Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Siadający tył... ;(

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam CCS i problem - jak ktoś wsiądzie do tyłu to mam glebe -15cm. Mam springi FK -40, wymienone tuleje wahaczy i do tego jeszcze wkręciłem gumy w springi. Ktoś zna n to radę ??

Pozdro

Napisano

> Witam. Mam CCS i problem - jak ktoś wsiądzie do tyłu to mam glebe -15cm. Mam springi FK -40,

> wymienone tuleje wahaczy i do tego jeszcze wkręciłem gumy w springi. Ktoś zna n to radę ??

> Pozdro

wymienilem ostatnio amortyzatory i sprezyny i jest gitara smile.gif ... sie troche dzwiglo ... ale jak dwie osoby siedza w tyle to od razu idzie na dol ...

Napisano

Najlepszym sposobem bedzie jak zobaczysz czy amorki sie poca ....

Poza tym jakie masz amorki pod ta glebe ?? Skracane czy seria ??

Napisano
  • Autor

> Najlepszym sposobem bedzie jak zobaczysz czy amorki sie poca ....

> Poza tym jakie masz amorki pod ta glebe ?? Skracane czy seria ??

seria, mam ccs od 1,5 roku (10 tys) jak go kupilem nowe tez niebyly, Monroe niewidac zeby sie pocily

Napisano

A sproboj podmienic z kims kto ma skracane i zobaczysz czy tez tak bedzie sie dzialo zlosnik.gif

Lub nie woz nikogo na tyle tak jak ja to przewaznie robie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

jak juz mialbym podmieniac i kombinowac to wol kupic nowe i wyminic, pytanie jest tylko czy to cos da tzn. czy amortyzato ma wplyw na siedzenie tyłu, bo mi ise zdaje ze za to odpowiada sprezyna, ale skoro ta jest nowa i utwardzana dodatkow jest w to wkrecona guma powinno byc ok.

Napisano
  • Autor

> Hmm niepotrzebnie wchodzic w koszta. lepiej podmien i zobaczysz. Potem mozna kupic

niemam skad tego podmienic

Napisano

> A sproboj podmienic z kims kto ma skracane i zobaczysz czy tez tak bedzie sie dzialo

Skracane? To IMO auto bedzie jeszcze niżej. Tu przydały by się chyba prędzej utwardzone amory.

Napisano

nic nie rozumiem z Twojego posta.

1. jak ktos wsiada, to musi byc nizej. chyba, ze zaspawasz amortyzatory.

2. jak ktos wsiada masz glebe -15, a sprezyny masz -40?

Napisano
  • Autor

To był żart - chodziło o 15 cm czyli idzie do maxa w dół tak że koła się chowają...

Napisano

> Skracane? To IMO auto bedzie jeszcze niżej. Tu przydały by się chyba prędzej utwardzone amory.

No wlasnie utwardzane wpysk.gif

Napisano

> No wlasnie utwardzane

Utwardzone a skracane to chyba różnica. Można zalać je gęstszym olejem nie skracając skoku wink.gif

Napisano
  • Autor

Doszedłem do podobnych wniosków. Tak że pewnie to jest wina amorków tylko skąd teraz wziąć jakieś utwardzane i jakie są godne polecenia ?

Napisano

Jeśli chcesz tylko utwardzone to zanosisz do regeneracji i prosisz o to by były twardsze ale bez zmiany skoku ok.gif

Napisano

PZM sa twarde. Mialem i polecam. Ostatnio ktos na centogieldzie chcial sprzedac same tyly zlosnik.gif

Ewentualnie mozesz dac swoje do utwardzenia lub kupic jakies badziewie typu MTS itp

Napisano
  • Autor

Generalnie logiczne ale czy robił ktoś tak ?? ;P

Pewnie i tak spróbuję bo się wydaje to najbardziej sensowne ale może ktoś dorzuci opinię...

Napisano

> Generalnie logiczne ale czy robił ktoś tak ?? ;P

> Pewnie i tak spróbuję bo się wydaje to najbardziej sensowne ale może ktoś dorzuci opinię...

Ja miałem taki zabieg przeprowadzany ale w maluchu. Regeracja z utwardzeniem, ale bez zmiany samego skoku. Koszt 50zł/szt ale to wieki temu było zlosnik.gif

Napisano

do gleby -40 kup poprostu nowe amory i bedzie gitt bo z twojego opisu widac ze masz amory do wymiany

Napisano

> Utwardzone a skracane to chyba różnica. Można zalać je gęstszym olejem nie skracając skoku

Co nie zmieni wysokości auta. Tylko gazówki się rozpychają.

Napisano
  • Autor

Chyba koniec tematu. Wymienię i w sumie musi być dobrze bo wszystko inne mam z tyłu nowe.

Elo

Napisano

> jak juz mialbym podmieniac i kombinowac to wol kupic nowe i wyminic, pytanie jest tylko czy to cos

> da tzn. czy amortyzato ma wplyw na siedzenie tyłu, bo mi ise zdaje ze za to odpowiada

> sprezyna, ale skoro ta jest nowa i utwardzana dodatkow jest w to wkrecona guma powinno byc ok.

minimalnie maja - wcześniej miałem sprężyny H&R -35/-35 i amorki B4 gazowe. Potem wymieniłem na olejowe od wersji VAN i poszło ok 1-1,5cm w dół - niewiele co prawda ale specjalnie mierzyłem żeby się przekonać czy same amory coś dają.......

Napisano

> Co nie zmieni wysokości auta. Tylko gazówki się rozpychają.

O to właśnie chodzi, żeby był twardszy a nie niższy, czyli twardsze (utrwardzone amory) zlosnik.gif

Napisano

> O to właśnie chodzi, żeby był twardszy a nie niższy, czyli twardsze (utrwardzone amory)

Jak masz miękkie olejówki i zamienisz na twarde olejówki to wysokość auta się nie zmieni. Sam amor nie utrzymuje wysokości tylko sprawia opór w trakcie ściskania/rozciągania sprężyny. Tylko gazówki delikatnie unoszą auto bo i same wyciągnięte z auta wracają do pozycji rozciągniętej.

Napisano

i zepsules zabawe...

a koledzy mieli takie teorie, a teraz wszystko wzielo w lep. hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.