Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VW Lupo SDI - centralny zamek i opony

Featured Replies

Napisano

Witam

Niedawno dołączył do rodziny drugi VW tym razem VW Lupo 1.7 SDI:

283723137-C11941851_1.jpg

i mam kilka pytań odnośnie jego:

1) Czy można na zimę zamiast standardowy opon 175/65/13 zamontować ciut węższe 165/70/13 (średnica opony praktycznie porównywalna)??

2) Mam auto bez centralnego zamka - czy wystarczy dokupić same zamki l/p (centralne oczywiści) i zamontować do drzwi czy trzeba jeszcze dodatkową instalację ciągnąć?? Oczywiście chciałbym też podłączyć to pod przyciski sterowania centralnym zamkiem przy sterowaniu szybami elektrycznymi w drzwiach lewych. Jak ma się do tego sterowanie otwarcie tylnej klapy??. Czy w Lupo seryjnie był zamek hydrauliczny (tak jak w Golfie 3) czy zwykły na siłowniki elektryczne??

3) Będę wymieniał za niedługo olej, filtry i rozrząd i wiem od poprzedniego właściciela że autko jeździ na półsyntetyku Mobil 1 10W40 (taki tez pozostawię), filtry będą Knechta a nie wiem jaki rozrząd założyć??. Czy firmy Contitech będzie dobry??

Wyczytałem gdzieś że pompa wody jest na innym pasku więc nie trzeba jej wymieniać więc czy dobrze myślę że wystarczy wymieć pasek + rolkę napinającą i rolkę zwrotną??

Ile wchodzi oleju do silnika SDI??

4) Czy montował już ktoś taki alarm do Lupo i jak się sprawuje??

5) Coś tłucze się w okolicach przodu pojazdu przy gwałtownym ruszeniu na 1 biegu i przy szybkim puszczeniu sprzęgła na 2 biegu (byłem na ścieżce diagnostycznej i zawieszenie OK) więc stawiam na którąś poduszkę skrzyni biegów - jak rozpoznać która wali??

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi i porady na nurtujące mnie pytania

post-22614-1435250788591_thumb.jpg

Napisano

Jesli chodzi o opony to ja w swoim lupo zalozylem na zime 175/65/14 , srednica ciut wieksza ale jest OK. Oryginalnie mialem 185/55/14 letnie stalowe. Wykorzystalem stalowki bo na lato 185/45/15. W zime jezdzi sie bdb. Gory zasniezone bez wspomagaczy.

Co do centralnego to mam ori centralny ale szkoda ze nie jest sterowany z pilota. W srodku sa przyciski do zablokowania/odblokowania drzwi wiec chyba potrzebna bedzie tez jakas instalacja dodatkowa. Zamki wystarczy wymienic na te z centralnym.

Napisano

> 3) Będę wymieniał za niedługo olej, filtry i rozrząd i wiem od poprzedniego właściciela że autko

> jeździ na półsyntetyku Mobil 1 10W40 (taki tez pozostawię), filtry będą Knechta a nie wiem

> jaki rozrząd założyć??. Czy firmy Contitech będzie dobry??

> Wyczytałem gdzieś że pompa wody jest na innym pasku więc nie trzeba jej wymieniać więc czy dobrze

> myślę że wystarczy wymieć pasek + rolkę napinającą i rolkę zwrotną??

> Ile wchodzi oleju do silnika SDI??

Podaj VIN

Napisano

> Co do centralnego to mam ori centralny ale szkoda ze nie jest sterowany z pilota. W srodku sa

> przyciski do zablokowania/odblokowania drzwi wiec chyba potrzebna bedzie tez jakas instalacja

> dodatkowa. Zamki wystarczy wymienic na te z centralnym.

no wlasnie bedziemy zakladac ten centralny i zastanawiam sie czy nie kupic uniwersalnego i go nie podpiac pod jakis drut z zamka, powinno sie udac, a drzwi sa zaslaniete wiec z przykreceniem silownika problemu nie powinni chyba byc

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.