Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

świecąca kontrolka hamulców

Featured Replies

Napisano

Dziś wracając z działki podczas jazdy zaczęła mi mrugać kontrolka od ręcznego, momentami świeciła po kilkadziesiąt sekund. Dociskałem dźwignię ręcznego i czasem gasła. Dodam, że mam blokadę skrzyni biegów i musiałem zrobić sobie podkładkę, przez paręnaście lat to działało aż do dziś. Podejrzewam czujnik, pytanie jak tam się dobrać i co wymienić (ewentualnie naprawić).

O sprawdzeniu poziomu płynu hamulcowego nie piszę bo to zbyt oczywiste. zlosnik.gif

Napisano

przeczyść styki na korku z zbiorniczka oleju. U mnie w starym CC też miałem ten problem. Wystarczyło tylko styki przeczyścić bo były zasyfione

Napisano

> przeczyść styki na korku z zbiorniczka oleju. U mnie w starym CC też miałem ten problem.

> Wystarczyło tylko styki przeczyścić bo były zasyfione

zbiorniczka oleju??

Napisano
  • Autor

styki w tej nakrętce z klikiem co jest na zbiorniczku płynu hamulcowego powiadzasz? hmm.gif

To jaką funkcję spełnia ten biały przycisk pod dźwignią ręcznego. Jak się go naciska to raczej lampka powinna gasnąć ...

Napisano

> styki w tej nakrętce z klikiem co jest na zbiorniczku płynu hamulcowego powiadzasz?

> To jaką funkcję spełnia ten biały przycisk pod dźwignią ręcznego. Jak się go naciska to raczej

> lampka powinna gasnąć ...

tak ale jeśli ten czujnik co jest w zbiorniczku płynu będzie przywierał to i tak będzie się stop świecił

Moja rada taka:

odepnij jeden kabelek z tego czujnika (przy zbiorniczku) i zobaczysz czy to jest jego wina czy tego czujnika co jest przy ręcznym

Napisano
  • Autor

> tak ale jeśli ten czujnik co jest w zbiorniczku płynu będzie przywierał to i tak będzie się stop

> świecił

> Moja rada taka:

> odepnij jeden kabelek z tego czujnika (przy zbiorniczku) i zobaczysz czy to jest jego wina czy tego

> czujnika co jest przy ręcznym

właśnie o taką odpowiedź mi chodziło. Dzięki, dziś po pracy to sprawdzę. waytogo.gif

Napisano

Sprawdzałeś jaki jest poziom płynu hamulcowego?? Bo ta kontrolka zapala się jak masz mało płynu! Sprawdź najpierw to zanim zaczniesz rozkręcać!

Napisano
  • Autor

> Sprawdzałeś jaki jest poziom płynu hamulcowego?? Bo ta kontrolka zapala się jak masz mało płynu!

> Sprawdź najpierw to zanim zaczniesz rozkręcać!

wyżej w pierwszym poście

edit

"

O sprawdzeniu poziomu płynu hamulcowego nie piszę bo to zbyt oczywiste. "

kłopot rozwiązany problem leżał w połączeniu tego przycisku przy dźwigni ręcznego, musiałem dostać się do tego złącza, oraz dodać inną podkładkę po dźwignie, bo nie wciskał się on w taki sposób, żeby złącza się stykały i kontrolka gasła.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.