Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uprzejma prośba o ocenę

Featured Replies

Napisano

Za wszelkie spostrzeżenia będę dozgonnie wdzięczny:

1. jakiś tekst

2. jakiś tekst

3. jakiś tekst

W niektórych z oglądany egzemplarzy widzę, że kotwa od pasów jest dobrze widoczna, a w innych prawie schowana za fotel. Rozumiem, że te pochowane to oznaka wystrzelonych napinaczy.

Wiem też, że pod popielniczką pod wykładziną jest czujnik zderzeniowy i jeśli wykładzina była cięta\szyta\wymieniana to auto na 100% bite.

Czy są jeszcze jakieś oznaki (oprócz szpar w blacharce i grubości lakieru) na sprawdzenie jak duży był dzwon?

Czy przebieg pojazdu jest zapisywany jeszcze np. w ecu czy tylko w liczniku? Pytam, bo wiem, że w fiatach prawdziwy przebieg można odczytać przy pomocy komputera bezpośrednio z ecu.

Napisano

> Za wszelkie spostrzeżenia będę dozgonnie wdzięczny:

> 1. jakiś tekst

> 2. jakiś tekst

> 3. jakiś tekst

> W niektórych z oglądany egzemplarzy widzę, że kotwa od pasów jest dobrze widoczna, a w innych

> prawie schowana za fotel. Rozumiem, że te pochowane to oznaka wystrzelonych napinaczy.

> Wiem też, że pod popielniczką pod wykładziną jest czujnik zderzeniowy i jeśli wykładzina była

> cięta\szyta\wymieniana to auto na 100% bite.

> Czy są jeszcze jakieś oznaki (oprócz szpar w blacharce i grubości lakieru) na sprawdzenie jak duży

> był dzwon?

> Czy przebieg pojazdu jest zapisywany jeszcze np. w ecu czy tylko w liczniku? Pytam, bo wiem, że w

> fiatach prawdziwy przebieg można odczytać przy pomocy komputera bezpośrednio z ecu.

Nie wiem, nie znam sie ale mam pytanie. Czy to musi być samochód "od dziadka z niemiec" Jak masz zamiar kupować samochód sprowadzany to się pakuj w pociąg i jedź do Niemiec. Będziesz miał większa pewność że nie był bity (dobrze wiemy ile wozów przyjeżdza na lawecie). Po co dawac komuś za darmo kasę.

Ja się szykuję do zakupu samochodu w sierpniu i wiem że pojade po niego do Belgii

Napisano
  • Autor

> Nie wiem, nie znam sie ale mam pytanie. Czy to musi być samochód "od dziadka z niemiec" Jak masz

> zamiar kupować samochód sprowadzany to się pakuj w pociąg i jedź do Niemiec. Będziesz miał

> większa pewność że nie był bity (dobrze wiemy ile wozów przyjeżdza na lawecie). Po co dawac

> komuś za darmo kasę.

> Ja się szykuję do zakupu samochodu w sierpniu i wiem że pojade po niego do Belgii

1. Nie szukam od dziadka z Niemiec, tylko szukam auta.

2. Na wyjazd nie mam czasu ani urlopu.

3. Nie znam się na tyle, żeby jechać samemu i pociągiem.

4. Nikogo też nie mam tam, żeby mi coś wybrał i 'zaklepał'

5. Liczę się z tym, że kupię auto po dzwonie, ale jak dobrze bity i jeszcze lepiej zrobiony i może być.

6. Wiem, że pośpiech jest złym doradcą, ale fiata sprzedałem w poniedziałek i już (że tak powiem) doskwiera mi brak wozidła.

Napisano

> 1. Nie szukam od dziadka z Niemiec, tylko szukam auta.

> 2. Na wyjazd nie mam czasu ani urlopu.

> 3. Nie znam się na tyle, żeby jechać samemu i pociągiem.

> 4. Nikogo też nie mam tam, żeby mi coś wybrał i 'zaklepał'

> 5. Liczę się z tym, że kupię auto po dzwonie, ale jak dobrze bity i jeszcze lepiej zrobiony i może

> być.

> 6. Wiem, że pośpiech jest złym doradcą, ale fiata sprzedałem w poniedziałek i już (że tak powiem)

> doskwiera mi brak wozidła.

T wiele zmienia. Ale szukaj z salonu w Polsce. Cenowo powinny stać tak samo. I koniecznie sprawdź go u dealera. Daj numerki i Ci powiedzą co jak i kiedy

Napisano

> T wiele zmienia. Ale szukaj z salonu w Polsce. Cenowo powinny stać tak samo. I koniecznie sprawdź

> go u dealera. Daj numerki i Ci powiedzą co jak i kiedy

nigdy więcej nie kupię samochodu od dealra - wciskaj takie szroty że szkoda gadać.

Auta z zachodu trzeba sprawdzać tak jak krajowe, tylko że nasze są 'wytrzęsione" na naszych drogach, a zagraniczne nie (pomijam że tam są porządnie serwisowane).

Napisano

> nigdy więcej nie kupię samochodu od dealra - wciskaj takie szroty że szkoda gadać.

> Auta z zachodu trzeba sprawdzać tak jak krajowe, tylko że nasze są 'wytrzęsione" na naszych

> drogach, a zagraniczne nie (pomijam że tam są porządnie serwisowane).

Może i masz racje. Ale np. niemiec kupuje samochod po to żeby jeździć. Nie robi 20 tys km w roku. tylko 40. A licznik cudownie wskazuje mniej. Tak więc trzeba dokładnie przeanalizować historię auta.

A co do dilera chodzilo mi o salon markowy, żeby sprawdzili autko.

A co do serwisowania. Mój samochód jest w takim stanie technicznym że nie jeden sprowadzony z zagranicy mógłby się wstydzić. To nie jest opinia moja tylko diagnosty na skp. chcialbym zeby wszyscy zawsze dbali o samochody. a jak słyszę czasem ludzi to po prostu flaki się przewracają. Pytam goscia.

-Coś Ci się amortyzator prawy z tyłu leje.

- słyszę w odpowiedzi - tak wiem, już we wrześniu miałem wymienic ale kasy nie miałem. Za miesiac klocki wymieniam i tarcze. Bo czasu nie mam to i wtedy może wymienią.

Normalnie strach. I tak jest coraz częściej.

Napisano

Trzy laguny i trzy odpowiedzi:

1. NIE - bo to laguna II 2003 - czyli przed liftem no.gif

2. NIE - 1.9 dci puk , puk - kto tam ? - Panewki i Turbo no.gif

3. NIE - bo cieżko o niezajechany egzemplarz

Podaruj sobie to auto - kupisz tanio - wladujesz drugie tyle no.gif

Napisano
  • Autor

> Trzy laguny i trzy odpowiedzi:

> 1. NIE - bo to laguna II 2003 - czyli przed liftem

> 2. NIE - 1.9 dci puk , puk - kto tam ? - Panewki i Turbo

> 3. NIE - bo cieżko o niezajechany egzemplarz

> Podaruj sobie to auto - kupisz tanio - wladujesz drugie tyle

Nr 1 - be, bo przed liftem

Nr 2 - co puk, puk? Co panewki i turbo?

Nr 3 - faktycznie coś zalatuje, bo po co go koleś przed sesją zdjęciową wodą polał.

Napisano
  • Autor

> A temat o lagunie II na MK śledzi?

senkju, o wybawco! 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.