Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa membrana, czy potrzebna regulacja składu mieszanki

Featured Replies

Napisano

Moje pytanie: Czy jak wymienię na nową membranę, to czy muszę jechaĆ do gaziarza żeby mi ustawił nowy skład mieszanki, i czy po pierwszych kilku kkm muszę jechaĆ znowu na regulację bo membrana się dopasowała??

Chcę wymieniĆ sobie membrane w parowniku bo można dopiero przechodziĆ na gaz jak parownik zagrzeje się. Gdy jest silnik rozgrzany nie ma żadnych problemów z LPG, silnik chodzi równo. Na zimnym gaśnie na LPG jak za wcześnie przełączam. Męczące to jest...

Napisano

Bez regulacji na 100% się nie obejdzie z resztą jak się rozbiera i wymienia o-ringi itp. to i tak pewnie trzeba będzie wykręcić śruby od regulacji napięcia membrany.

Napisano
  • Autor

Pochwalę się podjętą decyzją o samodzielnej wymianie na nowy zestaw mambran w parowniku BRC Tecno 70kW.

Otóż trochę poczytałem na necie opini o tym aby parowniki po 100kkm wymieniaĆ na nowy bo stary będzie i tak BEE...

To BEZEDURA!! Dowód mój parownik BRC Tecno przebieg 115kkm

Przed regeneracją:

Problem z odpaleniem na zimnym silniku (prawie niemożliwe)

Palił więcej ok. 0,5L niż kiedyś

Po regenaracji:

Odpala na zimnym silniku i trzyma obroty jak na Pb

Spalanie 0,5L mniej

Nic nie majstrowałem tylko przy regulacji obrotów i mieszanki (nie musiałem odkręcaĆ jak to radził gajos) i po zamontowaniu parownika autko śmiga idealnie. Zestaw regeneracyjny BRC oryginalny 79zł

283878426-DSC00179%5B800x600%5D.jpg

283878426-DSC00182%5B800x600%5D%5B800x600%5D.jpg

post-41722-14352508529308_thumb.jpg

Napisano

No i bardzo ładnie - niech Ci to wejdzie w nawyk przed zimą wink.gif Robiłem wymianę ze dwa czy trzy razy, a profilaktyczne czyszczenie przed zimą. I obyło się bez regulacji. Tyle że dla prostej instalacji i nie wymagającego silnika to działa. Dla reszty? Nie koniecznie już.

Napisano
  • Autor

> niech Ci to wejdzie w nawyk przed zimą

> profilaktyczne czyszczenie

Hmm... Nie sądzę żeby było to potrzebne robiĆ przed każdą zimą hmm.gif

> Tyle że dla prostej

> instalacji i nie wymagającego silnika to działa. Dla reszty? Nie koniecznie już.

Tak. opisuje swój przypadek dla inforamcji ludzi którzy mają podobny zestam lub taki sam jak ja wink.gif

Napisano

To że auto jeździ nie znaczy że ma poprawny skład mieszanki. Wg mnie regulacja to podstawa po regeneracji. Skąd wiesz że np. nie jest za bogato albo za ubogo teraz?

No ale jeżeli uważasz, że obejdzie się bez regulacji to Twoja sprawa. grinser006.gif

Napisano

Fajowo, ale ja bym pojechał na regulację na analizatorze,. u mnie to 30 pln.

Pytanie mam - masz może zdjęcie tej sprężynki spod dźwigienki ?

Napisano
  • Autor

> Pytanie mam - masz może zdjęcie tej sprężynki spod dźwigienki ?

Nie, ale chyba starej nie wyrzuciłem bo w zestawie była nowa:) Taka zwykła sprężynka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.