Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

miejski motocykl jak tu wybrać...

Featured Replies

Napisano

Od prawie 3 miesięcy chadzam(i jeżdzę) przymierzam się do róznych.

Moto w 90% na miasto i najbliższą okolicę. + kilka razy w roku trasy do 500 km.

I ostatnio jakoś najbardziej widzi mi się Hornet. Z Hondy jeszcze Trampek. Z innych BMWGS800 - albo ew 650. Susuki IMO jakieś takie cieżkie - choć sam jeżdziłęm parę lat temu małym Bandytą...

Myslę cobie a może Yamaszkę XJ600? jeździłem troszkę modelem z końca lat 90 tych - ładne i zgrabne moto...

O Kawach nic bliższego nie wiem...

A przejechałe się w w styczniu w Barcelonie Betą urban bardzo faje ale skąd to wsziąść i gdzie serwisować - chyba za egzotyczne w Polsce...

Tak mnie naszło sam nie wiem na co bo nawet pytania nie zadaję... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

hornet to maly wariat, model po 2007 prowadzi sie jak rower i na trase tez sie nada

trampek to tez fajne moto, lagodniejsze, wygodniejsze na trasy a i z asfaltu mozna zjechac

na miasto ja bym bral horneta, do malej turystyki jednak trampka

Napisano

> Tak mnie naszło sam nie wiem na co bo nawet pytania nie zadaję...

Jak nie masz zapędów sportowych, to zamiast Horneta możesz rozważyć CBF600. Tak naprawdę wszystkie wymienione przez Ciebie motocykle dadzą radę. Zarówno w mieście jak i na trasie. Jeśli masz zamiar zjeżdżać z asfaltu, to oczywiście coś w rodzaju Transalpa byłoby lepsze niż typowo szosowe motocykle.

Może po prostu podejmij męską decyzję jaki to ma być typ motocykla? Łatwiej będzie coś dobrać. W trasę będziesz jeździł sam, czy z pasażerem(ką)? Wyjazdy dłuższe, z bagażami, czy powrót tego samego dnia?

Co Ci się podoba? Na jakim Siebie widzisz?

Napisano
  • Autor

> hornet to maly wariat, model po 2007 prowadzi sie jak rower i na trase tez sie nada

Właśnie powolutku przekonuję sie do horneta na którego 3 miechy temu nie chciałem wsiaśc...

> trampek to tez fajne moto, lagodniejsze, wygodniejsze na trasy a i z asfaltu mozna zjechac

> na miasto ja bym bral horneta, do malej turystyki jednak trampka

To nawet nie do turystyki. czasami (3-4 razy w rku ) muszę byc "gdzieś na kilka kilkanaście godzin bez większej ilości bagażu odległosci typu Lublin Poznań, wrocław. Koszyce...

Napisano

> Właśnie powolutku przekonuję sie do horneta na którego 3 miechy temu nie chciałem wsiaśc...

> To nawet nie do turystyki. czasami (3-4 razy w rku ) muszę byc "gdzieś na kilka kilkanaście godzin

> bez większej ilości bagażu odległosci typu Lublin Poznań, wrocław. Koszyce...

no to polecam szerszenia, ja ze swojego jestem bardzo zadowolony

Napisano
  • Autor

> Jak nie masz zapędów sportowych, to zamiast Horneta możesz rozważyć CBF600.

NO sportowych nie mam , po 40 minutach na R1 przez 2 tygo bolały mnie kciuki.

/> Tak naprawdę wszystkie

> wymienione przez Ciebie motocykle dadzą radę. Zarówno w mieście jak i na trasie. Jeśli masz

> zamiar zjeżdżać z asfaltu, to oczywiście coś w rodzaju Transalpa byłoby lepsze niż typowo

> szosowe motocykle.

Choć sporadzycznie na suchej polnej drodze każde moto da radę... Za motocyklami typu Trampek czy BMW przemawia wygodna dla mnie pozycja za kierownicą i to że w lusterkach widzę trochę wiecej niz własne ramiona...

> Może po prostu podejmij męską decyzję jaki to ma być typ motocykla?

