Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stacyjka - zablokowana?

Featured Replies

Napisano

Witam,

mojej skarbonce ciąąąągle mało, znowu "choińczy" padły hamulce z przodu (cholera je wie co i jak ;O) a na domiar tego... stacyjka, i to właśnie z nią mam największe problemu.

Mianowicie, uniacz od miesiąca stoi w garażu (hamulce) no i dzisiaj, mając chęci, pogodę i generalnie motywację, idę, chcę wyjechać z garażu, otwieram drzwi, wsadzam kluczyk do stacyjki i ni hu hu nie da się przekręcić, tej ci onej. Nie można przekręcić kluczyka w ŻADNĄ pozycję. Kierownica zablokowana, nie można odblokować. Czy ktoś się już z czymś podobnym spotkał?

Napisano

> Witam,

> mojej skarbonce ciąąąągle mało, znowu "choińczy" padły hamulce z przodu (cholera je wie co i jak

> ;O) a na domiar tego... stacyjka, i to właśnie z nią mam największe problemu.

> Mianowicie, uniacz od miesiąca stoi w garażu (hamulce) no i dzisiaj, mając chęci, pogodę i

> generalnie motywację, idę, chcę wyjechać z garażu, otwieram drzwi, wsadzam kluczyk do stacyjki

> i ni hu hu nie da się przekręcić, tej ci onej. Nie można przekręcić kluczyka w ŻADNĄ pozycję.

> Kierownica zablokowana, nie można odblokować. Czy ktoś się już z czymś podobnym spotkał?

yaya.gif u taty jest identyczna sytuacja w granatowym, póki co pomaga próbowanie poruszyć kluczykiem głębiej-płycej i jest OK, walczy z autem w ASO, ale nie wiem czy o to też pytał. Poza tym na blokadzie kierownicy też są pozycje, w których nie można przekręcić kluczyka (to już doświadczenia z moim autkiem).

Napisano

Zacznij od najprostszej rzeczy: jeśli układ kierowniczy znajduje się akurat w takiej pozycji, że blokada jest cały czas dociskana to nie przekręcisz kluczyka. Musisz trochę odciągnąć kierownicę i wtedy da się bez problemu ją odblokować. Jeśli to nie pomoże to pozostaje rozebranie i sprawdzenie co się zablokowało waytogo.gif

Napisano

> jeśli układ kierowniczy znajduje się akurat w takiej pozycji, że

> blokada jest cały czas dociskana to nie przekręcisz kluczyka. Musisz trochę odciągnąć

> kierownicę i wtedy da się bez problemu ją odblokować.

dokładnie: poruszać kierą i próbować uruchomić stacyjkę. moja stacyjka miała "pewne opory", zacinała się troszkę i pomogło jej zaaplikowanie WD dogłębnie oink.gif centralnie w otwór oink.gif tak, że ciekło od dołu oink.gif od tej kąpieli działa OK waytogo.gif

Napisano

Bardzo często mi się skubana zacina i to bez blokady kierownicy, muszę sie wtedy trochę naszarpać z tym kluczykiem ale wreszcie puszcza, ostatnio też zauważyłam, że zacina mi się zamek bagażnika, może kluczyk mi się wyrobił :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.