Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jakie dokumenty potrzebne sa do rejestracji auta z Holandii?

Featured Replies

Napisano

Jakie dokumenty potrzebne sa do rejestracji auta z Holandii?

1. Dowód rejestracyjny część I A (tutaj sa wszystkie dane auta ale nie ma wlasiciela)

2. Dowód rejestracyjny czesć II (tutaj sa podstawowe dane auta )

3. Bedrijfsvooraad Deel I B (tutaj jest nr rej i dane jakiegos komisu)

3. Univoerverklaring/ univoerkentekenbewijs ( tutaj sa dane "kowalskiego" i dane auta)

wszystkie powyzsze dokumenty sa osteplowane pieczatka RDW z data z przed roku.

z kim powinna byc spisana umowa? z "kowalskim"? kto powinien oplacic clo?

Napisano

> Jakie dokumenty potrzebne sa do rejestracji auta z Holandii?

> 1. Dowód rejestracyjny część I A (tutaj sa wszystkie dane auta ale nie ma wlasiciela)

> 2. Dowód rejestracyjny czesć II (tutaj sa podstawowe dane auta )

> 3. Bedrijfsvooraad Deel I B (tutaj jest nr rej i dane jakiegos komisu)

> 3. Univoerverklaring/ univoerkentekenbewijs ( tutaj sa dane "kowalskiego" i dane auta)

> wszystkie powyzsze dokumenty sa osteplowane pieczatka RDW z data z przed roku.

> z kim powinna byc spisana umowa? z "kowalskim"? kto powinien oplacic clo?

Hehe - nie wiem, czy szukajki uzyles i znalazles podobne tego typu watki wczesniej - tu nikt nie sprowadza aut z tego mega beznadziejnego kraju, poniewaz auta stamtad sa rownie mega beznadziejnym wyborem zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> Hehe - nie wiem, czy szukajki uzyles i znalazles podobne tego typu watki wczesniej - tu nikt nie

> sprowadza aut z tego mega beznadziejnego kraju, poniewaz auta stamtad sa rownie mega

> beznadziejnym wyborem

moglbys udzielic jakiejs konsstruktywnej odp zamiast spamu? daczego sa zlym wyborem? szukalem w googlu i nieznalazlem jednoznacznej odp na ten konkretny przypadek.

Napisano

> moglbys udzielic jakiejs konsstruktywnej odp zamiast spamu? daczego sa zlym wyborem? szukalem w

> googlu i nieznalazlem jednoznacznej odp na ten konkretny przypadek.

W szukajce znajduje sie odpowiedz na Twoje pytanie (po krotce - auta z NL sa z reguly zaniedbane i koszmarnie drogie. Mowie o autach, ktore do czegokolwiek sie jeszcze nadaja - zlom jak wszedzie mozna dostac tanio). A samo forum nie jest forum eksperckim, gdzie pojawiaja sie tylko "konstruktywne odpowiedzi" - mamy prawo do wyrazenia wlasnego zdania.

Napisano
  • Autor

> W szukajce znajduje sie odpowiedz na Twoje pytanie

przejrzalem 326 watkaw z szukajki ale nic innego niz w googlu nie znalazlem a nie ma tam odp na moje pytanie.

> (po krotce - auta z NL sa z reguly zaniedbane i

> koszmarnie drogie. Mowie o autach, ktore do czegokolwiek sie jeszcze nadaja - zlom jak

> wszedzie mozna dostac tanio).

wiele zalezy jakiego auta sie szuka i czy jest latwo osiagalne...

> A samo forum nie jest forum eksperckim, gdzie pojawiaja sie

> tylko "konstruktywne odpowiedzi" - mamy prawo do wyrazenia wlasnego zdania.

tyle ze to nie sa Motodyskusjie, nie pytalem o sens sprowadzania z tamtad auta a o to jakie dokumenty potrzebne sa.

Napisano

> wiele zalezy jakiego auta sie szuka i czy jest latwo osiagalne...

