Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czujnik temperatury

Featured Replies

Napisano

Witam Panowie,

Z pewnością kojarzycie czujnik temperatury w okolicach szyby przedniej, NIestety doprowadza mnie do szału, na dziurach trzeszczy, włożyłem coś w rodzaju klina pomiędzy szybę, a czujnik w postaci filcu, niesetty na dłuższą metę się nie spradwdza. Wydaje mi się że od słońca nawiewu zmniejsza swoją objętość i po 2 tygodniach zaczyna trzeszczeć czujnik. Powiedzcie mi jak go zdemonować, czym go jakoś umocować, żeby w końu zapanowała cisza.

Druga sprawa to plastik na dachu ten do którego mocuje się bagażnik dachowy, Jego przednia część niezbyt dolega i podczas jazdy wiatr powoduje świszczenie. Czym to podkleić, jakieś sugestie??? Chodzi mi o jego część początkową od przedniej szyby.

Za pomoc z góry dziękuję.

Napisano
  • Autor

Panowie, nikt z Was nie spotkał się z taką przypadłością w Astrze H, czujnik temp. to według mnie to ustrojstow w panelu środkowym w okolicach szyby przedniej, po środku.

Napisano

To nie czujnik temperatury, jeśli mówisz o czarnym grzybku to jest to czujnik nasłonecznienia.

A tak gwiżdżąca listwa, samochód powypadkowy?

Napisano

> To nie czujnik temperatury, jeśli mówisz o czarnym grzybku to jest to czujnik nasłonecznienia.

no właśnie pytanie czy kolega mówi o czujniku nasłonecznienia czy - ja mam takie wrażenie - raczej o czujniku deszczu ? niestety opis jest mocno ...zagmatwany?

brat

Napisano
  • Autor

> no właśnie pytanie czy kolega mówi o czujniku nasłonecznienia czy - ja mam takie wrażenie - raczej

> o czujniku deszczu ? niestety opis jest mocno ...zagmatwany?

> brat

Nie wiem co to za czujnik, znajduje sie po środku deski tuż pod szybą przednią, wielkości 10x6 cm z grzybkiem

Napisano

> Nie wiem co to za czujnik, znajduje sie po środku deski tuż pod szybą przednią, wielkości 10x6 cm z

> grzybkiem

To czujnik nasłonecznienia dla klimatyzacji. Czujnik deszczu jest w podstawie lusterka na szybie czołowej.

Napisano
  • Autor

> To czujnik nasłonecznienia dla klimatyzacji. Czujnik deszczu jest w podstawie lusterka na szybie

> czołowej.

Skoro już wiemy co to takiego, to może jakieś pomysły jak to rozebrać i ewentualnie jak to wyciszyć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.