Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra H 1.8 (125KM) co założyć i gdzie (Wwa)

Featured Replies

Napisano

Witajcie. Brat rozważa zakup takiej asterki jak w temacie, ale przy 1.8 zapewne sporo benzyny będzie palić zlosnik.gif dlatego zapewne wypadałoby założyć instalację gazową. Sprawdziłem i luz zaworowy w tym silniku jest usuwany przez hydrauliczne popychacze, więc wydaje się być dobry do gazu.

Jaką instalację byście polecili do tego auta. Pierwszy warunek to na ile to możliwe bezawaryjna i bezobsługowa. Nie mogą być to jakieś lipne wtryskiwacze, które co 10000km będą padać. Dodatkowo proszę o poradę co do innych elementów instalki (reduktor itp.).

Cena nie jest aż tak ważna w stosunku do jakości i bezawaryjności instalacji. Ma działać i dobrze działać ok.gif

Gdzie w Wawie można porządnie założyć gaz?

Być może ktoś z Was ma akurat taką asterkę i może się podzielić doświadczeniem.

Pozdrawiam

Napisano

jeżeli masz taką możliwość , podaj kod silnika. pozdrawiam.

Napisano

> jeżeli masz taką możliwość , podaj kod silnika. pozdrawiam.

Z18XE

Napisano

myślałem o XER , a ten jest problematyczny " do gazu "

Napisano

> myślałem o XER , a ten jest problematyczny " do gazu "

Z18XE- 125KM

Z18XER- 140KM

Napisano
  • Autor

Tak jak 51cent napisał jest to Z18XE 125KM. Z tego co wyczytałem na astra.auto.pl silnik niewiele różni się od silnika w Astrze G, który jest uznawany za jeden z lepszych silników benzynowych i tak jak wspomniałem ma hydrauliczne popychacze. W takim razie co warto do takiego auta założyć? Z tego co czytałem ma 2 sondy lambda, ale to chyba nie jest w dzisiejszych czasach przy instalacjach wtrysku gazu problemem smile.gif

Napisano

> Tak jak 51cent napisał jest to Z18XE 125KM. Z tego co wyczytałem na astra.auto.pl silnik niewiele

> różni się od silnika w Astrze G, który jest uznawany za jeden z lepszych silników benzynowych

> i tak jak wspomniałem ma hydrauliczne popychacze. W takim razie co warto do takiego auta

> założyć? Z tego co czytałem ma 2 sondy lambda, ale to chyba nie jest w dzisiejszych czasach

> przy instalacjach wtrysku gazu problemem

Ten silnik przy dobrej poprawnie dobranej / zamontowanej chodzi bardzo dobrze z LPG.

Napisano
  • Autor

Miałem taką nadzieję, ale to nie zmienia faktu, że jeszcze nic mi nie doradziliście grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.