Dlatego napisalem z reguly. A jak trzeba sie naszukac w NL, to lepiej sie nie naszukac gdzie indziej smile.gif

> tyle ze to nie sa Motodyskusjie, nie pytalem o sens sprowadzania z tamtad auta a o to jakie

> dokumenty potrzebne sa.

Motodyskusji nie ma juz, a nie wydaje mi sie, by moja odpowiedz byla zbyt hardcore'owa jak na MK.... ale nie mi to oceniac.

OT w kazdym razie - najprawdopodobniej nikt rowniez tu nie bedzie mogl Ci pomoc.

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Jakie dokumenty potrzebne sa do rejestracji auta z Holandii?

1. Dowód rejestracyjny część I A (tutaj sa wszystkie dane auta ale nie ma wlasiciela)

2. Dowód rejestracyjny czesć II (tutaj sa podstawowe dane auta )

3. Bedrijfsvooraad Deel I B (tutaj jest nr rej i dane jakiegos komisu)

co to wlasciwie jest?

3. Univoerverklaring/ univoerkentekenbewijs ( tutaj sa dane "kowalskiego" i dane auta)

a w tym jest napisane cos takiego..."Attention! please fill in the following with the RDW only

The applicant, submitting this declaration, being also the registered owner/holder with the RDW, states that part II in accordance with directive 1999/37 or the transfer certificate or the copy of part III is lacking.

the RDW confirms herewith that the lacking of the part II in accordance with directive 1999/37 is no obstruction for the registration in an other EU member state"

google:"Uwaga! prosimy o wypełnienie poniższego tylko z RDW

Wnioskodawcy, składania tych deklaracji, jest również zarejestrowanego właściciela / posiadacza z RDW, że część II, zgodnie z dyrektywą 1999/37 lub certyfikatu przeniesienia lub kopiowania części III brakuje.

RDW potwierdza niniejszym, że brakuje części II, zgodnie z dyrektywą 1999/37 ma żadnych przeszkód do rejestracji w innym państwie członkowskim UE"

tzn ze czego nie musze miec?

wszystkie powyzsze dokumenty sa osteplowane pieczatka RDW z data z przed roku.

z kim powinna byc spisana umowa? z "kowalskim"? kto powinien oplacic clo?

Napisano

> 1. Dowód rejestracyjny część I A (tutaj sa wszystkie dane auta ale nie ma wlasiciela)

> co to wlasciwie jest?

> 3. Univoerverklaring/ univoerkentekenbewijs ( tutaj sa dane "kowalskiego" i dane auta)

> a w tym jest napisane cos takiego..."Attention! please fill in the following with the RDW only

> The applicant, submitting this declaration, being also the registered owner/holder with the RDW,

> states that part II in accordance with directive 1999/37 or the transfer certificate or the

> copy of part III is lacking.

> the RDW confirms herewith that the lacking of the part II in accordance with directive 1999/37 is

> no obstruction for the registration in an other EU member state"

> google:"Uwaga! prosimy o wypełnienie poniższego tylko z RDW

> Wnioskodawcy, składania tych deklaracji, jest również zarejestrowanego właściciela / posiadacza z

> RDW, że część II, zgodnie z dyrektywą 1999/37 lub certyfikatu przeniesienia lub kopiowania

> części III brakuje.

> RDW potwierdza niniejszym, że brakuje części II, zgodnie z dyrektywą 1999/37 ma żadnych przeszkód

> do rejestracji w innym państwie członkowskim UE"

> tzn ze czego nie musze miec?

nie wiem jak jest z autem, ale dla przyczepy nie było właśnie jednej części dowodu rej, chyba tej gdzie masz wpisany komis

ona została w NL

w każdym razie nie miałem nigdzie wymienionego właściciela w DR

w WK musiałem napisać jakieś śmieszne oświadczenie, że ta część zaginęła/została w kraju rejestracji

