Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

lamerskie pytanie o nakrętki do kół

Featured Replies

Napisano

Stalówkę (z zapasu) można przykręcić nakrętkami do alu z taką stożkową ruchomą podkładką? blush.gifniewiem.gif

Zaczęło mi powoli schodzić powietrze (wizyta na budowie clown.gif), ale boję się, że jutro się nie doturlam do wulkanizacji.

Napisano

spokojnie możesz przykręcać, czasami może być problem w przypadku kiedy się chce nakrętakami typowymi do stalówek przykręcić alu bo można uszkodzić felgę , ale w twoim przypadku nie będzie problemu ok.gif

Napisano

przykręcić się da i nie ma znaczenia czy są to do alu czy do stalówek tylko czy mają stożek lub owal

Napisano
  • Autor

> spokojnie możesz przykręcać, czasami może być problem w przypadku kiedy się chce nakrętakami

> typowymi do stalówek przykręcić alu bo można uszkodzić felgę , ale w twoim przypadku nie

> będzie problemu

To wiem, bo miewałem po 2 kpl. kół, ale nigdy się nie spotkałem z tematem w drugą stronę. Dzięki! ok.gif

Napisano

> To wiem, bo miewałem po 2 kpl. kół, ale nigdy się nie spotkałem z tematem w drugą stronę. Dzięki!

Ja u siebie mam fabryczne alufelgi i stalówki przykręcane tymi samymi śrubami. ok.gif

Napisano

> Stalówkę (z zapasu) można przykręcić nakrętkami do alu z taką stożkową ruchomą podkładką?

Jak z ruchomą, to pewnie są to śruby pływające. Ja na ich temat mam własne i niezmienne zdanie grinser006.gif, ale w tym przypadku napewno nie będzie gorzej niż w przypadku felg aluminiowych które mocują, zwłaszcza jak zapas jest fabryczny zlosnik.gif. Do wulkanizatora spokojnie dojedziesz. Tylko jak fabryczne stalówki miały kulisty łeb, to nie przesadzaj z dokręcaniem.

Napisano
  • Autor

> Jak z ruchomą, to pewnie są to śruby pływające. Ja na ich temat mam własne i niezmienne zdanie ,

> ale w tym przypadku napewno nie będzie gorzej niż w przypadku felg aluminiowych które mocują,

> zwłaszcza jak zapas jest fabryczny . Do wulkanizatora spokojnie dojedziesz. Tylko jak

> fabryczne stalówki miały kulisty łeb, to nie przesadzaj z dokręcaniem.

Nie wiem, co miały fabryczne stalówki, bo fijord wyjechał z salonu na alu. grinser006.gif

Ale nie zamierzam szarżować - jutro naprawię oponę na alu i zmienię. ok.gif

Napisano

> Jak z ruchomą, to pewnie są to śruby pływające. Ja na ich temat mam własne i niezmienne zdanie ,

Niekoniecznie

W Avensisie mam nakrętki z płaskim zakończeniem, właśnie na zasadzie ruchomej podkładki i nie jest to nakrętka pływająca. Zresztą fabrycznie tak jest.

Takie jak na tej aukcji

Napisano

> spokojnie możesz przykręcać, czasami może być problem w przypadku kiedy się chce nakrętakami

> typowymi do stalówek przykręcić alu bo można uszkodzić felgę , ale w twoim przypadku nie

> będzie problemu

A czy, jakby były to nakrętki kryte, to nie może się okazać, że nie dokręcą stalówki, bo wcześniej się szpilka oprze o zaślepienie nakrętki?

Napisano

> Nie wiem, co miały fabryczne stalówki, bo fijord wyjechał z salonu na alu.

> Ale nie zamierzam szarżować - jutro naprawię oponę na alu i zmienię.

W fordzie nie wskazane jest użycie śrub od alu do stalówek.

Próbowałem to zrobić i uszkodziłem nakrętki. Średnica stożka w feldze stalowej jest dużo mniejsza niż w alu. Wypada akurat na krawędzi ruchomej tulei w nakrętce i może ją zagnieść.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.