Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cienki problem z Zawieszeniem

Featured Replies

Napisano

Witam

Jestem tutaj nowy i nie wiem czy w dobrym forum pisze mam nadzieje ze tak. Mam taki problem w moim cienkim mam zalozone sprezyny FK Automotive -6040 i felgi rekiny. Gdy z tylu usiadza 2 osoby to tylnie opony ocieraja mi o nadkole juz miedzy sprezynami mam te gumy wlozone ale nadal ociera macie moze jakis pomysl na to??

Pozdrawiam

Napisano

> Witam

> Jestem tutaj nowy i nie wiem czy w dobrym forum pisze mam nadzieje ze tak. Mam taki problem w moim

> cienkim mam zalozone sprezyny FK Automotive -6040 i felgi rekiny. Gdy z tylu usiadza 2 osoby

> to tylnie opony ocieraja mi o nadkole juz miedzy sprezynami mam te gumy wlozone ale nadal

> ociera macie moze jakis pomysl na to??

> Pozdrawiam

nad koła ściągnąć i ranty wyklepać

Napisano
  • Autor

> nad koła ściągnąć i ranty wyklepać

A jak wyglądałby jakbym założył oryginalne sprężyny ze Sportinga ??

Napisano

> Witam

> Jestem tutaj nowy i nie wiem czy w dobrym forum pisze mam nadzieje ze tak. Mam taki problem w moim

> cienkim mam zalozone sprezyny FK Automotive -6040 i felgi rekiny. Gdy z tylu usiadza 2 osoby

> to tylnie opony ocieraja mi o nadkole juz miedzy sprezynami mam te gumy wlozone ale nadal

> Pozdrawiam

masz plastikowe nadkola?

Napisano

> A jak wyglądałby jakbym założył oryginalne sprężyny ze Sportinga ??

lipa bedzie

Napisano
  • Autor

> masz plastikowe nadkola?

No plastikowe ostatnio założyłem nowe heh bo stare były przetarte

Napisano

> No plastikowe ostatnio założyłem nowe heh bo stare były przetarte

wyciagnij to i nic nie bedzie obcierac ok.gif chyba ze opony tra o ranty ale rekiny masz chyba 5,5J wiec nie powinno ok.gif

Napisano

podepnę sie do tematu kolegi, zeby nie zakladać nowego. Wymienione mam zawieszenie sprezyny i amory na nowe monroe i jak usiadzie kilka osob auto siada u kumpla zrobione takie samo i auto nawet na pusto wyzej stroi (mam hak) ale mysle ze to wiekszego znaczenia nie ma.

Napisano

> podepnę sie do tematu kolegi, zeby nie zakladać nowego. Wymienione mam zawieszenie sprezyny i amory

> na nowe monroe i jak usiadzie kilka osob auto siada u kumpla zrobione takie samo i auto nawet

> na pusto wyzej stroi (mam hak) ale mysle ze to wiekszego znaczenia nie ma.

Może sprężyny z VANA? Kumpel kupił SC i okazało się, że ktoś wstawił springi z VANA shocked.gif A jak kwestia bałwanków? Może ich nie masz?

Napisano

> Może sprężyny z VANA? Kumpel kupił SC i okazało się, że ktoś wstawił springi z VANA A jak kwestia

> bałwanków? Może ich nie masz?

napewno dobre kupione. Jakie bałwanki ?? nie jestem w temacie obeznany zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> wyciagnij to i nic nie bedzie obcierac chyba ze opony tra o ranty ale rekiny masz chyba 5,5J wiec

> nie powinno

Oki spróbuje a powiedz mi jeszcze jak wyciagne te nadkola to do czego przykręcić chlapacze bo mam założone te rajdowe szerokie. Do rantu nadkola czy jak to sie montuje jak niema nadkola smile.gif

Napisano

> Oki spróbuje a powiedz mi jeszcze jak wyciagne te nadkola to do czego przykręcić chlapacze bo mam