RDW to taki dowód wyjazdowy, potwierdzenie że auto zostało wyrejestrowane w NL - mnie było potrzebne

Napisano
  • Autor

> nie wiem jak jest z autem, ale dla przyczepy nie było właśnie jednej części dowodu rej, chyba tej

> gdzie masz wpisany komis

> ona została w NL

> w każdym razie nie miałem nigdzie wymienionego właściciela w DR

> w WK musiałem napisać jakieś śmieszne oświadczenie, że ta część zaginęła/została w kraju

> rejestracji

> RDW to taki dowód wyjazdowy, potwierdzenie że auto zostało wyrejestrowane w NL - mnie było

> potrzebne

czyli co mam miec 2 zielone kawalki i umowe z kim?

Napisano

> czyli co mam miec 2 zielone kawalki i umowe z kim?

tego to ja nie wiem, ja miałem umowę bezpośrednio z Holendrem

miałem trzy kartki dowodu (jedna podwójna+wkładka) + RDW

Napisano
  • Autor

> tego to ja nie wiem, ja miałem umowę bezpośrednio z Holendrem

> miałem trzy kartki dowodu (jedna podwójna+wkładka) + RDW

rozumiem ze RDW na siebie, czyli wychodzi na to ze powinienem miec polska umowe z gosciem z RDW?

Napisano

> Hehe - nie wiem, czy szukajki uzyles i znalazles podobne tego typu watki wczesniej - tu nikt nie

> sprowadza aut z tego mega beznadziejnego kraju, poniewaz auta stamtad sa rownie mega

> beznadziejnym wyborem

Zaniedbane auta posiadają Polacy mieszkający w NL albo przybysze z innego kraju Trzeciego Świata jakich tam pełno i których nie stać na porządne serwisowanie. Auta rdzennych holendrów są zadbane choć z dużymi przebiegami 270751858-jezyk.gif

Napisano

> rozumiem ze RDW na siebie, czyli wychodzi na to ze powinienem miec polska umowe z gosciem z RDW?

ja miałem RDW na gościa który załatwiał papiery i przyciągnął budkę, umowa była na mnie

Napisano
  • Autor

> ja miałem RDW na gościa który załatwiał papiery i przyciągnął budkę, umowa była na mnie

bylem w WK i powiedzili ze RDW jest nie potrzebne, czyli 2 czesci zielonego dowodu, jedna biala (taka mala jak dowod) i umowa z gosciem... hmm.gif a jakie clo jeszcze sie do tego placi?

Napisano
  • Autor

> wszystkie powyzsze dokumenty sa osteplowane pieczatka RDW z data z przed roku.

> z kim powinna byc spisana umowa? z "kowalskim"? kto powinien oplacic clo?

jakiś tekst

ale problem jest z pozycja 3... bo z tego co udalo mi sie znalezc w tym przypadku powinna byc faktura...?

Napisano

> Zaniedbane auta posiadają Polacy mieszkający w NL albo przybysze z innego kraju Trzeciego Świata

> jakich tam pełno i których nie stać na porządne serwisowanie. Auta rdzennych holendrów są

> zadbane choć z dużymi przebiegami

Ilu rdzennych holendrow znasz i ogladales/jezdziles ich autami?

Napisano

> Zaniedbane auta posiadają Polacy mieszkający w NL albo przybysze z innego kraju Trzeciego Świata

> jakich tam pełno i których nie stać na porządne serwisowanie.

Swoja droga ciekawe, ze myslisz, ze wszyscy Polacy w Holandii zachowuja sie tak samo jak Twoj szwagier (brat czy co tam jeszcze, obojetne). I tak jak Ty w Poznaniu (jak powszechnie wiadomo, poznaniacy to holendrzy wywaleni z Holandii za skapstwo smile.gif ).

Napisano
  • Autor

czy jesli tu sa dane komisu to moze byc umowa z holendrem czy musi byc faktura z danymo komisu?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.