Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uszkodzony wąż wlewu paliwa

Featured Replies

Napisano

No to mam kolejny problem z autem. Wąż wlewu paliwa umieszczony w nadkolu urwał się z mocowania i przetarł od koła.

FOTO

Uszkodzenie nie jest wielkie ale wystarczy żebym przy tankowaniu tracił jakieś 5-10% paliwa.

Wąż jest przetarty na długości ok 10cm, nowy jest drogi, więc postanowiłem to naprawić, tylko chciałem się skonsultować.

Czy można tam zastosować stalową rurkę ?

Chodzi mi o to żeby wyciąć przetarty kawałek, wstawić nowy (gumowy np) łącząc to do kupy za pomocą stalowych rurek i obejm ?

Zastanawiam się czy to nie będzie się elektryzowało, co wiadomo do czego może doprowadzić, wole nie sprawdzać na własne skórze.

Napisano

> Czy można tam zastosować stalową rurkę ?

> Chodzi mi o to żeby wyciąć przetarty kawałek, wstawić nowy (gumowy np) łącząc to do kupy za pomocą

> stalowych rurek i obejm ?

> Zastanawiam się czy to nie będzie się elektryzowało, co wiadomo do czego może doprowadzić, wole nie

> sprawdzać na własne skórze.

Ja na pewno nie dałbym tam metalowej rurki, nawet nie każdy plastyk nadaje się do kontaktu z paliwem. Szukaj na szrotach, alledrogo lub niestety ASO (ja kupiłem w ASO frown.gif )

Napisano
  • Autor

W niektórych starych autach (na pewno w maluchu) wlew jest gumowo metalowy. Chyba że to jakiś inny, specjalny stop.

Napisano

> W niektórych starych autach (na pewno w maluchu) wlew jest gumowo metalowy. Chyba że to jakiś inny,

> specjalny stop.

Możliwe, że stop nieiskrzący ale jak nie wiesz co masz to lepiej nie kombinować, a skoro pytasz to pewności nie masz frown.gif

Napisano
  • Autor

No właśnie coś mi podpowiadało żeby nie stosować tam metalu i chciałem sie upewnić smile.gif Dzięki zlosnik.gif

Zaraz wsiadam w auto i jadę po szrotach poszukać. Trafiłem na nówkę w necie za 480zł... icon_eek.gif

Napisano

> Zaraz wsiadam w auto i jadę po szrotach poszukać. Trafiłem na nówkę w necie za 480zł...

Sprawdź cenę w ASO ja płaciłem 292,34 PLN

Napisano

sam się dość istotnie przyczyniłeś do tego uszkodzenia zawiasem i rozmiarem kół.

Poszukaj używek, ale nie kombinuj ze sztukowaniem tego...

Napisano
  • Autor

> sam się dość istotnie przyczyniłeś do tego uszkodzenia zawiasem i rozmiarem kół.

Nie mówię że nie, koła pewnie zrobiły swoje, ale główną przyczyną było urwanie się z oryginalnego mocowania w nadkolu.

> Poszukaj używek, ale nie kombinuj ze sztukowaniem tego...

Nic na razie nie znalazłem, polepiłem taśmą, szukam dalej i jeżdżę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.