Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przedni wahacz - jak poradzić sobie z założeniem sworznia

Featured Replies

Napisano

ma ktoś jakieś doświadczenia z montażem przednich wahaczy? wsadziłem go już w ramę pomocniczą natopmiast 2h silowalem się z drążkiem stabilizatora zeby pokonać jego opór i włożyć sworzeń w zwrotnicę. jak już go włożyłem metodą druciarską to mam problem dalej z założeniem zabezpieczenia.... czy sworzeń powinien wejść do końca w zwrotnicę czy powinien wisieć na pewnej wysokości (żeby tę śrubę przecisnąć?

ma ktoś jakiś patent na wygodną wymianę wahaczy?

Napisano

Z tego co kojarzę, u mnie pomogła breszka długości ok. 1.5 m. Poszło jak po maśle zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Z tego co kojarzę, u mnie pomogła breszka długości ok. 1.5 m. Poszło jak po maśle

no tez uzylem dzwigni ale balem sie mocno naciskac bo zapieralem sie o silnik (a w zasadzie to skrzynie biegow) poza tym nie chcialem wygiac stabilizatora.....

jak to zrobic bardziej cywilizowanie? sciagacz do sprezyn i skrocic kolumne? bo pozniej udalio sie zalozyc ale dopiero po odkreceniu kolumny mc phersona ale to tez nie tak bylo jakbym sobie tego zyczyl...

Napisano

śruba zabezpieczająca wchodzi w sworzeń tylko w jednej pozycji, sworzeń nigdy nie jest wciśnięty do końca, drążek stabilizatora nie będzie nigdy przeszkadzał jak cała oś przednia będzie podniesiona w górze, zresztą nie wiem jak można montować wahacz z przykręconym drążkiem hmm.gif

Napisano
  • Autor

> śruba zabezpieczająca wchodzi w sworzeń tylko w jednej pozycji, sworzeń nigdy nie jest wciśnięty do

> końca, drążek stabilizatora nie będzie nigdy przeszkadzał jak cała oś przednia będzie

> podniesiona w górze, zresztą nie wiem jak można montować wahacz z przykręconym drążkiem

nie chodzilo o przykrecony drazek a odkrecony

posnosil mi wahacz do gory ale juz wiem gdzie zrobilem blad... podnioslem jedno kolo tylko zamiast calego przodu.... cale moje kombinacje i w sumie zmarnowane ponad 3h wynikaly z niewiedzy i nie wzieciu pod uwage drazka ktory byl dociskany przez drugie stojace na ziemi kolo........

no coz... poczatki sa trudne ale jak obrastam w doswiadczenie:D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.