Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zatarte popychacze a poziom oleju

Featured Replies

Napisano

Witam dziś usłyszałem hasło, lej równo z max nie mniej na bagnecie bo zatrzesz popychacze zaworów szło o silnik cinq 0,7 czy to sugeruje sie też do 0,9 i czy wogóle jest to prawdą, czy może ktoś to potwierdzić .

Gdy będzie poniżej maxa na bagnecie szybciej siępopychy zajadą? z powodu niższego niby stanu oleju którego mało do nich dochodzi.

A pytam z ciekawości .

Napisano

pierwszy raz się spotykam z taką teorią. Rozumiem jeśli będzie poniżej minimum ale maximum, dziwne trochę

Napisano
  • Autor

Chodzi o poziom w okolicach max jeśli będzie poniżej to popychy mogą się zatrzeć, najlepiej by poziom oleju był równy max .

Napisano

Skąd Wy te teorie macie?

Jasne,że jak będzie 0,5l oleju mniej(to jest od min do max) w 700 i 1l oleju mniej w 900 to automatycznie będzie niższe ciśnienie oleju i

gorsze chłodzenie.

Ale bez przesady-zdrowy poziom dla mnie to jest między połową a max.

Spróbujcie mieć max stan w zimę gestego minerała-prawdopodobieństwo ,że któryś uszczelniacz puści jest duuuże.

Napisano
  • Autor

Właśnie nie wiem jak yest w sec ale w unie jak dolewałem oleju pod max to fakt uszczelniacze mu pisciły .

Dla mnie normalna skala to 3/4 na bagnecie wg mnie jest idealne .

A co do Seicenta a popychaczy pytam bo słyszałem i mnie to zaintrygowało, jeśli chodzi o hydrauliczne popychacze .

Napisano

Powiem tak-hydrauliczne popychacze w cc/sc 900 fabrycznie miały małą wadę mianowicie ciut za małe kanaliki olejowe i to w połaczeniu z

kiepskim minerałem wymienianym co 15kkm powodowało,że stukały na zimno,jak się bardziej zużyły już na ciepło.

Miałem 900-zalewałem ją dobrymi półsyntetykami wymieniałem je co 10-12kkm i popychacze było słychać tylko przez chwilę na zimno-co jest normalne.I tak było przez całe 98kkm później ją sprzedałem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.