Meska decyzję: OK poproszę

:

1. Suzuki Boulevard C90

2. BMW GS 800

3. Yamhę FJR 1300

4. Hondę CB600F

5 Betę urban

tyle że mnie stac na jeden i to niekoniecznie nowy.....

> Łatwiej będzie coś dobrać. W

> trasę będziesz jeździł sam, czy z pasażerem(ką)? Raczej sam i raczej na krótko czyli podstawowy kufer wystarczy... góra 2 -3 dni i to raczej "hotelowo"

> Co Ci się podoba? Na jakim Siebie widzisz?

Najbardziej to się widzę na Cruiserze, a potem na BMW...

A najbarziej rajcowała mnie Beta....

I nie jestem juz madry.... hehe.gifno.gif

Napisano

> NO sportowych nie mam , po 40 minutach na R1 przez 2 tygo bolały mnie kciuki.

> /Choć sporadzycznie na suchej polnej drodze każde moto da radę... Za motocyklami typu Trampek czy

> BMW przemawia wygodna dla mnie pozycja za kierownicą i to że w lusterkach widzę trochę wiecej

> niz własne ramiona...

> Meska decyzję: OK poproszę

> :

> 1. Suzuki Boulevard C90

> 2. BMW GS 800

> 3. Yamhę FJR 1300

> 4. Hondę CB600F

> 5 Betę urban

> tyle że mnie stac na jeden i to niekoniecznie nowy.....

> Najbardziej to się widzę na Cruiserze, a potem na BMW...

> A najbarziej rajcowała mnie Beta....

> I nie jestem juz madry....

beta urban srednio sie nadaje na wyjazdy poza miasto

FJR 1300 tp typowy turystyk, ciezki, nieporeczny na miasto ale dajacy duzy fun z jazdy

Hornet to zabijaka, wersja do 2007 jest tylko w golasie ale akcesoryjna szybka daje rade, bardzo fajnie sie prowadzi

BMW ......... wole trampka

suzuki to crouser, na miasto srednio sie nadaje do przeciskania w korkach, na trasy raczej do spokojnych przelotow ... co kto lubi

rozrzut masz niezly .....

Napisano
  • Autor

> beta urban srednio sie nadaje na wyjazdy poza miasto

> FJR 1300 tp typowy turystyk, ciezki, nieporeczny na miasto ale dajacy duzy fun z jazdy

> Hornet to zabijaka, wersja do 2007 jest tylko w golasie ale akcesoryjna szybka daje rade, bardzo

> fajnie sie prowadzi

> BMW ......... wole trampka

> suzuki to crouser, na miasto srednio sie nadaje do przeciskania w korkach, na trasy raczej do

> spokojnych przelotow ... co kto lubi

> rozrzut masz niezly .....

Nie, źle się wyraziłem.

Nie chodzi o to że chciałbym wybrać jeden z powyższych...

Chodziło mi o to że gdzybym mógł to wybrałbym wszystkie 5 i nie zastanawiał się nad kompromisem...

Brałby to moto które i w danej chwili bardziej pasuje.

A skoro mam wybrac 1 sztukę to zastanawiam się nad tymi z pierwszego postu....

zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

SV 650. Małe, lekkie, zwinne i zasuwa jak dzikie. A na dodatek jest tego sporo, więc szansa trafienia ładnej sztuki duża.

Napisano

> Meska decyzję: OK poproszę

> :

> 2. BMW GS 800

> 3. Yamhę FJR 1300

> 4. Hondę CB600F

> 5 Betę urban

To, że najlepiej byłoby mieć 3-5 motocykli to nie nowość smile.gif

Też mam taką swoją listę w głowie zlosnik.gif

Jeśli jednak ma być jeden, to musisz jednak pomyśleć nad kompromisem. Pewnie będzie to w Twoim przypadku małe podróżne enduro (np. transalp).

