Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[H] - wybieranie głosowe numerów z książki

Featured Replies

Napisano

Witam!

Przetrenował ktoś może głosowe wybieranie i poruszanie się po menu UHP obsługującego telefon?

Służy do tego jeden z przycisków na kierownicy po lewej stronie.

Będę wdzięczny za wskazówki.

Napisano

troche ot ale mozesz mnie uswiadomic co jest potrzebne zeby korzystac z oplowskiego zestawu glosnomowiacego? jakis konkretny model radia? model bluetooth?

Pozdr

Paweł

Napisano
  • Autor

radio DVD90, zestaw głośnomówiący z BT.

Na kierownicy obok lewego joysticka znajdują się dwa guziki. Jeden do podnoszenia i odkładania słuchawki, drugi do głośnego wybierania numerów z książki.

Szukam do tego instrukcji.

Próbowałem poruszać się po menu, itp. Wszystko działa. Natomiast, nie potrafię przypisać konkretnego kontaktu, do nagranego mojego głosu.

Napisano

> troche ot ale mozesz mnie uswiadomic co jest potrzebne zeby korzystac z oplowskiego zestawu

> glosnomowiacego? jakis konkretny model radia? model bluetooth?

> Pozdr

> Paweł

Radio cd70/DVD90 i moduł UWA na początek. Moduł to rarytas - jest dość drogi i praktycznie nie do dostania na allegro.

Napisano

> Na kierownicy obok lewego joysticka znajdują się dwa guziki. Jeden do podnoszenia i odkładania

> słuchawki, drugi do głośnego wybierania numerów z książki.

> Szukam do tego instrukcji.

> Próbowałem poruszać się po menu, itp. Wszystko działa. Natomiast, nie potrafię przypisać

> konkretnego kontaktu, do nagranego mojego głosu.

Naciskasz ok 2 sekundy przycisk z głośniczkiem, wtedy radio sie wyciszy, na CIDzie pojawi sie symbol głośniczka i można mówić nazwe pod ktorą jest zapisany numer w telefonie.

Napisano

Tak przy okazji - z moją noki a3110 classic przez BT ładnie wszystko gra, widac ksiązkę telefoniczną na ekranie w aucie, ale z żony samsungiem niestety już nie da się tak zrobić. Owszem odbierze się przychodzące polaczenie, ale nie widac książki i ostatnio wybieranych numerów

Napisano
  • Autor

> Naciskasz ok 2 sekundy przycisk z głośniczkiem, wtedy radio sie wyciszy, na CIDzie pojawi sie

> symbol głośniczka i można mówić nazwe pod ktorą jest zapisany numer w telefonie.

Tak Ci to działa? Sprawdzałeś?

A może to kwestia języka w jaki jest ustawiony w UWA?

U mnie jest po angielsku i niestety próbowałem już na wiele sposobów i nic.

Wg mnie należy zaprogramować wcześniej wybieranie głosowe dla konkretnych adresów w książce adresowej. Pewności niestety nie mam, gdyż nie udało mnie się tego uczynić wink.gif

dalej...

Włączając ten guzik, tak jak mówisz, kiedy radio się wycisza i jeżeli nic nie powiesz, to lektor przedystawi Ci strukturę menu. U mnie ona wygląda następująco:

name

adres book

number

save

delete

(chyba nic nie pokręciłem)

no i już próbowałem na rożne sposoby i udaje mnie się zaprogramować tylko wybieranie konkretnym głosem ostatni wybierany numer z książki.

Jeszcze to potrenuję ale chciałbym wiedzieć dokładnie w którym kierunku mam iść, gdyż na razie to błądzę...

Z góry dzięki za pomoc...

Napisano

> Tak Ci to działa? Sprawdzałeś?

Nie sprawdzałem bo nie używam wybierania głosowego. Tak jest w instrukcji.

Jutro dostaniesz skana to zobaczysz co i jak. Ja tam wolę tradycyjnie wybrać nr z książki.

Napisano
  • Autor

> Nie sprawdzałem bo nie używam wybierania głosowego. Tak jest w instrukcji.

> Jutro dostaniesz skana to zobaczysz co i jak. Ja tam wolę tradycyjnie wybrać nr z książki.

Zimne piwo dla Ciebie, dzięki...

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Zimne piwo dla Ciebie, dzięki...

Dzięki za skan. Bez niego ciężko było zakumać jaki jest schemat menu głosowego.

Może kogoś zainteresuje w przyszłości, więc napiszę krótka instrukcję.

Wciskamy guzik na kierownicy od systemu głośnomówiącego, na wyświetlaczu pojawia się odpowiednia ikona, radio się wycisza.

Aby dodać nowy kontakt głosowy [max 25 zapisów, nie ma to nic wspólnego z książką telefoniczną] należy następnie (wersja angielska) wydać następujące komendy głosowe:

- save [name or number]

- name [the name please]

- tu już wypowiadamy nazwę, imię, pseudo, itp, np. METEK [the number please]

- podajemy głosowo nr telefonu np.: one-one-two, seven-six-four, .... oczywiście możemy się pomylić. Na tym etapie są przewidziane również komendy DELETE (kasowanie całego wprowadzonego numeru), CHANGE (usunięcie ostatnio podanej sekwencji liczb), CANCEL (całkowita rezygnacja i wyjście).

- SAVE - jeżeli numer udało się wprowadzić prawidłowo.

Jeżeli chcemy usunąć wpis głosowy z systemu, to [o] i wybieramy komendę DELETE a następnie wymawiamy nazwę zapisanego wcześniej kontaktu.

Kiedy już mamy wpis i chcemy wybrać to [o] i wymawiamy kolejno:

- call [name or namber]

- name [the name please]

- np. Mietek - zapisany wcześniej kontakt

- YES/NO - ostatecznie potwierdzenie

Druga metoda: [o]

- phonebook [the name please]

- Mietek ["Mietek" call now?]

- YES

Tyle filozofii Panowie. W nawiasach [] wymieniłem Wam komendy jakie wydaje system.

Testujcie. U mnie działa piknie.

20.GIF

i jeszcze uprzedzę pytania odnośnie języka systemu - nie ma POLSKIEGO !!!! piesc.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.