> założone te rajdowe szerokie. Do rantu nadkola czy jak to sie montuje jak niema nadkola

ja mialem chlapacze do zderzaka ale to byly oryginalne wiec nie wiem jak takie jak ty masz zamontowac

Napisano

> odboje

jak w przodzie wymieniałem do zmieniłem calość a tyl nie wyglądał poszczerbany itd nie mam porównania jak nowe wygladają ale możę kupie koszt chyba nie duży ( maja ok17lat) a myślałem jeszcze czy cos z wahaczami nie bedzie ale tez źle nie wyglądaja. Jak podjade na szarpaki powiedzą mi np że odboje sa złe i przyczyne podadzą czy nie za bardzo ??

Napisano

> jak w przodzie wymieniałem do zmieniłem calość a tyl nie wyglądał poszczerbany itd nie mam

> porównania jak nowe wygladają ale możę kupie koszt chyba nie duży ( maja ok17lat) a myślałem

> jeszcze czy cos z wahaczami nie bedzie ale tez źle nie wyglądaja. Jak podjade na szarpaki

> powiedzą mi np że odboje sa złe i przyczyne podadzą czy nie za bardzo ??

ale ogolnie chodzi ci o to ze twoje auto stoi nizej niz kogos tam tak?

Napisano

> ale ogolnie chodzi ci o to ze twoje auto stoi nizej niz kogos tam tak?

No można tak to nazwać jest roznica w oponach 135 a ja mam 145. no ale to az tak wizualnie by sie nie rózniło a zmienialiśmy na tych samych cześciach i w tym samym czasie.

Napisano

> No można tak to nazwać jest roznica w oponach 135 a ja mam 145. no ale to az tak wizualnie by sie

> nie rózniło a zmienialiśmy na tych samych cześciach i w tym samym czasie.

amory gazowe?

sprezyny nowe ?

Napisano

> z tego co wiem olejowe monroe i sprezyny. Wszystko nowe.

no to nie wiem ile ok jest roznicy?

Napisano

> 3cm moze wiecej. ale cos w tej granicy.

hmm.gif no to faktycznie cos jest nie tak. A czy az tak bardzo ci zalezy zeby miec off roada?

Napisano

> no to faktycznie cos jest nie tak. A czy az tak bardzo ci zalezy zeby miec off roada?

no nie mi to nie przeszkadza ale przód tez mam wysoko i dziwnie to wygląda zeby.GIF jak mieć glebe to całośc a na przodzie mam zrobione 8tyś a na tyle 1tys. glebe chcialem robić ale narazie kasy nie ma a to taniej wyszlo a stare sie nie nadawały zlosnik.gif

Napisano

> no nie mi to nie przeszkadza ale przód tez mam wysoko i dziwnie to wygląda jak mieć glebe to

> całośc a na przodzie mam zrobione 8tyś a na tyle 1tys. glebe chcialem robić ale narazie kasy

> nie ma a to taniej wyszlo a stare sie nie nadawały

Może tuleje z tyłu są już jakieś nie halo? zlosnik.gif

Napisano

> Może tuleje z tyłu są już jakieś nie halo?

No dlatego sie pytałem czy jak podjade gdzieś na szarpaki to mi powiedzą przyczyne??

Napisano

> No dlatego sie pytałem czy jak podjade gdzieś na szarpaki to mi powiedzą przyczyne??

Być może, aczkolwiek niekoniecznie ok.gif Tuleje niekoniecznie będą całkowicie kwalifikować się do wymiany. Wystarczy tylko, ze założysz nowe to auto będzie inaczej stało ok.gif

Napisano
  • Autor

To rozumiem ze mam wyciagnac nadkola a jak dalej bedzie cos nie tak to ranty mlotkiem poprostu zaklepac i spokoj ??

