Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przerobienie zwykłej lampy na soczewkową + xenon

Featured Replies

Napisano

Witam dostałem cynk, że ktoś już tutaj robił takie akcje... . Oczywiście chciałbym xenona ale w przerobionej lampie fabrycznej z H4 na soczewke. Pacjent >>> panda. Wiadomo, lampa ma nie oślepiać innych ludzi, oraz przejsc badanie techniczne

Napisano

> Witam dostałem cynk, że ktoś już tutaj robił takie akcje... . Oczywiście chciałbym xenona ale w

> przerobionej lampie fabrycznej z H4 na soczewke. Pacjent >>> panda. Wiadomo, lampa ma nie

> oślepiać innych ludzi, oraz przejsc badanie techniczne

Ciężka sprawa z tym oślepianiem i badaniem technicznym, dzięki "domowemu" xenonowi będziesz co najwyżej placebo zlosnik.gif

Napisano

> oślepiać innych ludzi,

Kwestia dobrego ustawienia soczewki ja myslę zlosnik.gif

> oraz przejsc badanie techniczne

Jak zrobisz sobie homologację na to, to przejdzie, ale w innym przypadku - zapomnij.

Do Pindy jest o tyle dobrze, że ma już gładkie szkła zlosnik.gif

Napisano

Przeglądnij naszą giełde ok.gif

Oślepiać to nie będzie ale badania technicznego nie przejdziesz napewno.

ps: chcesz tylko xenon czy bixenon ?

Napisano
  • Autor

najlepiej biksenon ale zwykłym tez niepogardze. Wiecie w jaki sposób załatwia się ta homologacje?

Napisano

> Wiecie w jaki sposób załatwia się ta homologacje?

szereg badan w odpowiednim instytucie...

w skrocie - kosztuje to tyle, co nowy samochod. ok.gif

Napisano

> najlepiej biksenon ale zwykłym tez niepogardze. Wiecie w jaki sposób załatwia się ta homologacje?

Temat podejmowałem już kiedyś z kolega i nie opłaca się to, dla siebie zrobić możesz samemu ale o przeglądzie itp zapomnieć trzeba od razu. A jak się nie che robić samemu to są osoby co robią takie lampy.

Napisano

> Witam dostałem cynk, że ktoś już tutaj robił takie akcje... . Oczywiście chciałbym xenona ale w

> przerobionej lampie fabrycznej z H4 na soczewke. Pacjent >>> panda. Wiadomo, lampa ma nie

> oślepiać innych ludzi, oraz przejsc badanie techniczne

na allegro masz zestawy soczewki z bi xenonem do kupienia

odklejasz szklo lampy wklejasz soczewke w lampe zamiast zarowki podlanczasz pare kabelkow i cieszysz sie swiatlem ok.gif

Napisano

> Hmm, a co na takie zenony w pandzie ?

Jak sie uczepią to dowod leci (mandatu nie można dostac za to), wtedy najlepiej mieć drugie lampy na zmiane ok.gif

Napisano
  • Autor

Spoko czy można powiedzieć, że jestem w d... Wszystko by było dobrze, gdyby xenony były możliwe do wzięcia fabrycznie, a tak to ani przeglądu ani kontrola policyjna nieprzejdzie, pomimo tego, że światło bedzie ładnie skupiane w soczewce i nikt po ślepiach obrywać nie będzie. Szkoda bardzo, że mamy takie a nie inne przepisy angryfire.gif

Napisano

> Spoko czy można powiedzieć, że jestem w d... Wszystko by było dobrze, gdyby xenony były możliwe do

> wzięcia fabrycznie, a tak to ani przeglądu ani kontrola policyjna nieprzejdzie, pomimo tego,

> że światło bedzie ładnie skupiane w soczewce i nikt po ślepiach obrywać nie będzie. Szkoda

> bardzo, że mamy takie a nie inne przepisy

Ja niedawno przerabiałem w SC na bi-xenon, na przegląd możesz założyć seryjne lampy smile.gif (polecam kupić jakieś inne i na nich przerabiać ) Jeżeli chodzi o oślepianie to ustaw sobie samochód zaznacz jak światełko pada, potem ta lampe z soczewka i troszke obniż (w razie W ) Jeżdzę już jakieś 3 miesiące i nikt nie mrygał, nawet policjant nie zwrócił uwagi na to... a patrzał wszystkim na pasy i lampy (myślałem że się doczepi), a koszt wiadomo.... nieopłacalne ale moim zdaniem lepiej świeci niż na normalnych lampach (żarnik 6k)

Napisano

> Ja niedawno przerabiałem w SC na bi-xenon, na przegląd możesz założyć seryjne lampy (polecam kupić

> jakieś inne i na nich przerabiać ) Jeżeli chodzi o oślepianie to ustaw sobie samochód zaznacz

> jak światełko pada, potem ta lampe z soczewka i troszke obniż (w razie W ) Jeżdzę już jakieś 3

> miesiące i nikt nie mrygał, nawet policjant nie zwrócił uwagi na to... a patrzał wszystkim na

> pasy i lampy (myślałem że się doczepi), a koszt wiadomo.... nieopłacalne ale moim zdaniem

> lepiej świeci niż na normalnych lampach (żarnik 6k)

Co do ilości światła to różnie bywa zależy od instalacji. A co do policji to ci się udało smile.gif

Napisano

> Co do ilości światła to różnie bywa zależy od instalacji. A co do policji to ci się udało

No powiem że dygotałem w aucie zeby.GIF Trzymali na poboczu qmpla na motorze, a drugi sie obrócił i kukał, żeby next udupczyć... czarną Vectrą byli zlosnik.gif

Napisano

> No powiem że dygotałem w aucie Trzymali na poboczu qmpla na motorze, a drugi sie obrócił i kukał,

> żeby next udupczyć... czarną Vectrą byli

daj te szkła do polerki bo taka dziura to kupa wygląda

Napisano
  • Autor

Wporzo czyli zakupic 2 lamy, zamontowac xenony dobrze ustawic i zmieniać na serie tylko na przegląd i liczyć że, policaj nie będzie zwracac uwagi swiety.gif

Napisano

> Wporzo czyli zakupic 2 lamy, zamontowac xenony dobrze ustawic i zmieniać na serie tylko na przegląd

> i liczyć że, policaj nie będzie zwracac uwagi

to nie przejdzie

coś o tym wiem

Napisano

> daj te szkła do polerki bo taka dziura to kupa wygląda

Właśnie dziś demontaż lamp był... zlosnik.gif bydą inne (klosz rzeczywiście pójdzie w polerke cały bo na serio kupa ) biglaugh.gif

Napisano

> Właśnie dziś demontaż lamp był... bydą inne (klosz rzeczywiście pójdzie w polerke cały bo na serio

> kupa )

a gdzie polerują klosze lamp smile.gif

Napisano

Jak leci dowód to można dostać mandat za zły stan techniczny pojazdu - wiem z autopsji zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.