Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

szok z dnia dzisiejszego - bezmózgowie rodziców

Featured Replies

Napisano

Powiedzcie mi, gdzie rodzice małolatów mają mózgi... bo chyba nie tam gdzie trzeba...

dzisiaj tankowałem sobie grzecznie na stacji, a tutaj podjeżdża jakieś cbr 500 lub cosik podobnego, a z niego zsiadają ubrani w podkoszulki, krótkie spodenki i sandały gimnazjaliści... zatankowali chyba do pełna, rozweseleni, wsiedli i pojechali. na najbliższej ciągłej śmignęli parę autek prawie na czołówkę... do kompletu mieli zamazaną tablicę rejestracyjną... normalnie dzwonię na policje a Ci mnie zlali, a chłopaki to normalne zagrożenie na drogach... nic tylko ich przez kolano i wylać po tyłku a rodziców to chyba wykastrować, bo nie wiedzą co robią... oni i ich dzieci...

tak się wyżalić chciałem, miewacie podobne sytuacje ?

Napisano

> tak się wyżalić chciałem, miewacie podobne sytuacje ?

We wtorek widziałem policjanta na dwóch kółkach, ubrany w zwykły mundur policyjny adekrawny do temperatury, czyli koszulka z krótkim rękawkiem. Oczywiście 100+ na autostradzie miał.

Napisano
  • Autor

bardziej mnie chodziło o małolatów bez prawka na zbyt mocnej maszynie, stwarzających poważne zagrożenie dla siebie i innych na drodze... a i kaski mieli jakieś takie na moje oko ze 20-30 letnie

Napisano

> bardziej mnie chodziło o małolatów bez prawka na zbyt mocnej maszynie, stwarzających poważne

> zagrożenie dla siebie i innych na drodze... a i kaski mieli jakieś takie na moje oko ze 20-30

> letnie

Nic na to nie poradzisz. Takie życie

Na takie upały nic nie poradzisz - sam śmigałem dzis w krótkich spodenkach i koszulce, i pomimo ze wstyd sie przyznać to jednak i tak było mi gorąco. Dodatkowo w taki upał odwala - wiem po sobie bo odkręcałem bardziej niz zawsze grinser006.gif

Napisano

raz przy 30 stopniach miałem szlifa. wszyscy się wcześniej dziwili dlaczego ja zawsze w kombinezonie śmigam jak tak gorąco. Po szlifie cieszyłem się że jednak nie zmieniłem ubioru na żółw + podkoszulek. Pojechałem bokiem dobre 10m - w podkoszulku moja skóra zostałaby na asfalcie. Teraz nie ma kompromisu. mam kombinezon na lato taki troche bardziej przewiewny i nie siadam bez niego na moto.

Tak jak piszecie przy większych temperaturach jeszcze bardziej odkręcamy .....

Więc pomyślcie czasami czy nie warto trochę komfortu oddać w zamian za bezpieczeństwo.

Napisano

buty i spodnie fajne, ale jest jakas gora pasujaca do cruisera?

Napisano

> buty i spodnie fajne, ale jest jakas gora pasujaca do cruisera?

poszukac cos z kurtek z siatkami .... modeka ma chyba cos w ofercie

Napisano

> poszukac cos z kurtek z siatkami .... modeka ma chyba cos w ofercie

Przy obecnych upałach nawet na golasa byłoby za gorąco. Nie spodziewałem sie, że moj lytr wydziela tyle ciepła alien.gif

Napisano

> Przy obecnych upałach nawet na golasa byłoby za gorąco. Nie spodziewałem sie, że moj lytr wydziela

> tyle ciepła

nawet jak bedzie 40 to nie wsiade w krotkich spodenkach i bez zbroi

Napisano

Dzisiaj też pierwszy raz przejechałem na motocyklu ok 5 km w krótkich spodenkach, koszulce, i zwykłych butach. Ciepło było, ale jakoś tak dziwnie się czułem... W kombinezonie bezpieczniej się czuję:) Ale później jechałem w skórze i myślałem że na światłach się zagotuję. Muszę kupić jakąś zbroję na taką pogodę.

Co do małolatów to niestety nic się nie da zrobić. Jedynie chyba z rodzicami pogadać, chociaż wątpię że to coś da. Moi koledzy jak mieli ok 15 lat to brali w nocy od rodziców auto i jeździli wszędzie... Nigdy nie wsiadłem z nimi, bo uważam takie coś za głupie, ale rozwiązania nie było. Nic nie mogłem zrobić, a jakoś tak głupio było by na kolegów donosić. Chociaż teraz pewnie też bym na policję dzwonił.

Napisano

> Powiedzcie mi, gdzie rodzice małolatów mają mózgi... bo chyba nie tam gdzie trzeba...

Jeszcze lepiej jest tu u mnie.

Niedziela, jeżdżę sobie wypoczynkowo po okolicznych górkach. W każdej mijanej wiosce tato wożący się z gówniarzem na skuterze, oba zawsze bez kasków i w klapeczkach. Po drodze w środku wsi.

No cóż, głupich nie sieją...

Napisano

> Dzisiaj też pierwszy raz przejechałem na motocyklu ok 5 km w krótkich spodenkach, koszulce, i

> zwykłych butach.

Jakieś 5 no może 8 lat temu dorastał syn mojego starszego Kolegi z pracy...

Wówczas 18 latek kupił sobie za jakieś 2 kzł przecinaka w stanie agonalnym (ale niestety jeżdził). Wiec Mądry Ojciec wziął dziecko za łeb i pojechali razem kupować strój - ojciec wydał ku zgrozie młodego ok 6 kzł - sam kask kosztował 1900zł - i to jest IMO swiadoma postawa rodzicielska... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Młody na pewnie juz któryś z kolei motocykl ale strój ma ten sam - no chyba buty zmienił... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.