Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kontrolka aku

Featured Replies

Napisano

pacjent 1.2 16v

sprawa taka

ostatnio gdy jest mokro w trakcie jazdy zapala sie kontrolka aku przygasa lekko oświetlenie na pewien czas potem już wszystko ok

na suchym czegoś takiego nie ma tylko po najechaniu na kałuże

co to może być?

Napisano
  • Autor

> pasek może się ślizgac

to od tego może być?

ostatnio fakt zaczął lekko piszczeć nawet jak suchy był

Napisano

i wszystko sprawdź go i ewentualnie wymień jak naciągnięcie nie pomoże

Napisano

> pacjent 1.2 16v

> sprawa taka

> ostatnio gdy jest mokro w trakcie jazdy zapala sie kontrolka aku przygasa lekko oświetlenie na

> pewien czas potem już wszystko ok

> na suchym czegoś takiego nie ma tylko po najechaniu na kałuże

> co to może być?

Podłączę się pod temat. Dzisiaj zauważyłam u siebie również dziwne zachowanie autka- pacjent 1,1. Nie znam się aż tak na tym więc opisze objawy jak to wygląda u mnie. Podczas jazdy autko nagle zaczynać szarpać, a w niektórych momentach silnik pracuje tak jakby miał zaraz zgasnąć i wtedy zapala się kontrolka od aku. Czy przyczyna może być alternator?? Za pomoc z góry dziękuję.

Napisano
no.gif zapala się bo silnik dławi się i prawie przygasa jak piszesz-czemu nie wiem,ale to nie wina altka.
Napisano

może być wiele rzeczy aczkolwiek najpierw sprawdź masy

Napisano

> Podłączę się pod temat. Dzisiaj zauważyłam u siebie również dziwne zachowanie autka- pacjent 1,1.

> Nie znam się aż tak na tym więc opisze objawy jak to wygląda u mnie. Podczas jazdy autko nagle

> zaczynać szarpać, a w niektórych momentach silnik pracuje tak jakby miał zaraz zgasnąć i wtedy

> zapala się kontrolka od aku. Czy przyczyna może być alternator?? Za pomoc z góry dzięki

Ja na początku bym zaczął od czujnika położenia wału ok.gif

Napisano

mam to samo w drugim aucie.wszystko jest tak jak ty piszesz tyle ze po tym za chwile piszczy pasek i wszystko wraca do normy.tak jak wyzej pisza napnij lub wymien pasek i tak dla siebie mozesz sprawdzic prad ladowania i po temacie.

Napisano

> Ja na początku bym zaczął od czujnika położenia wału

Czy ten kabelek od czujnika położenia wału jeżeli jest przetarty może być przyczyną objawów w moim aucie?

Napisano

> Czy ten kabelek od czujnika położenia wału jeżeli jest przetarty może być przyczyną objawów w moim

> aucie?

jeśli jest przetarty i nie w jakimś momencie nie łączy to Ci auto padnie,

tak samo,jeśli przestawisz czujnik,zmienisz jego położenie... a nawet jak już zgaśnie to możesz go później nie odpalić.

ja za każdym razem gdy zmienie pasek altka,to musze ustawić czujnik bo nie odpale auta... (SC 899)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.