Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Automatyczne zamykanie drzwi po odpaleniu

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich

Czy da się jakoś wyłączyć to ustrojstwo? Przewertowałem instrukcję obsługi i nie znalazłem niestety...

Chodzi o Laczka 1,4 '07.

Napisano

> Witam wszystkich

> Czy da się jakoś wyłączyć to ustrojstwo? Przewertowałem instrukcję obsługi i nie znalazłem

> niestety...

> Chodzi o Laczka 1,4 '07.

Jest coś takiego w Laczku? W moim kombi nie mam takiego bajeru, a chciał bym mieć. Ciekawe, czy można to jakoś aktywować przez komputer w serwisie?

Napisano

> Jest coś takiego w Laczku? W moim kombi nie mam takiego bajeru, a chciał bym mieć. Ciekawe, czy

> można to jakoś aktywować przez komputer w serwisie?

no własnie! bardzo mi tego brakuje w moim HB.

Pytanie własciwe to: JAK TO WŁĄCZYĆ? smile.gif

Napisano

> Jest coś takiego w Laczku? W moim kombi nie mam takiego bajeru, a chciał bym mieć. Ciekawe, czy

> można to jakoś aktywować przez komputer w serwisie?

nie ma i przez kompa sie nie wlaczy

to jest sterowane alarmem - antynapad

Napisano

Ta funkcja jest w alarmie zamontowanym przez serwis. Ja ja wylaczylem zaraz jak wyjechalem z salonu (wrocilem sie zeby to wylaczyli, gdyz mam zle skojarzenia)

Napisano

> to jest sterowane alarmem - antynapad

Ciekawe, czy w którymkolwiek Laczku w skali kraju takie rozwiązanie do czegoś się przydało? smile.gif

Napisano

> nie ma i przez kompa sie nie wlaczy

> to jest sterowane alarmem - antynapad

Alarm mam, montowany w serwisie. Czy w takim przypadku mogę to włączyć?

Napisano
  • Autor

> Ta funkcja jest w alarmie zamontowanym przez serwis. Ja ja wylaczylem zaraz jak wyjechalem z salonu

> (wrocilem sie zeby to wylaczyli, gdyz mam zle skojarzenia)

No ładnie. A ja wertowałem instrukcję kilka razy.

Czyli bez serwisu obsługującego ten rodzaj alarmu ani rusz...

A może wiecie chociaż jaki standardowo typ alarmu montowali?

Napisano

> Ciekawe, czy w którymkolwiek Laczku w skali kraju takie rozwiązanie do czegoś się przydało?

mojemu teściowi w Toyocie się przydało (jeśli tak to można nazwać) - wyjeżdzał z jakiegoś strzeżonego zakładu i wyszedł podac przepustkę i wiatr zamknął drzwi. Efekt 2x60 km pociągiem i auobusem po zapasowe kluczyki i zablokowany wyjazd z zakładu

moim zdaniem to niepotrzebna funkcja, zawsze można samemu zamknąć

Napisano

> mojemu teściowi w Toyocie się przydało (jeśli tak to można nazwać) - wyjeżdzał z jakiegoś

> strzeżonego zakładu i wyszedł podac przepustkę i wiatr zamknął drzwi. Efekt 2x60 km pociągiem

> i auobusem po zapasowe kluczyki i zablokowany wyjazd z zakładu

> moim zdaniem to niepotrzebna funkcja, zawsze można samemu zamknąć

Z tego wlasnie powodu to wylaczylem.

Napisano

> No ładnie. A ja wertowałem instrukcję kilka razy.

> Czyli bez serwisu obsługującego ten rodzaj alarmu ani rusz...

> A może wiecie chociaż jaki standardowo typ alarmu montowali?

Przeciez chyba dostales instrukcje i gwrancje do alarmu?

Napisano
  • Autor

> Przeciez chyba dostales instrukcje i gwrancje do alarmu?

Do alarmu niestety nie...

Nie pytałbym, gdybym miał. Dodam tylko, że jestem 2-gim właścicielem, więc chyba wszystko jasne teraz.

Napisano

> Do alarmu niestety nie...

> Nie pytałbym, gdybym miał. Dodam tylko, że jestem 2-gim właścicielem, więc chyba wszystko jasne

> teraz.

Jest pilot do tego alarmu czy zamykanie w kluczyku ?

Napisano

> A gdzie kupowal pierwszy wlasciciel?

Mój laczek też sie sam zamyka, zaraz przed ruszeniem i tak go otwieram, też bym chetnie to wyłączył, poszukam instrukcji alarmu.

Napisano
  • Autor

> Jest pilot do tego alarmu czy zamykanie w kluczyku ?

Jest pilot z dwoma przyciskami (duży i mały). Nie mogę wrzucić teraz fotki, bo jestem na delegacji. Poprzednia właścicielka kupowała auto w Katowicach,ale nie pamiętam nazwy salonu.

Napisano

> Jest pilot z dwoma przyciskami (duży i mały). Nie mogę wrzucić teraz fotki, bo jestem na delegacji.

> Poprzednia właścicielka kupowała auto w Katowicach,ale nie pamiętam nazwy salonu.

a to w pyziu lepiej mi to obmyslili bo blokuje drzwi dopiero jak przekrocze 10km/h

Napisano

> Jest pilot z dwoma przyciskami (duży i mały). Nie mogę wrzucić teraz fotki, bo jestem na delegacji.

> Poprzednia właścicielka kupowała auto w Katowicach,ale nie pamiętam nazwy salonu.

Foto pilota ,moze pomoc w ustaleniu jaki to alarm

Napisano
  • Autor

> Foto pilota ,moze pomoc w ustaleniu jaki to alarm

Znalazłem chwilę czasu, więc odnawiam temat. Oto pilocik:

a7ceef3766864e2emed.jpg

Jak się kliknie długo na mały to auto mruga kierunkami 4 razy, jak na duży to 2 razy, ale nic się nie zmienia w działaniu alarmu. Mały przed dużym to ciche włączenie/wyłączenie alarmu. Domyślnie włącza się głośno (z pojedynczym/podwójnym "pipczeniem"), jakby ktoś wiedział jak ustawić na ciche włączanie domyślne to byłoby super. No i oczywiście kwestia autozamykania drzwi pozostaje otwarta...

post-34457-14352508155093_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Dzwoniles w koncu do MMCars

Tak, ale nic to nie dało. Po kilku telefonach udało mi się trafić na wolnego "konsultanta", który konsultował się jeszcze z kimśtam (z zasłonięta słuchawką, ale trochę słyszałem smile.gif). Ogólny wniosek to taki, jak się spodziewałem - to trzeba przeprogramować w serwisie i mam sobie przyjechać do nich (ponad 500km), lub do najbliższego serwisu Chevroleta.

Oczywiście tego nie zrobię, bo zapłacę tyle ile kosztowałby mnie nowy alarm, który mógłbym sobie zamontować i zaprogramować sam wedle własnego widzimisie. Będę jeszcze próbował zlokalizować fizycznie ten alarm i może uda się chociaż ustalić co to jest.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.