Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy to prawda ze...

Featured Replies

Napisano

jesli kupilem samochod od osoby ktora go niezarej. na siebie i ja tez tego niezrobilem to czy prawda jest ze osoba ktora go kupi ode mnie bedzie miala problemy z rej.?

Napisano

tak

ostatnia osoba bedzie musiala pokazac wszystkie umowy ks miedzy osoba w dowodzie a nia sama

Napisano

> osoba bedzie musiala pokazac wszystkie umowy ks miedzy osoba w dowodzie a nia sama

wystarczy ksero?

Napisano

chyba nie, bo jak do mnie babka dzwonila to chciala tylko orginal(troche to ja kosztowalo) - ksero odpadalo

nie wiem tez czy w kazdym WK bedzie to potrzebne, ona byla gdzies z Ciechanowa

Napisano

> wystarczy ksero?

Albo oryginał albo kopia potwierdzona notarialnie koszt około 7,5 pln.

Napisano
  • Autor

> tak

> ostatnia osoba bedzie musiala pokazac wszystkie umowy ks miedzy osoba w dowodzie a nia sama

to dam nowemu nabywcy takze moja umowe?

Napisano

> to dam nowemu nabywcy takze moja umowe?

Umowę pomiędzy Tobą a nim będzie miał w oryginale. Tę poprzednią, między Tobą a kupującym, weź do notariusza i poświadcz kopię. Zapłacisz kilka złotych i u Ciebie zostanie oryginał a kupujący, na jej podstawie, bez problemu załatwi formalności w WK.

Napisano
  • Autor

> Umowę pomiędzy Tobą a nim będzie miał w oryginale. Tę poprzednią, między Tobą a kupującym, weź do

> notariusza i poświadcz kopię. Zapłacisz kilka złotych i u Ciebie zostanie oryginał a kupujący,

> na jej podstawie, bez problemu załatwi formalności w WK.

a niemoge dac mu mojegoo orginalu? confused.gif

Napisano
  • Autor

> Możesz. Ale oddanie komuś jedynego egzemplarza umowy jaki masz to lekkomyślność. Rób jak chcesz.

nieznam sie a do czego ona mi sie moze przydac confused.gif

Napisano

> nieznam sie a do czego ona mi sie moze przydac

Jeden z tysiąca scenariuszy: legalność auta zostanie poddana pod wątpliwość. Zostaniesz wezwany na komendę w celu złożenia zeznań odnośnie tego w jaki sposób stałeś się posiadaczem auta. Wtedy właśnie przyda Ci się umowa.

Równie dobrze możesz dać nabywcy zwykłe ksero i zmartwienie pozostawić jemu. Jak WK nie uzna takie kopii to gość wróci do Ciebie.

Napisano
  • Autor

> Jeden z tysiąca scenariuszy: legalność auta zostanie poddana pod wątpliwość. Zostaniesz wezwany na

> komendę w celu złożenia zeznań odnośnie tego w jaki sposób stałeś się posiadaczem auta. Wtedy

> właśnie przyda Ci się umowa.

> Równie dobrze możesz dać nabywcy zwykłe ksero i zmartwienie pozostawić jemu. Jak WK nie uzna takie

> kopii to gość wróci do Ciebie.

ok czyli jednak musze poszukac u mnie w miescie notariusza ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.