Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Licznik Digital

Featured Replies

Napisano

LINK

Jak się ma instalacja do takiego licznika???

Trzeba coś kombinować żeby to siadło???

pytam z ciekawości bo cena też jest fajna 270751858-jezyk.gifniewiem.gif

Napisano

> LINK

> Jak się ma instalacja do takiego licznika???

> Trzeba coś kombinować żeby to siadło???

> pytam z ciekawości bo cena też jest fajna

raczej ci nie podejdzie do deski bo to licznik z mk1 a wyprowadzenie kabli w mk1 masz na stronie klubowej

Napisano
  • Autor

> raczej ci nie podejdzie do deski bo to licznik z mk1 a wyprowadzenie kabli w mk1 masz na stronie

> klubowej

Nie nie nie. Nie chodzi mi o to że ja bym takie coś chciał zakładać.

Tylko pytam czy taki licznik bez żadnej rzeźby pójdzie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Nie nie nie. Nie chodzi mi o to że ja bym takie coś chciał zakładać.

> Tylko pytam czy taki licznik bez żadnej rzeźby pójdzie

do mk1 p&p plus założenie dodatkowych czujników grinser006.gif

Napisano

> do mk1 p&p plus założenie dodatkowych czujników

Podobno jest problem z ciśnieniem doładowania. Trzeba jakiś sygnał chyba z microplexa podciągnąć do zegarów aby działało czy jakoś tak.

Napisano
  • Autor

> do mk1 p&p plus założenie dodatkowych czujników

Ciekawy taki budzik palacz.gif

Podoba mi się (ale montował nie będę) 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Podobno jest problem z ciśnieniem doładowania. Trzeba jakiś sygnał chyba z microplexa podciągnąć do

> zegarów aby działało czy jakoś tak.

To widzę, że tutaj jest coś pokombinowane, bo w zwykłych to jest tylko rurecka i wsio. Ja mam podpiętą do serwa i hula jak ta lala zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Ciekawy taki budzik

> Podoba mi się (ale montował nie będę)

Ciekawy, ciekawy ok.gif sam na takiego poluję, ale te obecne ceny po 250-300zł to są delikatnie mówiąc chore sick.gif ludzie myślą, że zbiją na tym majątek, a normalny człowiek kupić nie może, bo się nie opłaca wydać na zegary połowę wartości auta sciana.gif

Napisano

> To widzę, że tutaj jest coś pokombinowane, bo w zwykłych to jest tylko rurecka i wsio. Ja mam

> podpiętą do serwa i hula jak ta lala

E tam zaraz pokombinowane 270751858-jezyk.gif Tak jak gajoss pisze, od ciśnienia doładowania jest po prostu sygnał z Microplex'a zamiast rurki z kolektora dolotowego podłączonej do manometru w zegarach ok.gif Z tego co się orientuję UT Mk1 miały różne wiązki, i te które miały taki licznik posiadały przewód od tego sygnału, w innych trzeba sobie to samemu zrobić. Reszta (pod warunkiem posiadania czujników) powinna podejść p&p ok.gif

Napisano

> Ciekawy, ciekawy sam na takiego poluję, ale te obecne ceny po 250-300zł to są delikatnie mówiąc

> chore ludzie myślą, że zbiją na tym majątek, a normalny człowiek kupić nie może, bo się nie

> opłaca wydać na zegary połowę wartości auta

Ten licznik stoi na alledrogo już chyba grubo ponad rok i jakoś ten gość nie chce z ceny zejść... icon_rolleyes.gif U niego też można było kupić wersję od 1.5, ale cena również na podobnym poziomie oslabiony.gif

Napisano

> LINK

> Jak się ma instalacja do takiego licznika???

> Trzeba coś kombinować żeby to siadło???

> pytam z ciekawości bo cena też jest fajna

Do Mk2 bez konkretnej rzeźby to nie podejdzie. Po pierwsze mocowania inne, po drugie kształt samego licznika, po trzecie kostki są inne (nie wiem czy kable nie są inaczej ułożone). Z resztą bajer fajny, ale praktyczniejszy jest zwykły licznik wink.gifok.gif

Napisano

> Ciekawy, ciekawy sam na takiego poluję, ale te obecne ceny po 250-300zł to są delikatnie mówiąc

> chore ludzie myślą, że zbiją na tym majątek, a normalny człowiek kupić nie może, bo się nie

> opłaca wydać na zegary połowę wartości auta

Nie koniecznie trzeba wydać te 250 zl tutaj jest za 50

http://moto.allegro.pl/item1039710301_fiat_uno_licznik_digital_elektroniczny_najtaniej.html

Napisano

> No i nawet za 50 jest

> Ciekawi mnie jak on działa podczas jazdy. ma ktoś może taki filmik albo cóś????

Napisano
  • Autor

>

Zaje.....fajnie to wygląda food.gif

Napisano

> Nie nie nie. Nie chodzi mi o to że ja bym takie coś chciał zakładać.