Napisano

> SV 650. Małe, lekkie, zwinne i zasuwa jak dzikie. A na dodatek jest tego sporo, więc szansa

> trafienia ładnej sztuki duża.

no i pewnie da sie w nim szybciej wymienic linke gazu niz w B12

Napisano

> no i pewnie da sie w nim szybciej wymienic linke gazu niz w B12

a skąd akurat taka zaleta ? czyżby często wymagało to moto takiej wymiany ? icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

Napisano

> a skąd akurat taka zaleta ? czyżby często wymagało to moto takiej wymiany ?

a nie, ale Aragorn sie juz chyba ze 3 tygodnie pieprzy z wymiana linki w swoim B12

Napisano

> a nie, ale Aragorn sie juz chyba ze 3 tygodnie pieprzy z wymiana linki w swoim B12

może za bardzo pochłonęła go gra wstępna oink.gif

Napisano

> 2. BMW GS 800

> 3. Yamhę FJR 1300

> 4. Hondę CB600F

> 5 Betę urban

BMW F800GS (chyab tak się nazywa)

ostatnio robiłem pierwszy przegląd swojego dużego GS-a i dostałem 800-ke do testów

powiem wam, że na miasto ciężko znalieźć coś lepszego

lekki zwinny, pozycja baaardzo wygodna.

a myślę że i w jakąś trase da się pojechać (biorąc pod uwagę fakt, że intruderm dało się jeżdzić po pareset km)

Napisano

> beta urban srednio sie nadaje na wyjazdy poza miasto

> FJR 1300 tp typowy turystyk, ciezki, nieporeczny na miasto ale dajacy duzy fun z jazdy

Nie zgodzę się. Fun z jazdy może dać kawa dziesiątka, albo litrowy gixer, a FJR daje wygodę i odpowiednie osiągi do turystyki, ale nudny jest do przesady.

> Hornet to zabijaka, wersja do 2007 jest tylko w golasie ale akcesoryjna szybka daje rade, bardzo

> fajnie sie prowadzi

> BMW ......... wole trampka

Zależy do czego. 21 calowe koło z przodu dużo obiecuje, a nowy trampek z 19tką wypada tak sobie.

> suzuki to crouser, na miasto srednio sie nadaje do przeciskania w korkach, na trasy raczej do

> spokojnych przelotow ... co kto lubi

> rozrzut masz niezly .....

Napisano

> Nie zgodzę się. Fun z jazdy może dać kawa dziesiątka, albo litrowy gixer, a FJR daje wygodę i

> odpowiednie osiągi do turystyki, ale nudny jest do przesady.

> Zależy do czego. 21 calowe koło z przodu dużo obiecuje, a nowy trampek z 19tką wypada tak sobie.

> > rozrzut masz niezly .....

zelezy co kto rozumie przez fun

co Ci obiecuje kolo 21? lepsze prowadzenie w terenie? takie z BMW enduro jak z koziej d... traba

Napisano

> zelezy co kto rozumie przez fun

racja ok.gif

> co Ci obiecuje kolo 21? lepsze prowadzenie w terenie?

tak myślę

> takie z BMW enduro jak z koziej d... traba

Jakiś argument??

Napisano

NIe wiem ile wazy BMW ale trampek ponad 200kg wiec to fun enduro, bo taplanie tego w błocie nie widze, sam swoim troche po piachach czy blocie pojezdzilem i za ciezki na ostry teren...szutrowe drogi lesne, polne w sam raz...gdyby był z 50kg lzejszy byłby w sam raz.

Napisano

> NIe wiem ile wazy BMW ale trampek ponad 200kg wiec to fun enduro, bo taplanie tego w błocie nie

> widze, sam swoim troche po piachach czy blocie pojezdzilem i za ciezki na ostry

> teren...szutrowe drogi lesne, polne w sam raz...gdyby był z 50kg lzejszy byłby w sam raz.

