Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Obcierka parkingowa

Featured Replies

Napisano

Sytuacja wygląda tak:

Po powrocie do domu zostawiłem auto na parkingu tak że mozna było za nim wjechać tylko na kopertę.

Po jakimś czasie zaparkowało w tej luce auto,które widziałem że stoi,po jakiej godzince patrząc przez okno zauważyłem kartkę za tylna wycieraczką i brak tegoż auta.Żadne inne auto nie stało w tym miejscu po tym zdarzeniu.

Zszedłem i widzę na tylnym zderzaku obtarcie i popękany lakier(pajączek),a na kartce napisany numer rej auta oraz marka,bez numeru tel.(pewnie świadek zdarzenia).

Sprawę zgłosiłem na policję ,pani przyznała że była na miejscu zdarzenia tylko nić nie czuła jak obierała.

Mandatu nie przyjęła i sprawa została skierowana do sądu.

Nie wiem kto napisał tę kartkę ,wiec jedynymi dowodami są ta kartka oraz to że ja widziałem to auto stojące za mną.Samego zdarzenia nie widziałem.

Jakie mam szanse w sądzie na wygranie. ?

Napisano

Jeżeli jak napisałeś masz świadka zdarzenia, który zgodzi się zeznawać to powinieneś wygrać bez problemu

Napisano
  • Autor

> Jeżeli jak napisałeś masz świadka zdarzenia, który zgodzi się zeznawać to powinieneś wygrać bez

> problemu

Nie napisałem że mam !!jedyną pozostałością po świadku jest kartka z numerami auta.

Napisano

> Jeżeli jak napisałeś masz świadka zdarzenia, który zgodzi się zeznawać to powinieneś wygrać bez

> problemu

A namiar na tego świadka to niby skąd ma się wziąć?

Napisano

źle przeczytałem, faktycznie świadek nie podał numeru tel.

Hmm, być może w pojeździe domniemanego sprawcy jest jakiś ślad obcierki

Napisano
  • Autor

> źle przeczytałem, faktycznie świadek nie podał numeru tel.

> Hmm, być może w pojeździe domniemanego sprawcy jest jakiś ślad obcierki

Tak policjant będący u pani w domu i oglądający auto stwierdził ślad na jej aucie ,lecz ta stwierdziła że to jakieś starsze zdarzenie.

I tu pojawia się dodatkowa poszlaka ,którą mogę użyć za dodatkowy atut.Tylko nie wiem czy policjant napisał to w dokumentacji.

Napisano

> Tak policjant będący u pani w domu i oglądający auto stwierdził ślad na jej aucie ,lecz ta

> stwierdziła że to jakieś starsze zdarzenie.

> I tu pojawia się dodatkowa poszlaka ,którą mogę użyć za dodatkowy atut.Tylko nie wiem czy policjant

> napisał to w dokumentacji.

To już chyba tylko tego można się trzymać. Nie wiem, może jakiś rzeczoznawca może porównać wysokość obcierki u Ciebie i u Pani.

Napisano

Miałem kiedyś takie zdarzenie, gdzie gość uderzył w moje auto i twierdził uparcie, że to ja uderzyłem w niego.

Na miejscu drogówka przyjęła moją wersję, ale gość nie chciał przyjąć mandatu. Zrobił awanturę policjantom i jeszcze im naubliżał.

Przyjechał jakiś ekspert (też policjant) - pomierzył, porobił dużo zdjęć - na koniec powiedział, że z jego opinii, na podstawie m.in śladów na samochodach wynika, że to tamten gość uderzył we mnie.

Sprawa skończyła się w sądzie na moją korzyść, ale nie było już więcej ekspertyz.

Napisano
  • Autor

> Miałem kiedyś takie zdarzenie, gdzie gość uderzył w moje auto i twierdził uparcie, że to ja

> uderzyłem w niego.

> Na miejscu drogówka przyjęła moją wersję, ale gość nie chciał przyjąć mandatu. Zrobił awanturę

> policjantom i jeszcze im naubliżał.

> Przyjechał jakiś ekspert (też policjant) - pomierzył, porobił dużo zdjęć - na koniec powiedział, że

> z jego opinii, na podstawie m.in śladów na samochodach wynika, że to tamten gość uderzył we

> mnie.

> Sprawa skończyła się w sądzie na moją korzyść, ale nie było już więcej ekspertyz.

Policjanci którzy przybyli na moje wezwanie tez porobili jakieś rysunki poglądowe itp

Napisano

> problemu

Czytaj ze zrozumieniem.

Napisano

> Czytaj ze zrozumieniem.

Ciebie też to dotyczy.

Napisano

miałem podobną sytuację, babka we uderzyła w mój samochód i uciekła. Z policją ją ustaliliśmy po numerach,pojechaliśmy do niej, ale sie wyparła. Kosztowało mnie to 2 wizyty na policji i 2 wizyty w sądzie na rozprawach. Sąd przyznał mi racje. Także jak to bardzo mała obcierka to nie zawsze sie opłaca czas tracic, chyba że chce sie komuś przytrzeć nosa.:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.