Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cyku cyku i nie działają wycieraczki

Featured Replies

Napisano

Jakiś czas temu wsiedliśmy do CC mojej serce.gif a ponieważ syfu z drzewa naleciało popsikała szybę i odpaliła wycieraczki a te strasznym slow motion zabrały się za robotę. Nie działały w ogóle w trybie przerywanym a w trybie ciągłym zrobiły z moją ręczną pomocą jeszcze tylko jeden zamach po czym już nie chciały drgnąć a w środku zajechało spalenizną. A w piątek wsiadam do swojego i to samo - spryskiwacz, włączam wycieraczki, mega powolny ruch w górę i w dół i wyłączyłem. Nie sprawdzałem dalej bo szkoda. Ktoś spotkał się z czymś podobnym? Silnik podziękował za współpracę? Dlaczego bezpiecznik nie wywalił?

Nadmienię jeszcze, że o ile zauważyłem to w CC są jakby dwa typy wycieraczek - jedne które działają tak powoli niczym w maluchu i takie właśnie mam u siebie i drugie które zapierdzielają i takie ma moja w SXie.

Napisano

Mi to wyglada na zapieczony mechanizm przez ktorego pali sie silniczek.

Napisano
  • Autor

> Mi to wyglada na zapieczony mechanizm przez ktorego pali sie silniczek.

Możliwe, żeby to się stało tak nagle? Wszystko śmiga normalnie a nagle któregoś dnia wsiadasz do auta i kaput.

Napisano

Kurde u mnie w SC Sporting właśnie keidyś z tyłu włączyłem wycieraczke i szła baaardzo powoli po czym sie zatrzymała i stoi. Nie reagauje w ogóle. Może ktoś wie cyz już mam wymienaić silniczek czy to wina czegoś innego ??

Napisano

> Możliwe, żeby to się stało tak nagle? Wszystko śmiga normalnie a nagle któregoś dnia wsiadasz do

> auta i kaput.

Też tak miałem, mechanizm poszedł się kochać.

Zdejmij wygłuszenie i odepnij silniczek od mechanizmu i włącz wycieraczki. Jak silniczek śmiga bez przeszkód to mechanizm do wymiany, ja wyhaczyłem kiedyś nówkę na allegro za 60zł, ale teraz chyba ciężko znaleźć.

pozdr

Napisano
  • Autor

> Też tak miałem, mechanizm poszedł się kochać.

> Zdejmij wygłuszenie i odepnij silniczek od mechanizmu i włącz wycieraczki. Jak silniczek śmiga bez

> przeszkód to mechanizm do wymiany, ja wyhaczyłem kiedyś nówkę na allegro za 60zł, ale teraz

> chyba ciężko znaleźć.

> pozdr

Rozpisałem się a zapomniałem o tym cyk cyk. Na samym początku u mojej serce.gif było takie coś, że po przekręceniu kluczyka coś tykało, podobnie jak przekaźnik. Potem zobaczyliśmy, że wycieraczki drgają. Nie działały na biegu przerywanym no a teraz już nie działają na ciągłym. Teraz byłem przy swoim i jest to samo. Tzn wycieraczki na przerywanym tylko cykają. Włączę na ciągłym i przełączę na przerywany to jadą dalej ale nie dochodzą całkiem na dół i znów zaczynają cykać :/ Zdjąłem w obu autach wygłuszenie i przesmarowałem te mechanizmy ale nie przeprowadziłem jeszcze narzędzi pod nowy adres i rozłożył mnie brak 10 sick.gif

Napisano

cyka, bo na przekladni przy silniczku sciezki sa zaebane, a do tego ramiona ciezko chodza i za duzy prad bierze, wiec sie sciezka wypala wkoncu.

jak nie rozruszasz ramion i nie wyczyscisz tych sciezek, to bedziesz mial calosc do wymiany.

Napisano
  • Autor

> cyka, bo na przekladni przy silniczku sciezki sa zaebane, a do tego ramiona ciezko chodza i za duzy

> prad bierze, wiec sie sciezka wypala wkoncu.

> jak nie rozruszasz ramion i nie wyczyscisz tych sciezek, to bedziesz mial calosc do wymiany.

O których ścieżkach mówisz? Bo u mojej to już raczej nie do odratowania sądząc po zapachu.

Napisano

> Możliwe, żeby to się stało tak nagle? Wszystko śmiga normalnie a nagle któregoś dnia wsiadasz do

> auta i kaput.

oczywiście że możliwe - u mnie w grudniu było tak ze wszystko chodziło cacy pieknie - nagle podczas kolejnego machnięcia wycieraczkami było tylko dup zza licznika i wycieraczki staneły w polowie szyby i zaraz sie pojawil straszliwy smród sick.gif

Przyczyna - zatarte jedno gniazdo w mechaniźmie wycieraczek i zablokowało ten mechanizm co skutkowało spaleniem silnika wycieraczek frown.gif

Nie było żadnych objawów zbliżającej się awarii w stylu dziwnych stuków chrobotania czy nawet wolniejszej pracy wycieraczek.......

Napisano
  • Autor

> oczywiście że możliwe - u mnie w grudniu było tak ze wszystko chodziło cacy pieknie - nagle podczas

> kolejnego machnięcia wycieraczkami było tylko dup zza licznika i wycieraczki staneły w polowie

> szyby i zaraz sie pojawil straszliwy smród

> Przyczyna - zatarte jedno gniazdo w mechaniźmie wycieraczek i zablokowało ten mechanizm co

> skutkowało spaleniem silnika wycieraczek

> Nie było żadnych objawów zbliżającej się awarii w stylu dziwnych stuków chrobotania czy nawet

> wolniejszej pracy wycieraczek.......

Za jakie grzechy dwa auta na raz ;p

Napisano

> Za jakie grzechy dwa auta na raz ;p

nieszczęścia chodzą parami old.gif - miejmy nadzieję że limit u Ciebie wykorzystany już hehe.gif

Napisano

> Jakiś czas temu wsiedliśmy do CC mojej a ponieważ syfu z drzewa naleciało popsikała szybę i

> odpaliła wycieraczki a te strasznym slow motion zabrały się za robotę. Nie działały w ogóle w

> trybie przerywanym a w trybie ciągłym zrobiły z moją ręczną pomocą jeszcze tylko jeden zamach

> po czym już nie chciały drgnąć a w środku zajechało spalenizną. A w piątek wsiadam do swojego

> i to samo - spryskiwacz, włączam wycieraczki, mega powolny ruch w górę i w dół i wyłączyłem.

> Nie sprawdzałem dalej bo szkoda. Ktoś spotkał się z czymś podobnym? Silnik podziękował za

> współpracę? Dlaczego bezpiecznik nie wywalił?

> Nadmienię jeszcze, że o ile zauważyłem to w CC są jakby dwa typy wycieraczek - jedne które działają

> tak powoli niczym w maluchu i takie właśnie mam u siebie i drugie które zapierdzielają i takie

> ma moja w SXie.

tez to mialem ... wysmarowalem mechanizmy smarem najlepiej miedzianym i dziala jak naraize smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.