Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] X17dlt'97 i [G] X17dtl, jaka różnica??

Featured Replies

Napisano

Panowie jaka jest różnica pomiędzy tymi dwoma silnikami?

astra f astra g

chodzi o spasowanie, mam astre f z x17dtl i zastanawiam się czy podejdzie ten z astry g, bo akurat gość sprzedaje niedaleko mnie. Z góry dziękuje za pomoc. confused.gifhmm.gif

Napisano

> Panowie jaka jest różnica pomiędzy tymi dwoma silnikami?

> astra f astra g

> chodzi o spasowanie, mam astre f z x17dtl i zastanawiam się czy podejdzie ten z astry g, bo akurat

> gość sprzedaje niedaleko mnie. Z góry dziękuje za pomoc.

Zasadnicza różnica polega na tym, że ten w astrze G ma pompe sterowana elektronicznie.

Napisano
  • Autor

> Zasadnicza różnica polega na tym, że ten w astrze G ma pompe sterowana elektronicznie.

no to kara.gif, Panowie podpowiedzcie mi co zrobić, jakiś idiota jak mama jeździła astrą wymieniał głowice i chyba mu blok pękł jak dociskał, zakleił jakąś papką i jakoś tam mama jeździła, teraz to wszystko się roz.... popsuło:P, turbinę mam nową(regenerowaną) i szukam chyba silnika no bo co? confused.gif

Napisano

Wydaje mi sie , że kup tylko blok. Jeżeli faktycznie uszkodzony jest tylko on. Niektórzy spawają takie rzeczy, ale na ile to będzie trzymać to nie wiadomo.

Goły blok bez osprzętu kupisz za parę groszy. Głowica, pompa, turbo itd. zostanie twoje.

Napisano

> no to , Panowie podpowiedzcie mi co zrobić, jakiś idiota jak mama jeździła astrą wymieniał głowice

> i chyba mu blok pękł jak dociskał, zakleił jakąś papką i jakoś tam mama jeździła, teraz to

> wszystko się roz.... popsuło:P, turbinę mam nową(regenerowaną) i szukam chyba silnika no bo

> co?

trzeba sprawdzić czy blok+głowica są takie same w obu silnikach, jeżeli tak to kupić ten z G, przełożyć silnik bez osprzętu a ze swojego zostawić osprzęt i sprawa załatwiona, a to co Ci zostanie z osprzętu z A-G popchać do ludzi i po temacie,

brat

Napisano

A z ciekawości 4 lata temy mój znajomy mechanik do astry -g 1.7 zamiast naprawy pompy wtryskowej zakładał pompę wtryskową z f-ki i latało ,ale jak to nie wiem. Więc tóżnica nie jest taka wielka. Pzdr

Napisano

> A z ciekawości 4 lata temy mój znajomy mechanik do astry -g 1.7 zamiast naprawy pompy wtryskowej

> zakładał pompę wtryskową z f-ki i latało ,ale jak to nie wiem. Więc tóżnica nie jest taka

> wielka. Pzdr

W tę stronę sie dało, ale w druga by tak łatwo nie poszło.

Mechens wyrzucił całą elektronikę i wstawił (razem z pompą) sterowanie mechaniczne, tak jak to jest w efce..

Filozofii i trudnosci nie ma tu żadnej.

Napisano
  • Autor

> W tę stronę sie dało, ale w druga by tak łatwo nie poszło.

> Mechens wyrzucił całą elektronikę i wstawił (razem z pompą) sterowanie mechaniczne, tak jak to

> jest w efce..

opinie są różne dlatego pewnie dla bezpieczeństwa pozostanę przy dieslu z astry f, po prostu myślałem, że mogę mieć nowszy.... tongue.gif

Napisano

Źle mnie zrozumiałeś.

Silnik jak najbardziej mozesz wziąć z astry g, pod warunkiem, że zamontujesz do niego pompę z eFki.

Gdybyś chciał zostawić nowszą pompę, to mogą być problemy z elektroniką.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.