Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wspomaganie kierownicy - pytanie

Featured Replies

Napisano

Mam nadzieję, że tym razem M mnie nie wyrzuci z czerwoną kartką.

Pytanie mam następujące - jak jeździcie na wspomaganiu? Macie cały czas włączoną opcję "CITY", czy sobie przełączacie wg potrzeb. No i czy takie przełączanie może spowodować uszkodzenie tego wspomagania (w końcu po to jest ten przycisk żeby go używać).

Ciekawi mnie to, bo w końcu wraz ze wzrostem prędkości układ kierowniczy się usztywnia.

Napisano

Przycisk CITY nigdy nie używany. Nawet w standardowym trybie na 195 jest za lekko. Lubię jak się czasami wyłączy wspomaganie całkowicie, lepiej czuć drogę zlosnik.gif

Napisano

CITY mam wlaczone caly czas.

po przesiadce z cento, gdzie mialem szerokie kola i mala kierownice czuje, ze tak jest lepiej. ok.gif

Napisano

205/45/16 - bez city

215/40/16 - bez city

Jak ma się zepsuć to się zepsuje tak z włączonym jak i wyłączonym dodatkowym wspomaganiem city zeby.GIF

a że się psuje to wiedzą wszyscy posiadacze PII sick.gif a jeśli nie wiedzą to prędzej czy później się dowiedzą rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> a że się psuje to wiedzą wszyscy posiadacze PII a jeśli nie wiedzą to prędzej czy później się

> dowiedzą

tą wiedzę, chcąc nie chcąc, posiadają lub będą posiadać również wszyscy właściciele mk2fl zlosnik.gif

Napisano
włączone cały czas, wyłączane w razie potrzeb. I w cale nie jest za lekko, kwestia przyzwyczajenia, a styk koła z drogą i tak jest dobrze wyczuwalny.
Napisano

w ogóle nie używam, to zbędny bajer, kierownica i tak chodzi lekko na zwykłym wspomaganiu, natomiast niektórzy tu piszą, że mają włączone non stop, ale moim zdaniem przy tej opcji nie ma czucia drogi, nie mówiąc, że przy kichnięciu wypadasz z drogi...

Napisano

> w ogóle nie używam, to zbędny bajer, kierownica i tak chodzi lekko na zwykłym wspomaganiu, natomiast niektórzy tu piszą, że mają włączone non stop, ale moim zdaniem przy tej opcji nie ma czucia drogi, nie mówiąc, że przy kichnięciu wypadasz z drogi...

jakiego czucia drogi. Dodatkowe wspomaganie dezaktywuje się automatycznie przy 40 czy 50 km/h i to już było wielokrotnie tu powiedziane. Dlatego nie rozumiem dlaczego kichając mam wypaść z drogi. Większym zagrozeniem przy kichnięciu są niekontrolowane ruchy kichajacego, siła kichnięcia i ewentualne efekty uboczne w postaci osmarkanej kierownicy itd. wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.