Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wymiana sprężyn tył i problem z dolną śrubą amortyzatora

Featured Replies

Napisano

Witam dziś zabrałem się za wymianę tylnych sprężyn (moje już bardzo siadły) ,kupiłem sprężyny od lanosa 270751858-jezyk.gif . Za wymianę zabrałem się zgodnie z manualami wink.gif Niestety udało się zrobić tylko prawą stronę . Po lewej nastąpił problem z odkręceniem dolnego mocowania amortyzatora . Do rzeczy : śruba się wykręca ale tulejka która jest oblana gumą (ta od amorka) oddzieliła się od gumy i najwidoczniej przyrdzewiała do śruby angryfire.gif Śruby nie da się wykręcić do końca bo tulejka nie wychodzi przez otwór w mocowaniu. Będę musiał ciąć icon_rolleyes.gif Tylko pytanie do Was czy można tą śrubę gdzieś dostać?? Czy macie może jakieś patenty na zastąpienie jej inną ? Ps Prawa strona astry stoi teraz aż natto wysoko foty zapodam jak wymienie drugą beksa.gif

Napisano

To jest zwykła śruba. Możesz ją zastąpić inną, byleby była zbliżonej klasy wytrzymałości. Klasa jest wybita na łbie śruby. Nie pamiętam teraz, ale pewnie jest to 8.8, albo 10.9.

Nie da się potraktować śruby penetrantem i wybić jej z tulejki?

Napisano

Miałem to samo przy wymianie amortyzatorów, ja akurat potraktowałem to płynem hamulcowym i śruba na drugi dzień puściła.

Napisano
  • Autor

Próbowałem i niestety się nie udało no.gif ale będę próbował dalej , w poniedziałek idę po nowe amorki bo te okazują sie już mocno zmęczone .. Dzięki za podpowiedzi ok.gif Jutro napisze jak poszło wink.gif

Napisano

offtopic.gif

Znam ten ból wink.gif

Wczoraj wymieniałem końcówki kulowe po lewej stronie i przy demontażu wahacza zrobiłem coś takiego skromny.gif:

283875184-sruba.JPG

Nie chciała po dobroci, a że pary w łapie jeszcze trochę mam, to coś musiało ustąpić.

Na szczęście pękła tak, że dało się wyjąć wahacz, a potem już tylko spawarka, nafta i poszło wink.gif

283875184-kulki.JPG

Nie będzie byle śruba pluła nam w twarz old.gif

post-53490-14352508515367_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.