Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak energi po nocy

Featured Replies

Napisano

Witam ! Mam pytanie. Wiem że na tym forum znajdzie sie więcej mechaników niż elektryków ale może akurat ktoś mi pomoże. Problemem jest to że każdego ranka uniak nie ma energi żeby zapalić, trzeba brać na popych albo kablami. Coś mu definitywnie przez noc akum wysysa i tu sie pojawia moje pytanie co to może być confused.gif . Chciałem jeszcze dodać ze sam akum jest wporzo bo kupiony w styczniu i jak odłącze klemy na noc to autko rano odpala jak gdyby nigdy nic ale denerwuje mnie juz to codzienne odłączanie i załączenie klemów . HELP beksa.gif

Napisano

> Witam ! Mam pytanie. Wiem że na tym forum znajdzie sie więcej mechaników niż elektryków ale może

> akurat ktoś mi pomoże. Problemem jest to że każdego ranka uniak nie ma energi żeby zapalić,

....................

Na takie pytanie będzie Ci jedynie mogła odpowiedzieć wróżka o ile Ktoś z Kolegów na forum się w tym specjalizuje wink.gif

Bez zajrzenia w instalację Nikt nie wskaże "winowajcę", który pobiera za dużo prądu.

Zlokalizować upływność prądową może tylko elektryk poprzez sprawdzenie fizyczne a nie parapsychologiczne zlosnik.gif

Polecam umówić się z Kolegą ElKris'em - modem i najlepszym elektrykiem/elektronikiem w UKP zlosnik.gif

Napisano

> Witam

> Coś mu definitywnie przez noc akum wysysa i tu sie pojawia

> moje pytanie co to może być

to jest NWEE hehe.gifbiglaugh.gifrotfl.gifzakrecony.gif ,czyli Nocny Wysysacz Energii Elektrycznej - no sorry, nie mogłem się powstrzymać

> jak odłącze klemy na noc to autko rano odpala jak gdyby nigdy nic ale denerwuje

> mnie juz to codzienne odłączanie i załączenie klemów . HELP

nic nie zrobisz - musisz jeszcze raz odłączyć jedną klemę - może być masowa/ujemna. możesz dla zaspokojenia własnej ciekawości zmierzyć prąd, jaki ucieka z aku, gdy WSZYSTKIE odbiory są wyłączone. przewody miernika ustawionego na zakres A (bezpieczniej) lub 200mA przyłóż do klemy i do trzpienia , na którym ta klema siedzi. następnie zdejmujesz (lub ktoś inny) klemę cały czas mając przewody miernika przytknięte i masz pomiar prądu w spoczynku biglaugh.gif mi wyszło ~~15mA, większość na forum jako górną dopuszczalną granicę przytacza 100mA, większy prąd to zazwyczaj kłopoty...

następnie przy odłączonym aku wywal tzn. powyciągaj ze skrzynki pod kierownicą wszystkie bezpieczniki. pomiędzy klemę a trzpień akumulatora wepnij multimetr (w zależności od wyniku poprzedniego pomiaru na zakresie mA lub A frown.gif) i niech ktoś wpina po kolei bezpieczniki - jeden po drugim a ty w tym czasie obserwuj wskazania miernika. ewentualnie ty wpinasz - ktoś obserwuje lub przedłużasz przewody miernika tak, by mieć multimetr w kabinie i jesteś samowystarczalny waytogo.gif prędzej czy później trafisz na odbiornik prądożerczy: może to być pamięć radia, skopana instalacja lub wszelkiej maści nieoryginalne dupsy elektryczne, zdechły alarm itp - cokolwiek.

powodzenia waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.