Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wysokie obroty

Featured Replies

Napisano

Cześć wam

JUż mi ręce opadają do tego auta... Pacjent 1.3T

Problem taki że na luzie chodzi mi na 2200 obrotów wszystkie węże wykręcałem bo myślałem że może gdzieś lewe powietrze ąłpie ale żadnej nieszczelności nie znalazłem....Czujnik temperatury dobry

Auto na zimnym silniku i z odłączonym zaworem odpala bez problemu przy zatkaniu obu weży odących do zaworu obroty spadają mu zaledwie na 1800 na zimnym

Co mnie jeszcze ciekawi to auto stoi nie jeżdzońe odpalane pare razy a paliwa ubywa w zastraszajacym tempie zbiornik lekko spocony od spodu ale ogólnie suchy jak dotykam ręką....

Napisano
  • Autor

> A sprawdzałeś silniczek krokowy? On odpowiada za wolne obroty.

Tak napisałem wyżej "zaworem" po odłaczeniu mu zasilania na zimnym silniku auto odpala bez problemu a później przy odłaczeniu od niego węży i zaślepieniu ich obroty spadają ale zaledwie na 1800....

Napisano

> Tak napisałem wyżej "zaworem" po odłaczeniu mu zasilania na zimnym silniku auto odpala bez problemu

> a później przy odłaczeniu od niego węży i zaślepieniu ich obroty spadają ale zaledwie na

> 1800....

W UT jest dokładnie taki sam system jak u mnie czyli jetronic

Nie ma silnika krokowego.

Jest zawór z termobimetalem który zamyka się po paru minutach pracy silnika.

Obroty ustalone są przez śrubkę w kanale obejściowym przy przepustnicy.

zakladajac ze śrubką nie kręciłeś to jest niewiele możliwości: nieszczelność węzy , serwa od hamulców, uszkodzenie którejś z uszczelek kolektora ssącego.

pozdr

Napisano
  • Autor

Wężę wszystkie demontowałem i żadnej nieszczelności nie znalazłem jeden wąż był zaklejony taśmą ale szczelny

Może troche to prowizorycznie sprawdwdzałem ale jedną strone zatykałem ręką a drugą w niego dmuchałem parą ust wszystk oszczelne....

Co do zaworu to bimetal się te oczko w środku po nagrzaniu znika...I na zimnym jest wyrażny spadek a na ciełym jakoś zbytnio nie zauważalny...

Choć przedtem jak było dobrze to obroty miał tak od 1000-1100 lekko mu falowały a podczas jazdy 900

Nawet z ciekawości podeminiłbym te zawór...

Co do śrubki na przepsutnicy to jest zakrecona na maxa i delikatnie poluzowana czyli przypuszczam że dobrze

Co do nieszczleności w kolektorze to da się do jakoś sprawdzić bez demontowania ?

Jedynie co wiem to jedna z gum w którą wchodzi wtryskiwacz i jest nastepnie przykrecana do kolektora dwoma ibusami to pod jednym imbusem jest peknieta...Przez taką bzdure mogłoby łapać powietrze i takie obroty ?

Napisano
  • Autor

> Wężę wszystkie demontowałem i żadnej nieszczelności nie znalazłem jeden wąż był zaklejony taśmą ale

> szczelny

> Może troche to prowizorycznie sprawdwdzałem ale jedną strone zatykałem ręką a drugą w niego

> dmuchałem parą ust wszystk oszczelne....

Wąż od serwa idący do kolektora ssacego ściskałem kombinerkami to żadnego spadku obrotów nie było chodził dalej tak samo czyli dobrze ???

> Co do zaworu to bimetal się te oczko w środku po nagrzaniu znika...I na zimnym jest wyrażny spadek

> a na ciełym jakoś zbytnio nie zauważalny...

> Choć przedtem jak było dobrze to obroty miał tak od 1000-1100 lekko mu falowały a podczas jazdy 900

> Nawet z ciekawości podeminiłbym te zawór...

> Co do śrubki na przepsutnicy to jest zakrecona na maxa i delikatnie poluzowana czyli przypuszczam

> że dobrze

> Co do nieszczleności w kolektorze to da się do jakoś sprawdzić bez demontowania ?

> Jedynie co wiem to jedna z gum w którą wchodzi wtryskiwacz i jest nastepnie przykrecana do

> kolektora dwoma ibusami to pod jednym imbusem jest peknieta...Przez taką bzdure mogłoby łapać

> powietrze i takie obroty ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.