> Tylko pytam czy taki licznik bez żadnej rzeźby pójdzie

Zakładałem podobny (ale nie od wersji turbo) w miejsce zupełnego "golasa". Nie trzeba było robić żadnej poważnej przeróbki, aczkolwiek coś tam musiałem grzebnąć z tego co pamiętam.

Napisano

> Zakładałem podobny (ale nie od wersji turbo) w miejsce zupełnego "golasa". Nie trzeba było robić

> żadnej poważnej przeróbki, aczkolwiek coś tam musiałem grzebnąć z tego co pamiętam.

Z tego co widzę w profilu miałeś Uno Mk1, a tam bez problemu, działa na zasadzie plug&play, czyli wsadź i baw się dobrze oink.gifgrinser006.gif Do Mk2 tak łatwo nie podejdzie ok.gif

Napisano
  • Autor

> Z tego co widzę w profilu miałeś Uno Mk1, a tam bez problemu, działa na zasadzie plug&play,

> czyli wsadź i baw się dobrze Do Mk2 tak łatwo nie podejdzie

Podobać się podoba ale pewnie trzeba by się było przyzwyczaić do takiego zegarka oslabiony.gif

Napisano

> Z tego co widzę w profilu miałeś Uno Mk1, a tam bez problemu, działa na zasadzie plug&play,

> czyli wsadź i baw się dobrze Do Mk2 tak łatwo nie podejdzie

Kolega nie pytał o wstawianie czegokolwiek z MK1 do MK2 tylko o ogólny stopień trudności. Z tym plug&play to u mnie jak już pisałem nie było tak lekko, ale problemów też wielkich nie było. Pewnie to wynikało to z wersji - np. czujnik temperatury musiałem wymieniać, bo w oryginale był tylko taki na zasadzie włącz/wyłącz zlosnik.gif

Napisano

> Podobać się podoba ale pewnie trzeba by się było przyzwyczaić do takiego zegarka

Fakt, że na początku obserwacja licznika była dominującą czynnością. hahaha.gif

Później człowiek się przyzwyczaja, ale jest ok.gif. Nie miałem z nim jakichkolwiek problemów. Z tego co wiem to jeździ u innego właściciela do dzisiaj.

Napisano

> Fakt, że na początku obserwacja licznika była dominującą czynnością.

> Później człowiek się przyzwyczaja, ale jest . Nie miałem z nim jakichkolwiek problemów. Z tego co

> wiem to jeździ u innego właściciela do dzisiaj.

A dobrze widać cyferki w ostrym słońcu? Tym bardziej, że po włączeniu świateł (które u nas obowiązują przez cały rok sick.gif) nieco przygasają... hmm.gif

Napisano

> Ten licznik stoi na alledrogo już chyba grubo ponad rok i jakoś ten gość nie chce z ceny zejść...

> U niego też można było kupić wersję od 1.5, ale cena również na podobnym poziomie

Wiem, wiem screwy.gif

Napisano

> A dobrze widać cyferki w ostrym słońcu? Tym bardziej, że po włączeniu świateł (które u nas

> obowiązują przez cały rok ) nieco przygasają...

Tutaj chyba jest w ciągu dnia i nie jest źle

A tutaj ciekawostka zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Silnik z zegary z UT w X1/9

Napisano

Tak dziwnie troche, ja tam wole wskazówki, jestem retro??? grinser006.gif

Napisano

> Tak dziwnie troche, ja tam wole wskazówki, jestem retro???

E tam zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif prawie jak w nieustraszonym zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif jakbym miał to bym zakładał co jakiś czas naprzemiennie z moimi turbiaczowymi jump.gif

SapphireUno__17_.JPG

Napisano

> E tam prawie jak w nieustraszonym jakbym miał to bym zakładał co jakiś czas naprzemiennie z

> moimi turbiaczowymi

klik

mam takie i mi się widzą ( pomimo krytyki ze strony UT-eków)

Napisano
  • Autor

> klik

> mam takie i mi się widzą ( pomimo krytyki ze strony UT-eków)

Nie przejmuj się bo ładnie masz zrobione i świetnie to wygląda claps.gif

Napisano

u mnie się nadal składają zegarki z albei ;p;p to jest dopiero efekt ;p

e231457941d321d2.jpg

uprzedzając pytania, jeszcze nie skończone są ;p

Napisano

> u mnie się nadal składają zegarki z albei ;p;p to jest dopiero efekt ;p

> uprzedzając pytania, jeszcze nie skończone są ;p

Składają?? ja siam próbowałem:P cool.gif

Napisano

> Składają?? ja siam próbowałem:P

no mam wszystkie kontrolki, obrotek i prędkościomierz (do dopracowania)... i już prawie temp i paliwo... a robiony w sumie z 3 liczników zeby.GIF

Napisano

> no mam wszystkie kontrolki, obrotek i prędkościomierz (do dopracowania)... i już prawie temp i

> paliwo... a robiony w sumie z 3 liczników

git, najważniejsze, że będzie działał (miejmy nadzieje) powodzenia i pochwal się efektem food.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.