Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dywaniki gumowe - odnowa.

Featured Replies

Napisano

Moi mili - wpadły mi w ręce fajne, oryginalne dywaniki gumowe do mojego auta, idealnie dopasowane.

Były w zapuszczeniu, na jednym z nich było rozlanego trochę oleju. Kilkakrotnie je myłem i naprawdę wyglądają świetnie, są tylko trochę wyblakłe - inny odcień szarości. Czym je potraktować żeby wyglądały świerzej? Może czymś je delikatnie natłuścić? Dzięki za wskazówki.

Napisano

Silikon w sprayu załatwi sprawę wink.gif

Napisano
  • Autor

Myślałem o tym...

Napisano

> to chyba nie jest zbyt madre

To chyba, nie masz pojęcia o czym piszesz zlosnik.gif

Napisano

> To chyba, nie masz pojęcia o czym piszesz

silikon w spraju jest tlusty. WIec do dywanikow raczej sie nie nadaje chyba ze koledze zle zyczysz

Napisano

> i zajebisty poslizg w standardzie

jak kiedys dawno dawno temu szukalem auta to wlasnie mialem przyjemnosc powozic taka meganke z wypsikanymi dywanikami rewelacja pare razy noga mi pod pedaly wjechala ok.gif

Napisano

> i zay... poslizg w standardzie

hahaha.gif

Czekałem na ten "argument"

Napisano

> silikon w spraju jest tlusty. WIec do dywanikow raczej sie nie nadaje chyba ze koledze zle zyczysz

Gratuluję wnikliwej analizy przed ekranem komputera hehe.gif

Napisano

> jak kiedys dawno dawno temu szukalem auta to wlasnie mialem przyjemnosc powozic taka meganke z

> wypsikanymi dywanikami rewelacja pare razy noga mi pod pedaly wjechala

Juz predzej mysle ze srodki do czyszczenia deski,kupilem kiedys taki K2 ,nie jest tlusty a odswiezylo wyglad deski ,mysle ze na gume mogloby podobnie jak na plastiki podzialac

Napisano

> Gratuluję wnikliwej analizy przed ekranem komputera

nie powiesz mi, ze silicon nie jest tlusty. To widocznie to co ja uzywam nie jest siliconem

Napisano

Polecam czernidło w sprayu do opon.

Na czarnych dywanikach zdaje egzamin rewelacyjnie, nie wiem jak na ciemnoszarych, ale nie zaszkodzi sprawdzić.

Napisano

> Juz predzej mysle ze srodki do czyszczenia deski,kupilem kiedys taki K2 ,nie jest tlusty a

> odswiezylo wyglad deski ,mysle ze na gume mogloby podobnie jak na plastiki podzialac

ok.gif

Miałem kiedyś płyn W5 z Lidla do czyszczenia deski rozdzielczej, dywaniki wyglądały jak nowe po przemyciu nim. smile.gif

Napisano

Ja zawsze odświeżam kolor gumowych dywaników karcherem. Lanca z dyszą rotacyjną i mycie z niewielkiej odległości.

Napisano

> Miałem kiedyś płyn W5 z Lidla do czyszczenia deski rozdzielczej, dywaniki wyglądały jak nowe po

> przemyciu nim.

No u mnie w lanosie deska i boczki swieca sie jak nowe a byly jakies takie matowe i od 2 tyg kurzu nie lapie a pojechalem ostro po calej desce bez zadnego wycierania zeby.GIF

Napisano

> Miałem kiedyś płyn W5 z Lidla do czyszczenia deski rozdzielczej, dywaniki wyglądały jak nowe po

> przemyciu nim.

..a jednym ze składników był silikon służący do nabłyszczania.

Napisano

> nie powiesz mi, ze silicon nie jest tlusty. To widocznie to co ja uzywam nie jest siliconem

Popryskaj na dywanik i się przekonasz, jak "ogromne" zagrożenie stwarza dywanik popsikany plakiem, albo innym środkiem z zawartością silikonu.

Ja wiem, że większość internautów, to mistrzowie teorii i wirtualnej praktyki, oraz zasłyszanych opinii.

