Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z chłodnicą

Featured Replies

Napisano

Mam mały problem z płynem chłodniczym w UNO 1.0 fire a mianowicie bardzo szybko mi ucieka(w ciągu ostatniego miesiąca wlałem 5litrów) ale żadnej plamy pod autkiem niema bo stawiałem na suchym miejscu i nic. I tak a propo czy do mechanika czy mogę wsypać do zbiorniczka wyrównawczego proszek który uszczelnia układ chłodzenia czy po tym zabiegu będzie gorzej?

Napisano

> Mam mały problem z płynem chłodniczym w UNO 1.0 fire a mianowicie bardzo szybko mi ucieka(w ciągu

> ostatniego miesiąca wlałem 5litrów)

1. uzupełnij profil - jaki konkretnie bolid i takie tam... hehe.gif

2. skoro nie ma wycieków, to płyn wylatuje rurą wydechową po dostaniu się do komory/komór spalania, jedyna słuszna diagnoza: uszkodzona UPG, czyli Uszczelka Pod Głowicą, ale nie martw się - to nie koniec świata biglaugh.gif30.GIF

Napisano

J/w uzupełnij profil

Sprawdź dywanik pod nogami pasażera z przodu oczywiście, możesz mieć wyciek z zaworka przy nagrzewnicy.

Napisano
  • Autor

> 1. uzupełnij profil - jaki konkretnie bolid i takie tam...

> 2. skoro nie ma wycieków, to płyn wylatuje rurą wydechową po dostaniu się do komory/komór spalania,

> jedyna słuszna diagnoza: uszkodzona UPG, czyli Uszczelka Pod Głowicą, ale nie martw się - to

> nie koniec świata

co do wymiany uszczelki pod głowicą to jak mi powiedzieli na warsztacie ile by za to skasowali to się załamałem

Napisano

> co do wymiany uszczelki pod głowicą to jak mi powiedzieli na warsztacie ile by za to skasowali to

> się załamałem

Dlatego ja wymieniłem cały silnik, i wyniosło mnie to ca 420 zł, w tym 250 zł na silnik.

Napisano

wymień uszczelkę pod głowicą. Przy takiej awarii i takim ubytku płynu to proszek nic nie pomoże wink.gif

Napisano
  • Autor

> Dlatego ja wymieniłem cały silnik, i wyniosło mnie to ca 420 zł, w tym 250 zł na silnik.

a mi powiedział gościu na warsztacie że by mnie to wyszło 500złotych bo musi zdjąć rozrząd i musi założyć nowy i oczywiście uszczelka pod głowicą

Napisano

> a mi powiedział gościu na warsztacie że by mnie to wyszło 500złotych bo musi zdjąć rozrząd i musi

> założyć nowy i oczywiście uszczelka pod głowicą

Co do rozrządu to w samej Łodzi jest zajeoink.gif rozpiętość cen - od 120 zł z częściami do 200zł plus części jeszcze clown.gif

Przy przekładce silnika robił brat dziewczyny ze znajomym więc skasowali mnie skromnie mimo tego, że mieli cały osprzęt do przełożenia.

E: koszt rozrządu (pasek + rolka) do 1.0 to poważna kwota 48 złotych z groszami zlosnik.gif

Napisano

> Mam mały problem z płynem chłodniczym w UNO 1.0 fire a mianowicie bardzo szybko mi ucieka(w ciągu

> ostatniego miesiąca wlałem 5litrów) ale żadnej plamy pod autkiem niema bo stawiałem na suchym

> miejscu i nic. I tak a propo czy do mechanika czy mogę wsypać do zbiorniczka wyrównawczego

> proszek który uszczelnia układ chłodzenia czy po tym zabiegu będzie gorzej?

U siebie miałem podobny problem i miałem sparciałe przewody od układu chłodzącego, początkowo powoli uciekał płyn lecz gdy go trochę przeganiałem jak temperatura wzrastała, powstawały już widoczne gołym okiem dziury w instalacji

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.