Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki olej po 270kkm??

Featured Replies

Napisano

Witam. Od zakupu przejechałem moim uniakiem 2tys km a jeszcze nie zmieniałem oleju, więc nadszedł ten dzień że zamierzam go zmienić i tu tkwi problem gdyż poprzedni właściciel zmarł a na silniku nie ma żadnej plakietki z informacją o poprzednim oleju. Na liczniku widnieje 270tys km i nie wiem czy była już robiona kapa czy coś?? Jaki olej wlać?? mineralny czy semi?? Dodam że dodtej pory nie zauważyłem poboru oleju przez silnik, a jeśli już to w bardzo nie wielkim stopniu. Doradźcie:)

Poydrawiam

Napisano

> Witam. Od zakupu przejechałem moim uniakiem 2tys km a jeszcze nie zmieniałem oleju, więc nadszedł

> ten dzień że zamierzam go zmienić i tu tkwi problem gdyż poprzedni właściciel zmarł a na

> silniku nie ma żadnej plakietki z informacją o poprzednim oleju. Na liczniku widnieje 270tys

> km i nie wiem czy była już robiona kapa czy coś?? Jaki olej wlać?? mineralny czy semi?? Dodam

> że dodtej pory nie zauważyłem poboru oleju przez silnik, a jeśli już to w bardzo nie wielkim

> stopniu. Doradźcie:)

> Poydrawiam

Kolego no to jest łłłłładny przebieg claps.gif

Ale nie eksperymentowałbym z semi nono.gif bo może być za rzadki przy takim przebiegu.

Mineralny jak ci nie bierze oleju teraz bym dał.

bo później zostaje ci tylko 20W 40 (selektor) frown.gif

Napisano

> Witam. Od zakupu przejechałem moim uniakiem 2tys km a jeszcze nie zmieniałem oleju, więc nadszedł

> ten dzień że zamierzam go zmienić i tu tkwi problem gdyż poprzedni właściciel zmarł a na

> silniku nie ma żadnej plakietki z informacją o poprzednim oleju. Na liczniku widnieje 270tys

> km i nie wiem czy była już robiona kapa czy coś?? Jaki olej wlać?? mineralny czy semi?? Dodam

> że dodtej pory nie zauważyłem poboru oleju przez silnik, a jeśli już to w bardzo nie wielkim

> stopniu. Doradźcie:)

> Poydrawiam

Weź jakiś 15W40 mineralny i będzie git waytogo.gif

Zmieniaj co 10kkm i nie będzie najmniejszego problemu a nie będziesz ryzykował ewentualnego wypłukania osadów i zatarcia panewek.

Ja mam taki w T i jakoś daje radę, chociaż ostatnio zmieniłem po 3kkm a teraz zmieniam po (niech policzę) dokładnie po 12km (słownie: dwunastu kilometrach) rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

P.S.

To był oczywiście żart - zmieniam tak często bo mi wywala uszczelkę i płyn miesza się z olejem i muszę...

Napisano

> bo mi wywala uszczelkę i płyn miesza się z olejem i

> muszę...

bo se nie "s"planowałeś biglaugh.gif

Napisano

> bo se nie "s"planowałeś

No se nie splanowałem...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.