Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie VW ale także VAG jaki silnik do Audi A4

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Chodzi mi po głowie A4 silnik 1.6 +sekwencja lub 1.9TDI

Dziennie robię ok 100km liczy się dla mnie ekonomia spalania.

Oraz dostęp do paska rozrządu który siłą rzeczy będę zmieniał często bo często będę miał w miesiącu trasy ok 3tyś km.

Czy w wersji 1.9 TDI lub 1.6 trzeba demontować cały przód w celu wymiany rozrządu? Generalnie jak oceniacie te samochody?

Napisano

> Witajcie

> Chodzi mi po głowie A4 silnik 1.6 +sekwencja lub 1.9TDI

> Dziennie robię ok 100km liczy się dla mnie ekonomia spalania.

> Oraz dostęp do paska rozrządu który siłą rzeczy będę zmieniał często bo często będę miał w miesiącu

> trasy ok 3tyś km.

> Czy w wersji 1.9 TDI lub 1.6 trzeba demontować cały przód w celu wymiany rozrządu? Generalnie jak

> oceniacie te samochody?

demontowac nie trzeba, ale wyjechac z nim lekko do przodu to tak, oczywiscie bez rozczepiania wezy od plynu chł. itp.

Napisano

> Witajcie

> Oraz dostęp do paska rozrządu który siłą rzeczy będę zmieniał często bo często będę miał w miesiącu

> trasy ok 3tyś km.

> Czy w wersji 1.9 TDI lub 1.6 trzeba demontować cały przód w celu wymiany rozrządu? Generalnie jak

pakuj się lepiej w diesla... 1,6 hmm.gif silnik raczej dobry do lekkiego Golfa III a nie kolumbryny którą jest audi....

a myślałeś o motorkach 2,5 TDI ???

Napisano

> Witajcie

> trasy ok 3tyś km.

Napisz o jaki budzet chodzi ?

Napisano
  • Autor

> pakuj się lepiej w diesla... 1,6 silnik raczej dobry do lekkiego Golfa III a nie kolumbryny którą

> jest audi....

> a myślałeś o motorkach 2,5 TDI ???

nie 2.5 za wiele spala bo i zero miejsca pod maską smile.gif a ja wszystko robię sam i nie widzę jakoś tego, że wymieniam tam rozrząd grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Napisz o jaki budzet chodzi ?

Do 15tyś

Napisano

> Do 15tyś

do 15k odpusc sobie ''klekota''. Moim zdanie z tym budzetem lepiej 1.6 z sekwencja. Wiem wiem zaraz pewnie beda opinie ze gaz to zło ale :

na 100km audi bedzie potrzebowalo ok 10-11 litrow LPG -> 11x2,16=23-24zł

diesel natomiast spali ok 5,5-6,5 -> 6,5x4,28= 27-28zł

Zakladam ze nie pokonujesz tych 100km po miescie i nie zawsze bedziesz pamietal o studzeniu suszarki. Majac benz + lpg wisadasz przekrecssz kluczyk dojezdzasz wylaczasz i wysadasz z bryki. Odchodza Ci dosc kosztowne naprawy turbinki nei weim czy dobrze napisze ale chyba dwumasa tez tam jest.

Napisano

> do 15k odpusc sobie ''klekota''. Moim zdanie z tym budzetem lepiej 1.6 z sekwencja. Wiem wiem zaraz

> pewnie beda opinie ze gaz to zło ale :

> na 100km audi bedzie potrzebowalo ok 10-11 litrow LPG -

> diesel natomiast spali ok 5,5-6,5 -

> Zakladam ze nie pokonujesz tych 100km po miescie i nie zawsze bedziesz pamietal o studzeniu

> suszarki. Majac benz + lpg wisadasz przekrecssz kluczyk dojezdzasz wylaczasz i wysadasz z

> bryki. Odchodza Ci dosc kosztowne naprawy turbinki nei weim czy dobrze napisze ale chyba

> dwumasa tez tam jest.

niech sobie odpusci 1.6 ok.gif

ten silnik sie nadaje do tarcia chrzanu a nie do jazdy, za 15 klockow mozna kupic juz 1Z albo AFNa, a jak chce gaz to niech wezmie 1,8T w najgorszym przypadku 1,8 ADR

Napisano

> niech sobie odpusci 1.6

> ten silnik sie nadaje do tarcia chrzanu a nie do jazdy, za 15 klockow mozna kupic juz 1Z albo AFNa,

> a jak chce gaz to niech wezmie 1,8T w najgorszym przypadku 1,8 ADR

1,8 w T w tych pieniądzach to będzie 300 - 400 tyś nalatane.... upg, burbo do regeneracji/wymiany....

jak chcesz benzynę to pakuj się w 1,8 ADR 20 V - mnie takowa w trasie 400 km - ze ślunska na Borki spaliła 7,8 litra więc po zagazowaniu jakby 9 litrów wciągła to będzie git.... i naprawdę dobrze jedzie.... ok.gif a rozrząd zrobisz sam o ile masz jakiegolwiek pojęcie.. ni ma źle... więcej szczegółów nt zakupu A-4 to dowiesz się na www.A4-klub.pl - tu Ci panpwie doradzą itp

1,6 naprawdę odpuść....

Jabyś był zainteresowany to mam takową w Avancie do sprzedania (moje prywatne wozidło) więc jak co to wal na priv, klima, alu, itp...

Ach no i zgodzę się jeszcze z postem następnym, bo 1,9 w tych dieslach to naprawdę dobry wydatek.... ale VAGiem np w tych modelach to na pewno stanu licznika nie sprawdzisz... może inne rzeczy tak....

Napisano

> Witajcie

> trasy ok 3tyś km.

za 15 tysięcy naszukasz się diesla ze świecą, takiego, żeby po pół roku go nie przeklnąć. A 1.6 znienawidzisz po 2 bakach przejechanych.

sugeruję poszukać 1.9tdi z silnikiem 1Z, będą tańsze, ale jechać kupić takiego z kimś kto się ZNA na klekotach, weźmie VAG-COMa w laptopie, podepnie, sprawdzi korekcje na wtryskach, ciśnienia. I jak silnik będzie OK , buda prosta, to brać, bo palić będzie tyle co kot napłakał.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.