Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Regulacja ręcznego

Featured Replies

Napisano

Czy regulacja ręcznego w uniaku odbywa się przy, a raczej pod dźwignią czy przy bębnach ?

Chciałbym podciągnąć trochę linkę, bo hamulec łapie (jeśli to można nazwać łapaniem) dopiero na samym końcu.

W maluchu i CC wystarczało jedną nakrętką przy hamulcu skrócić linkę i było po sprawie.

Napisano

> Czy regulacja ręcznego w uniaku odbywa się przy, a raczej pod dźwignią czy przy bębnach ?

> Chciałbym podciągnąć trochę linkę, bo hamulec łapie (jeśli to można nazwać łapaniem) dopiero na

> samym końcu.

> W maluchu i CC wystarczało jedną nakrętką przy hamulcu skrócić linkę i było po sprawie.

pod podłogą masz naciąg

Napisano
  • Autor

> pod podłogą masz naciąg

OK - dzięki za info.

Czyli trzeba wleźć pod auto albo na jakiś kanał/podjazd wjechać.

Napisano

> OK - dzięki za info.

> Czyli trzeba wleźć pod auto albo na jakiś kanał/podjazd wjechać.

tak ok.gif

Napisano

podłącze się troszkę do tematu w moim uniaku wymieniłem linkę od ręcznego na nową naciągnąłem do oporu a ręczny chodzi strasznie marnie czym może to być spowodowane? dodam że lewe koło dużo lepiej hamuje od prawego

Napisano

> podłącze się troszkę do tematu w moim uniaku wymieniłem linkę od ręcznego na nową naciągnąłem do

> oporu a ręczny chodzi strasznie marnie czym może to być spowodowane? dodam że lewe koło dużo

> lepiej hamuje od prawego

linkę wymieniłeś od prawego koła?

nasmaruj kołowrotek od linki, rozpieraki ręcznego - albo wymiana na nowe, stan zużycia szczęk i bębnów

Napisano

pewnie masz zapieczone rozpieraki ręcznego... trzeba bęben rozłożyć i wszystko rozruszać... i tak co pół roku, żeby to się jako tako spisywało grinser006.gif

Napisano

> pewnie masz zapieczone rozpieraki ręcznego... trzeba bęben rozłożyć i wszystko rozruszać... i tak

> co pół roku, żeby to się jako tako spisywało

wystarczy nasmarować i spokój do czasu wymiany okładzin zlosnik.gif

Napisano

właśnie problem w tym że wszystko zrobiłem jak należy wymieniałem tą długą linkę ona jest zarówno od prawego jak i lewego koła, szczęki są nowe wszystko nasmarowane lekko chodzi

Napisano

> właśnie problem w tym że wszystko zrobiłem jak należy wymieniałem tą długą linkę ona jest zarówno

> od prawego jak i lewego koła, szczęki są nowe wszystko nasmarowane lekko chodzi

wymień na nowe rozpieraki i zmierz bębny

Napisano

> wymień na nowe rozpieraki i zmierz bębny

rozpieraki mogą się zużyć ? bębny wymieniałem niecałe 2 lata temu więc chyba powinny jeszcze posłużyć

Napisano

> rozpieraki mogą się zużyć ?

na to wychodzi

> bębny wymieniałem niecałe 2 lata temu więc chyba powinny jeszcze

> posłużyć

na bębnie masz wybitą minimalną średnicę wewnętrzną

Napisano

po za tym jak hamuje hamulcem nożnym to wszystko jest ok więc bębny nie są chyba aż tak bardzo zdarte

Napisano

może nie zużyć... ale jak się zasyfią to potem rozruszanie pomaga na niezbyt długo... z nowymi będzie dużo prościej

Napisano

> na to wychodzi

> na bębnie masz wybitą minimalną średnicę wewnętrzną

a o tym nie wiedziałem sprawdzę jak to wygląda u mnie dzięki

Napisano

> po za tym jak hamuje hamulcem nożnym to wszystko jest ok więc bębny nie są chyba aż tak bardzo

> zdarte

cylinderek ma większy skok niżeli rozpierak

Napisano

> pewnie masz zapieczone rozpieraki ręcznego... trzeba bęben rozłożyć i wszystko rozruszać... i tak

> co pół roku, żeby to się jako tako spisywało

Oj tam, oj tam 270751858-jezyk.gif Rozłożysz, rozruszasz, nasmarujesz i potem tylko trzeba często używać grinser006.gif Wtedy co pół roku nie trzeba rozbierać biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> tak

Wpełzłem pod samochód, przykręciłem śrubę - troszkę pomogło

Dzięki ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.