Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Niedziałające światło mijania

Featured Replies

Napisano

Witam, mam nietypowy problem z niedziałającym lewym światłem mijania. Standardowo zacząłem od wymiany żarówki, nic to nie dało. Sprawdziłem bezpiecznik, również ok. Napięcie w jego oprawce też jest, co więcej jest również kostce żarówki. Tzn. miernik pokazuje wartość około 11.5V (nie mam przekaźników, więc to chyba normalne), ale gdy tylko dołożę do tego jakieś obciążenie (np. podłącze tą nieszczęsną żarówkę) to spada do zera (żarówka nie świeci). O co kaman??

Napisano

kostki albo same kable powiedziały 30.GIF załóż przekaźniki, ale sterowanie pod drugą lampę

Napisano

Sprawdź też skrzynkę bezpiecznikową, mogło się zdarzyć, że tam styki powiedziały 30.GIF

Napisano
  • Autor

Oglądnąłem skrzynke bezpieczników i nie znalazłem żadnych widocznych nadtopień. Powypinałem wtyczki i spowrotem je docisnąłem, ale nic się nie zmieniło. Jedyne co jeszcze zaobserwowałem, to to że napięcie na bezpieczniku od światła jest zawsze, niezależnie od czy jest włączone czy nie, natomiast juz na wyjściu ze skrzynki jest tylko gdy obwód nie jest obciążony. To by wskazywało na jakiś problem w samej skrzynce bezpieczników.

Napisano

> Oglądnąłem skrzynke bezpieczników i nie znalazłem żadnych widocznych nadtopień. Powypinałem wtyczki

> i spowrotem je docisnąłem, ale nic się nie zmieniło. Jedyne co jeszcze zaobserwowałem, to to

> że napięcie na bezpieczniku od światła jest zawsze, niezależnie od czy jest włączone czy nie,

> natomiast juz na wyjściu ze skrzynki jest tylko gdy obwód nie jest obciążony. To by wskazywało

> na jakiś problem w samej skrzynce bezpieczników.

odnajdź (szary z czarnym paskiem) przewód wychodzący ze skrzynki bezpiecznikowej nieco grubszy niż większość przewodów tam.

dognij tam styki konektora w kostce.

sprawdź ciągłość przewodu od kostki przy skrzynce bezpiecznikowej do kostki przy lampie.

Jeśli będzie wszystko będzie ok a dalej nie będzie świecić to trza rozebrać skrzynkę bezpiecznikową i polutować pękniętą w niej ścieżkę.

pozdr

edit:

Co do koloru upewnij się oglądają środkowy przewód na kostce od tego nieświecącego swiatła

Napisano
  • Autor

Zmostkowałem odcinek bezpiecznik-szary kabelek z czarnym paskiem i światło zaczęło świecić. W tej chwili mam skrzynkę bezpieczników na biurku, ale niestety jest inna niż ta którą rozbierał Fred77 <linka>, a tu foty mojej . Narazie pracuję nad jej otwarciem.

Edit: Skrzynkę wystarczy podważyć od strony przekaźnika i się otwiera (nie ma żadnych zatrzasków). Zmostkowałem ścieżkę od światła i jutro zobaczę efekt.

sdc19261.th.jpg

Edit2: Skrzynkę wrzuciłem do auta i wszystko działa jak należy, dzięki za pomoc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.