Napisano

> No u mnie w lanosie deska i boczki swieca sie jak nowe a byly jakies takie matowe i od 2 tyg kurzu

> nie lapie a pojechalem ostro po calej desce bez zadnego wycierania

No właśnie szukam czegoś mocnego do plastików, wspomniany W5 w Lanosie świetnie wyżerał brud - wystarczyło popsikać i wszystko świetnie spływało. ok.gif

Mam nadzieję że gdzieś go jeszcze dorwę, bo nie mogę doczyścić w 100% swoich słupków, a nie mam zamiaru trzeć jak głupi. oslabiony.gif

Napisano

> jak kiedys dawno dawno temu szukalem auta to wlasnie mialem przyjemnosc powozic taka meganke z

> wypsikanymi dywanikami rewelacja pare razy noga mi pod pedaly wjechala

W kapciach z plastikową podeszwą, źle się operuje pedałami.

Napisano

> ..a jednym ze składników był silikon służący do nabłyszczania.

Być może, ale nic mi się nie ślizgało - myłem tym dywaniki wielokrotnie. ok.gif

Napisano

Pasta BHP o konsystencji gęstego mydła wyczyści idealnie plastiki ok.gifwink.gif

Napisano

> Pasta BHP o konsystencji gęstego mydła wyczyści idealnie plastiki

Akurat mam taką w łazience, więc na pewno wypróbuję. ok.gifsmile.gif

Napisano

> Akurat mam taką w łazience, więc na pewno wypróbuję.

Do tego zabierz zwykłą szczotkę do szorowania ciała wink.gif

Napisano

> Do tego zabierz zwykłą szczotkę do szorowania ciała

No to jak mam szorować do dziękuję. zlosnik.gif

Wolę coś podobnego do tego z W5, że popsikałem, i cały brud spływał, wystarczyło przetrzeć szmatką. smile.gif

Napisano

> Ja zawsze odświeżam kolor gumowych dywaników karcherem. Lanca z dyszą rotacyjną i mycie z

> niewielkiej odległości.

dokladnie! wystarczy nawet zwykle mycie w wannie + szczota.Zadne pierdzielenia z jakimis plakami, silikonami itp

Napisano

> Akurat mam taką w łazience, więc na pewno wypróbuję.

albo porysuje bo zawiera rowniez piasek itd rowniez to rzadsze do mydla podobne. Z tym bym nie ryzykowal smile.gif

Napisano

> dokladnie! wystarczy nawet zwykle mycie w wannie + szczota.Zadne pierdzielenia z jakimis plakami,

> silikonami itp

no to będą umyte. a kolega chce dywaniki odnowić wink.gif

Napisano

> Popryskaj na dywanik i się przekonasz, jak "ogromne" zagrożenie stwarza dywanik popsikany plakiem,

> albo innym środkiem z zawartością silikonu.

> Ja wiem, że większość internautów, to mistrzowie teorii i wirtualnej praktyki, oraz zasłyszanych

> opinii.

tu jestes w bledzie akurat to widzialem i czulem na wlasnej skorze.

Napisano

> W kapciach z plastikową podeszwą, źle się operuje pedałami.

widze, ze wiesz lepiej nie ma sensu dalej dyskutowac ok.gif

Napisano

> no to będą umyte. a kolega chce dywaniki odnowić

No wlasnie wyblaklych dywanikow w wannie szczotka nie przyczerni,jedynie opisywanymi przez nas srodkami przywroci im chociaz troche kolor smile.gif

Napisano

> albo porysuje bo zawiera rowniez piasek itd rowniez to rzadsze do mydla podobne. Z tym bym nie

> ryzykowal

jest taka pasta BHP bez piasku i innych ziaren ok.gif

Napisano

> widze, ze wiesz lepiej nie ma sensu dalej dyskutowac

Z Tobą faktycznie hehe.gifok.gif

Napisano

> i vice versa pozdrawiam

"wice wersal" powinieneś napisać hehe.gifok.gif

Napisano

> "wice wersal" powinieneś napisać

chlopie za przeproszeniem pitolisz jakbys sie potrzaskal. Zapraszam do mnie nawalimy plaka czy tam siliconu na gumowe dywaniki i sie przejedziemy zobaczymy czy nogi sie nie beda slizgac. Chyba, ze Ty jezdzisz w kolcach to wtedy zwracam honor.

Idac Twoim tokiem myslenia czemy plakiem czy tez silikonem nie mozna psikac bo biezniku hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.