Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Citroen Xara 1.6-1.8 proszę o opinie

Featured Replies

Napisano

witajcie

znam problem tylnej belki, ale ciekawią mnie także inne aspekty, jak np korozja? Słyszałem ale nie wiem ile w tym prawdy, że dosyć często padają UPG to prawda?

Szukam auta w wersji kombi z rocznika ok 2000 do tego sekwencja. Z góry dzięki za wypowiedzi. I jeszcze jedno pytanie, butle montuje się w bagażniku czy może w miejscu koła zapasowego?

Napisano

Witam, ojciec ma xsarę z 98r z silnikiem 1.6. Od początku w jego rękach. Na dzień dzisiejszy przebieg ma w okolicach 170 tys. km i poza układem wydechowym nic nadzwyczajnego tym aucie nie było wymieniane choć powoli przygotowuje się do zabawy z tylną belką. Co do korozji to nie wiem jak w kombi ale w w tej (hatchback) od jakiegoś czasu rdza pojawia się na podłodze bagażnika. Ogólnie samochodzik bezproblemowy, przynajmniej ten egzemplarz.

Napisano

Witam miałem Xsarę Picasso 1,8 z 2000r z LPG , autko naprawdę fajne i dużo miejsca , u mnie niestety był korozja przednich progów , na wierzchu lakier a pod spodem rdza , na to bym zwrócił uwagę , silniczek pracował jak zegarek , pozdrawiam

Napisano

UPG to problem występujący w silniku 1.4. Poza tym nie ma Xary tylko Xsara.

Napisano

ojciec miał Xsare 1.4 jako nową z 2002 roku... najgorszy samochód w jego historii... - 2x padła elektryka szyby, raz wentylator chłodnicy, UPG padało raz na 3 lata... zawieszenei za szybko się wyrobiło na pl drogach...

jako wtedy następca lanosa - citroen wypadl bardzo źle i nikomu tego samochodu polecić nie mogę skromny.gif

Napisano
  • Autor

Co do korozji to nie

> wiem jak w kombi ale w w tej (hatchback) od jakiegoś czasu rdza pojawia się na podłodze

> bagażnika. Ogólnie samochodzik bezproblemowy, przynajmniej ten egzemplarz.

to mnie dobiłeś, a myślałem, że legenda o braku rdzy we francuzach to prawda a nie mit frown.gif

Napisano

Brak korozji to prawda, zdarzają się oczywiście pojedyncze przypadki, ale Citroen Xsara to nie Ford Rdzowóz

Napisano

> Brak korozji to prawda, zdarzają się oczywiście pojedyncze przypadki, ale Citroen Xsara to nie Ford

> Rdzowóz

Znam kolege pingNomore...znam tego cwaniaczka, gebe fokusowi przyprawia, a sam nei wie co i jak... pracuje u nas na zmianie w gazowni... na autach to on tak się zna jak takie jadalne (nota bene sympatyczne) zwierzę na lataniu... a xsarę to moze widzał... w telewizji.

Napisano

Mam 1.8 xsare

Tylko moja opinia

Strasznie delikatne auto i paliwozerne... pali mi 13LPG

Niestety w niezawodnosci Lanos z FSO byl o 100% lepszy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.