Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[SC] Jak ożywić przełączniki na konsoli +kontrolki licznika?

Featured Replies

Napisano

Potrzebuje ożywić 2 przyciski na konsoli środkowej:/

Chciałbym aby działało to tak jak np. od ogrzewania tylnej szyby.

Kupno listwy z 5 włącznikami jest ciężkie, a może jakoś można dołożyć z 2 listwy te dwa włączniki?

Jak uruchomić do tego jakieś kontrolki na liczniku (MPi)

Napisano

a które kontrolki chcesz uruchomić dokładnie? Jedyną osoba którą znam co modzi liczniki to Prot

Napisano

z tego co mi wiadomo to żeby funkcyjne były te 2 skrajne przyciski na konsoli żrodkowej to TYLKO kupić taką z takim już przyciskami.... ponieważ te 2 "przyciski" to tylko zaślepki !

Napisano

> z tego co mi wiadomo to żeby funkcyjne były te 2 skrajne przyciski na konsoli żrodkowej to TYLKO

> kupić taką z takim już przyciskami.... ponieważ te 2 "przyciski" to tylko zaślepki !

No dokładnie, ale być może z odrobiną zdolności manualnych można jakoś wmontować tam dwa przyciski i nałożyć / wkleić na nie te okrągłe zaślepki, żeby wyglądało jak oryginał:P Sam planuję się tym pobawić. Ale dopiero na wakacje 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> No dokładnie, ale być może z odrobiną zdolności manualnych można jakoś wmontować tam dwa przyciski

> i nałożyć / wkleić na nie te okrągłe zaślepki, żeby wyglądało jak oryginał:P Sam planuję się

> tym pobawić. Ale dopiero na wakacje

Tak chce zrobić ze wsadzę z innej listwy dwa przełączniki i innej listwy, ale myślałem że już ktoś to robił i cos podpowie :/

a co do kontrolki, chce jakomś uruchomic, aby mnie informowała o włączeniu np. halogenów.

Napisano

> Potrzebuje ożywić 2 przyciski na konsoli środkowej:/

> Chciałbym aby działało to tak jak np. od ogrzewania tylnej szyby.

> Kupno listwy z 5 włącznikami jest ciężkie, a może jakoś można dołożyć z 2 listwy te dwa włączniki?

> Jak uruchomić do tego jakieś kontrolki na liczniku (MPi)

jak masz jakąś stara rozwalona listwę to z niej wylutujesz i przełożysz

Napisano

tu masz jeden dodatkowy halogenow: [LiNK]

tu masz z klima, ale nie wiem czy jest od halogenow: [LiNK]

da sie kupic taki co ma wszystko i imo szkoda czasu i dlubania na druciarstwo, jak mozna kupic serie...

Napisano

> tu masz jeden dodatkowy halogenow: [LiNK]

> tu masz z klima, ale nie wiem czy jest od halogenow: [LiNK]

> da sie kupic taki co ma wszystko i imo szkoda czasu i dlubania na druciarstwo, jak mozna kupic

> serie...

a skąd wiesz że ten drugi jest z klimą?

Napisano

> a skąd wiesz że ten drugi jest z klimą?

bo widze diode/zaroweczke na prawym przycisku.

Napisano

> bo widze diode/zaroweczke na prawym przycisku.

jeżeli mówisz o tym na środku przycisku to nie jest to oryginalna dioda, tylko jakas samoróba - oryginalnie diody sa we wnękach tych i z tej pozycji ich nie widac - a ta dioda to jakieś druciarstwo własne biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> jak masz jakąś stara rozwalona listwę to z niej wylutujesz i przełożysz

no własnie, bo potrzebuje zrobić włącznik halogenów i wyłącznik napinaczy pasów, więc zostaje tylko dłubanie:/

Napisano

> no własnie, bo potrzebuje zrobić włącznik halogenów i wyłącznik napinaczy pasów, więc zostaje tylko

> dłubanie:/

najtaniej: miałęś wcześniej link do listwy z haluxami przednimi - kupić ją i ze swojej starej listwy przełożyć 1 przycisk w wolne miejsce

acha: jezeli wybierzesz tę opcje zwróć uwagę jakie masz w starej listwie przyciski od ogrzewania szyby tylnej i od haluxa tył: tzn: czy włącznik stały czy chwilowy: stały "zaskakuje" i trzyma stan ponownie jak odpalisz auto, a chwilowy dodatkowo ma moduł, który załącza/wyłącza dany obwód po kazdym chwilowym naciśnięciu przycisku - są stosowane różne kombinacje w listwach: ja u siebie miałem 3 listwy i w kazdej było ianczej

Napisano

czy to warto dłubać... i męczyć się z lutownicą we wlutowywanie przycisku w płytkę ?! Jeśli się ma 2 zbędne listwy tych przycisków to można experymentować i siębawić... ale jak ma się kupić drugie przyciski żeby zrobić jedne..... to lepiej kupić....

http://allegro.pl/item1057103389_panel_sterowania_z_klimatyzacja_fiat_seicento.html

tylko w tym zastanawiam się czemu nie ma piktogramu światła przeciwmgłowego tylnego ?! ?!

Napisano
  • Autor

> czy to warto dłubać... i męczyć się z lutownicą we wlutowywanie przycisku w płytkę ?! Jeśli się ma

> 2 zbędne listwy tych przycisków to można experymentować i siębawić... ale jak ma się kupić

> drugie przyciski żeby zrobić jedne..... to lepiej kupić....

> http://allegro.pl/item1057103389_panel_sterowania_z_klimatyzacja_fiat_seicento.html

> tylko w tym zastanawiam się czemu nie ma piktogramu światła przeciwmgłowego tylnego ?! ?!

niestety nie ma tylnych "haluxów" i nie wiem czy włacznik klimy podejdzie pod pasy :/

Napisano

> niestety nie ma tylnych "haluxów" i nie wiem czy włacznik klimy podejdzie pod pasy :/

włącznik od klimy ma osobną wtyczkę 3 pinową i jest to przycisk stabilny (pozostaje wciśnięty po włączeniu)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.