Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

springi przód/tył, a guma na nich

Featured Replies

Napisano

dzis podczas sciagania przedniego zawiasu zauwazylem ze od dolu sprezyna jest jakby powleczona guma albo czym podobnym a na nowych tego niemam. I tu pytanie czy to jest potrzebne bo jesli tak to znalazlem kawalek weza do wody w jakims oplocie imoge to jakos nawlec, albo ewentualnie jakie moga byc konsekwencej jesli bedzie bez gumy ?? Prosze o porade. Dziekuje

Napisano

na dole mają gumy. Różnie ludzie mówią do czego one tam są. Jedni, że po to by się springa nie ślizgała inni by nie skrzypiała. Co szkoła to inna nauka taka prawda

Napisano

możesz naciągnąć węża, ponoć zakładają to żeby sprężyna nie zgrzytała, znaczy się piasek który wpada między zwoje

Napisano

> dzis podczas sciagania przedniego zawiasu zauwazylem ze od dolu sprezyna jest jakby powleczona guma

> albo czym podobnym a na nowych tego niemam. I tu pytanie czy to jest potrzebne bo jesli tak to

> znalazlem kawalek weza do wody w jakims oplocie imoge to jakos nawlec, albo ewentualnie jakie

> moga byc konsekwencej jesli bedzie bez gumy ?? Prosze o porade. Dziekuje

bez gumy spring moze zgrzytac

ja na drugi komplet sprezyn naciagam zwykly waz ogrodowy zbrojony i nic nie zgrzyta ale czy bez bedzie zgrzytac nie wiem nie ryzykowalem hehe.gifzeby.GIF

Napisano
  • Autor

aha to o to chodzi, myslalem ze to cos powaznego, mam weza wiec go sobie jutro naciagne. Dziekuje. Pozdrawiam Milego wikendu.

do usuniecia

Napisano

a po co usuwać, niech zostanie dla potomnych tylko zmień tytuł na "springi przód/tył, a guma na nich"

Napisano

> bez gumy spring moze zgrzytac

> ja na drugi komplet sprezyn naciagam zwykly waz ogrodowy zbrojony i nic nie zgrzyta ale czy bez

> bedzie zgrzytac nie wiem nie ryzykowalem

A średnica siodła nie jest wtedy za duża? Bo ta oryginalna gumka to cieniutka a wąż ponad mm będzie miał...

Napisano

> nie sprawia różnicy

To znaczy, że nowe springi są tak luźno spasowane? Nie mam zamiaru wszczynać wojny po prostu od ponad roku nie zmieniałem zawiasu i nie pamiętam. Poza tym ja mam Pospringi więc raczej mało popularne sprężynki.

Napisano

powiem Ci tak znam ludzi którzy mają gumy na przednich springach, ale znam też takich co nie mają. Tak jak pisałem wcześniej, co szkoła to inaczej uczą więc sam wyciągnij wniosek

Napisano

> powiem Ci tak znam ludzi którzy mają gumy na przednich springach, ale znam też takich co nie mają.

> Tak jak pisałem wcześniej, co szkoła to inaczej uczą więc sam wyciągnij wniosek

Ale to nie jest pytanie w stylu gęstym do góry czy do dołu tylko czy jak się nałoży grubego węża na springa to nie okaże się, że trzeba go wciskać w siodło.

Napisano

> Ale to nie jest pytanie w stylu gęstym do góry czy do dołu tylko czy jak się nałoży grubego węża na

> springa to nie okaże się, że trzeba go wciskać w siodło.

ja mam nalozony waz ogrodowy wzmacniany ktory jes napewno grubszy od ori i wszystko pasuje dobrze

Napisano

> Ale to nie jest pytanie w stylu gęstym do góry czy do dołu tylko czy jak się nałoży grubego węża na

> springa to nie okaże się, że trzeba go wciskać w siodło.

Ja tez słyszałem ze to po to zeby sprezyny nie było slychac i zalozylem te gumy . Bez problemu siadla i siedzi sprezynka na swoim miejscu

Napisano
  • Autor

dobra zrobione temat zmieniony, zaraz sie za to zabieram, mam kawalek weza do wody z automatu do prania, naciagne i popoludniu dam znac jak to sie spasowalo.

Napisano

Jeździłem z naciągniętym wężem na serii springach, a teraz już ponad rok bez na progresach i nie widzę zadnej różnicy, nic nie skrzypi, ani nie tłucze się, bo i tak dolne zwoje leżą cały czas na sobie ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.