Na sucho 185, gotowy do jazdy 207. Wiadomo, że to nie moto do taplania się w błocie, ale na bezdrożach Albanii, czy w Ukraińskich Karpatach widziałbym się bardziej na GS 800 niż nowym trampku. Z tym, że zeszliśmy trochę z tematu, bo to wątek o moto do miasta biglaugh.gif

Napisano

> a nie, ale Aragorn sie juz chyba ze 3 tygodnie pieprzy z wymiana linki w swoim B12

ciii, już prawie skończyłem zlosnik.gif

Napisano

> Na sucho 185, gotowy do jazdy 207. Wiadomo, że to nie moto do taplania się w błocie, ale na

> bezdrożach Albanii, czy w Ukraińskich Karpatach widziałbym się bardziej na GS 800 niż nowym

> trampku. Z tym, że zeszliśmy trochę z tematu, bo to wątek o moto do miasta

W albani czy na Ukrainie tez sa miasta zlosnik.gif dobra koniec off topicku

Napisano

> Od prawie 3 miesięcy chadzam(i jeżdzę) przymierzam się do róznych.

> Moto

GSR 600 ogladałes ? Mialem toto i był baaaardzo spoko do miasta i na małą trase

Napisano

Afryka , wlasnie sie przymierzam do kupna .

Napisano

> SV 650. Małe, lekkie, zwinne i zasuwa jak dzikie. A na dodatek jest tego sporo, więc szansa

SV 1000 jeszcze fajniejsze. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> GSR 600 ogladałes ?

A to nie jest bardziej sport?

Bo 40 minut jazdy na R1 odchorowywałem 3 tyg... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Hm zapomniałem o tym moto. Kiedyś (5 lat temu?) zrobiłem 2 kółka po parkingu i chyba mi sie podobało...

Muszę się [przyjrzeć....

Napisano

> A to nie jest bardziej sport?

> Bo 40 minut jazdy na R1 odchorowywałem 3 tyg...

Coty, siedzi sie wygodnie (nie tak jak na r6 czy proponowanym przez kogos SV). W dodatku motorek łatwy w prowadzeniu, a jak trzeba to potrafi przyspieszyć

Napisano
  • Autor

> Coty, siedzi sie wygodnie (nie tak jak na r6 czy proponowanym przez kogos SV).

Faktycznie w googlach wyglada przyjaźnie.

Popatrzę na żywo...

Napisano

> SV 1000 jeszcze fajniejsze.

Wiesz co mówisz?:D Ten motocykl ma spokojnie jeździć po mieście, a nie żeby motocyklista zastanawiał się za każdym razem czy odkręcenie manetki jest konieczne:D Przy hamowaniu silnikiem można spaść z niego a o przyśpieszaniu już nie mówię:D Znajomy kupił sobie taką SV1000 na pierwsze moto:D:D W niewielkich odstępach czasu miał 2 wypadki i dawno go już nie widziałem na tym, możliwe że już się boi tym jeździć;p To jest sportowy sprzęt a nie łagodny motorek do miasta:D

Napisano
  • Autor

> Wiesz co mówisz?:D Ten motocykl ma spokojnie jeździć po mieście, a nie żeby motocyklista

> zastanawiał się za każdym razem czy odkręcenie manetki jest konieczne:D Przy hamowaniu

> silnikiem można spaść z niego a o przyśpieszaniu już nie mówię:

Pamiętam jak 12 lat temy pierwszy raz wsiadłem na duzego Bandytę...

Dobrze że parking mial ze 400 metrów dlugosci bo ledwo zdązyłem wyhamować...

Napisano

> Pamiętam jak 12 lat temy pierwszy raz wsiadłem na duzego Bandytę...

> Dobrze że parking mial ze 400 metrów dlugosci bo ledwo zdązyłem wyhamować...

ja na pierwszym poważnym moto 10 lat temu nie dałem rady ... łąka była moja oink.gifoink.gifoink.gifoink.gifswiety.gif

Napisano

Mój pierwszy poważny motocykl który mnie pokonał to Komar 2 grinser006.gif Kolega uczył mnie jeździć (może z 10lat miałem). Dałem gazu na maxa i szybko sprzęgło puściłem:D:D Wtedy pierwszy raz na tylnym kole jechałem i dałem sobie spokój z motocyklami na 3 lata. Następne sprzęty były łaskawsze dla mnie i nie miałem już problemów:D

Napisano

Ja bym pomyślał o SV 650,bardzo uniwersalny sprzęcik i można dostać w miare młody motorek za dobre pieniądze 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.