycielem w-fu, zarabia około 2300zł., z czego płaci 900zł. alimentów na dwie córki. Poza tym ma jeszcze jedną pełnoletnią już córkę, która cały czas jest przy nim.

Od wczoraj udalo sie juz zorganizowac zbiorke pieniedzy na mszy swietej , ktora rozpocznie zlot motocyklistów w Bełchatowie. Wszystkie pieniądze z tacy beda przeznaczone na tą operację.

Mój brat, wraz z organizatorem Mistrzostw Polski YoYo, które odbędą się w łodzi, również bedzie organizował taką zbiórkę.

W Łodzi będą odbywały się koncerty charytatywne w klubie IRON HORSE, na ktorych również będązbierane pieniązki

Ja z Waszą pomocą również chciałbym pomóc Jarkowi. Chciałbym aby każdy, kto ma ochotę pomóc przedał na konto podane niżej jakieś pieniążki. Wiem, że nie znacie mnie na tym kąciku ale mogą za mnie poręczyć ludzie z CM. Na zlocie, ktory odbędzie się w ten weekend w borkach będzie można wrzucić pieniądze do puszki, mam nadzieje, że uda sie zorganizowac przejażdzki na motocyklach...

Na wszelkie pytania odpowiem via priv badz tutaj. Oczywiscie zamierzam Was inforowac o przebiegu calej akcji i o wynikach rozmow z lekarzami..... Dysponuję też udokumentowaną historią choroby, ale to tylko via PRIV.

to tyle..... dziękuje tym którzy przeczytali moją prośbę do końca...

Wklejam też link do forum Yamaha Virago

LINK pod którym równieżna bieżąco można śledzić przebieg akcji...

Oraz dane do przelewu...

Citibank Handlowy

47 1030 0019 0109 8550 0004 6642

Sebastian Pawlak

ul. Filarecka 21a

94-216 Łódź

z dopiskiem DLA JAROSA

dziękuje

Napisano

> Nie wiem czy mogę. Sam nie jeżdzę na motorze, chyba ,że jako pasażer.... ale o co chodzi....

> z dopiskiem DLA JAROSA

> dziękuje

Ciach...

Jest mi mega przykro, szkoda mi ale tym razem czuję tylko bezsilność.... jestem mega spłukany, mogę tylko odmówić modlitwę...

Napisano
  • Autor

dzięki

Jarek przechodził dzisiaj bardzo ciezka operacje. Lekarze naprawili to co spierdo**li 8 kwietnia. Wszystko od srodka sie rozerwalo i wylewalo. Sztuczny odbyt ktory mial przyczepiony do Jelita sie rozerwal.... Jego stan jest na chwile obecna bardzo tragiczny.... to wiadomosc sprzed 2h

Napisano

> dzięki

> Jarek przechodził dzisiaj bardzo ciezka operacje. Lekarze naprawili to co spierdo**li 8 kwietnia.

> Wszystko od srodka sie rozerwalo i wylewalo. Sztuczny odbyt ktory mial przyczepiony do Jelita

> sie rozerwal.... Jego stan jest na chwile obecna bardzo tragiczny.... to wiadomosc sprzed 2h

Informuj proszę o stanie ok.gif

Napisano
  • Autor

> Informuj proszę o stanie

stan na razie słaby, ale chyba stabilny. Facet jest wychudzony, ale zaczyna kontaktowac.

Na samym zlocie w borkach udalo sie zebrac 1790zl + licytaca której wyniki niedlugo beda ogloszone na forum

TUTAJ można śledzić na bieżąco to co się dzieje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.