Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nie zapala bravo 1.6 16v

Featured Replies

Napisano

Witam

proszę o pomoc w sprawie auta kolegi. Chodzi o Bravo 1,6 16 v chyba 97 r Dziś auto nie zapaliło. Rozrusznik kręci, kontrolki gasną ale po drugiej próbie pojawia się kontrolka wtrysku. Mówił że kiedyś też nie chciał mu zapalić ale po ponownej próbie załapał. co to może być, co posprawdzać. pomóżcie

pozdrawiam

Napisano

Wiadomość skasowana przez bas

Napisano
  • Autor

> iskra jest?

nie sprawdzaliśmy, auto zostało tylko przezemnie odholowane na parking do innego kolegi który ma na to popatrzeć.

Napisano
  • Autor

> Uzupełnij profil.

zrobione

>Skąd kolega jest?

40 km od Krakowa w stronę Zakopanego wink.gif

Napisano

> zrobione

> Skąd kolega jest?

> 40 km od Krakowa w stronę Zakopanego

Poszukajcie na regionalnym kogoś z fejsem do tego auta.

Stawiam na czujnik położenia wału albo pompa paliwowa.

Pozdrawiam BAS

ps. Gdyby auto było w Łodzi to mam fejs i oprogramowanie smile.gif

Napisano
  • Autor

> Poszukajcie na regionalnym kogoś z fejsem do tego auta.

dzięki za cenną sugestie już pytam wink.gif

> Stawiam na czujnik położenia wału albo pompa paliwowa.

Kumpel zadzwonił do mnie, że poruszali kostkami w silniku i auto pali icon_eek.gif My też ruszaliśmy ale nie pomogło. Miał ktoś taki przypadek, bo teraz to po omacku robota ? W kompie zapisują się jakieś błędy i ile pozostają w pamięci?

Napisano

> W kompie zapisują się jakieś

> błędy i ile pozostają w pamięci?

Tak.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Tak.

Więc tak kumpel pojechał na kompa i pokazało błędy :

580 i 1950 (nieznany). Co to może byc ? Auto odpala normalnie a raz na jakiś czas strzela focha i nie chce zapalic. Zawsze na ciepłym silniku, na zimnym mu sie nie zdarzyło. Macie jakieś sugestie. Tego drugiego błędu nie można było skasowac crazy.gif

Macie jakieś pomysły ?

pozdrawiam

Napisano

> nie chce zapalic. Zawsze na ciepłym silniku, na zimnym mu sie nie zdarzyło. Macie jakieś

> sugestie. Tego drugiego błędu nie można było skasowac

> Macie jakieś pomysły ?

W VW miałem podobne objawy i okazało się że padł czujnik temperatury płynu chłodzącego. Po wymianie jak ręką odjął.

Napisano

> Więc tak kumpel pojechał na kompa i pokazało błędy :

> 580 i 1950 (nieznany). Co to może byc ? Auto odpala normalnie a raz na jakiś czas strzela focha i

> nie chce zapalic. Zawsze na ciepłym silniku, na zimnym mu sie nie zdarzyło. Macie jakieś

> sugestie. Tego drugiego błędu nie można było skasowac

> Macie jakieś pomysły ?

> pozdrawiam

ja tak mialem w 1.6 identyczne objawy tylko u mnie jak sie nagrzal to gasł i nie dalo sie go zapalic dopóki nie ostygł- wymiana czujnika położenia wału korbowego. problem tkwił właśnie we wtyczce. pozdrawiam

Napisano

> Więc tak kumpel pojechał na kompa i pokazało błędy :

> 580 i 1950 (nieznany).

> Macie jakieś pomysły ?

Objawy mogą wskazywać na błąd spowodowany nieprawidłowym sygnałem z czujnika położenia wałka rozrządu , ale pewności nie ma .

Takie info dot. błędów nie mówi nic - trzeba podjechać do kogoś kto oprócz odczytania nr błędu potrafi jeszcze powiedzieć co go mogło spowodować .

Może mieszka ktoś w okolicy z euroscanem i umie z niego właściwie korzystać waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> W VW miałem podobne objawy i okazało się że padł czujnik temperatury płynu chłodzącego. Po wymianie

> jak ręką odjął.

Chodzi o czujnik podający temp na kompa??

to ten w termostacie jak wyczytałem na forum ?

Napisano
  • Autor

> ja tak mialem w 1.6 identyczne objawy tylko u mnie jak sie nagrzal to gasł i nie dalo sie go

> zapalic

to jemu nie gaśnie ale zapalić nie chce i to dzieje okresowo bez żadnych przyczyn. Zauważył tylko, że na ciepłym. Jest sposób na sprawdzenie tego czujnika? Jaki jest jego koszt i da radę zrobić samemu ?

> problem tkwił właśnie we wtyczce.

ponoć odpięli wtyczkę i popsikali kontaktem.Ale przypuszczam że na wiele się to nie zda hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Objawy mogą wskazywać na błąd spowodowany nieprawidłowym sygnałem z czujnika położenia wałka

> rozrządu , ale pewności nie ma .

błąd 580 miał opis "czujnik obrotów/położenia sygnał niezrozumiały" czy można zinterpretować który to czujnik ??Jak sprawdzić czy to wału czy wałka rozrządu? Gdzie jest ten czujnik?

> Takie info dot. błędów nie mówi nic - trzeba podjechać do kogoś kto oprócz odczytania nr błędu

> potrafi jeszcze powiedzieć co go mogło spowodować .

Był na kompie w jakimś serwisie i tam mu nawet nie powiedzieli dokładnie co może być frown.gif

> Może mieszka ktoś w okolicy z euroscanem i umie z niego właściwie korzystać

No kumpel szuka kogoś kumatego w fiatach ale na razie nic frown.gif

pozdrawiam

Napisano

> to jemu nie gaśnie ale zapalić nie chce i to dzieje okresowo bez żadnych przyczyn. Zauważył tylko,

> że na ciepłym. Jest sposób na sprawdzenie tego czujnika? Jaki jest jego koszt i da radę zrobić

> samemu ?

to nie wina samego czujnika była tylko częściowo kabla i wtyczki.

kupilem na szrocie uzywany za 70 zl i jak narazie mam juz spokoj od paru miesiecy.

bez problemu sam wymienisz

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> to nie wina samego czujnika była tylko częściowo kabla i wtyczki.

W czym dokładnie tkwił problem ?

> bez problemu sam wymienisz

Kumpel kupi chyba Magneti Marelli nowy i wymieni hmm.gif To jest oryginał ?

Napisano

> W czym dokładnie tkwił problem ?

na łaczeniu kabla z wtyczka czasami nie laczylo a zwlaszcza jak sie nagrzał od silnika

> Kumpel kupi chyba Magneti Marelli nowy i wymieni To jest oryginał ?

tak

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.