Napisano

> Witam

> Pozdrawiam

Witam! Ja mam Amory i sprężyny FK ale 70/50 i felgi rekiny: http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/Cinquecento/87921 na jednym zdjęciu widać jak siedzi. Powiem Ci że jechałem już w cztery osoby i nic nie obciera z tyłu. Także nie mam pojęcia dlaczego Ci obciera?! Nie powinno nic się dziać. Takie jest moje zdanie. A odbojniki tylnie w jakim masz stanie?? Jakie masz amory??

Napisano

> To rozumiem ze mam wyciagnac nadkola a jak dalej bedzie cos nie tak to ranty mlotkiem poprostu

> zaklepac i spokoj ??

tak

Napisano

nie mam

> pojęcia dlaczego Ci obciera?!

A opony jakie masz? Może ma szersze.

U mnie na rekinach też obetrze ale delikatnie na dużej dziurze przy 4-ech osobach. Z tyłu springi -40.

Na zimowym seryjnym kole czyli seria stal i opona 155/70 przy 5osobach nie ma mowy żeby tarło

Napisano
  • Autor

> Witam! Ja mam Amory i sprężyny FK ale 70/50 i felgi rekiny:

> http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/Cinquecento/87921 na jednym zdjęciu widać jak

> siedzi. Powiem Ci że jechałem już w cztery osoby i nic nie obciera z tyłu. Także nie mam

> pojęcia dlaczego Ci obciera?! Nie powinno nic się dziać. Takie jest moje zdanie. A odbojniki

> tylnie w jakim masz stanie?? Jakie masz amory??

Własnie amorki nie wiem jakie mam koloru żółtego a firma monrol czy jakos tak odbojniki hmmm nie wiem w sumie nie sprawdzalem

Napisano

To może sprawdź w jakim są stanie bo może wina leży w nich. Nie wiem tak mnie jakoś naszło. Bo jeżeli masz uszkodzone to w sumie auto nie ma na czym się opierać i może dlatego tak Ci się dzieje.

Napisano
  • Autor

> To może sprawdź w jakim są stanie bo może wina leży w nich. Nie wiem tak mnie jakoś naszło. Bo

> jeżeli masz uszkodzone to w sumie auto nie ma na czym się opierać i może dlatego tak Ci się

> dzieje.

A powiedz mi jak sprawdzic czy sa one zle czy dobre ??

Napisano

Jak będziesz przy aucie to zajrzyj z tyłu pod samochód i między sprężynami znajdują się odbojniki. Spróbuj je dotknąć i zobacz czy siedzą na swoim miejscu i czy nie są za miękkie lub nie kruszeją Ci w palcach. One powinny być przymocowane w sprężynie u góry i nie na dole. Nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi smile.gif wiesz jak wyglądają takie odbojniki tylnie??

Napisano
  • Autor

> Jak będziesz przy aucie to zajrzyj z tyłu pod samochód i między sprężynami znajdują się odbojniki.

> Spróbuj je dotknąć i zobacz czy siedzą na swoim miejscu i czy nie są za miękkie lub nie

> kruszeją Ci w palcach. One powinny być przymocowane w sprężynie u góry i nie na dole. Nie wiem

> czy rozumiesz o co mi chodzi wiesz jak wyglądają takie odbojniki tylnie??

No jasne wiem wiem wszystko jak wyglada tylko nie wiem jak sprawdzac czy jest cos nie tak

Napisano

No to tak jak pisałem zobaczy czy są na swoim miejscu, czy nie są luźne, za miękkie i czy nie rozpadają Ci się w palcach. Jak są na miejscu i jest wszystko ok to nie wiem!

Napisano
  • Autor

> No to tak jak pisałem zobaczy czy są na swoim miejscu, czy nie są luźne, za miękkie i czy nie

> rozpadają Ci się w palcach. Jak są na miejscu i jest wszystko ok to nie wiem!

Oki to narazie dzieki odezwe sie jak sprawdze

Napisano

tuleje wahacza kupiłem chwila czasu będzie to zamontuje. Zbieżność po takim zabiegu trzeba robic?? Niedawno miałem robiona, ale w takim wypadku jak to jest ????

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.