Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

brak mocy przy małej ilości paliwa - Stilo 1.9 JTD MW

Featured Replies

Napisano

Autko chodzi jak w zegrarku ale do pewnego momentu.

Jak paliwa jest mniej niż poniżej ostatniej przedziałki przed rezerwą zaczynają się schody.

Auto nie ma mocy na niskich obrotach. Dopiero auto idzie powyżej 2 tys obrotów.

Im mniej paliwa tym gorzej. I podczas rozruchu po dłuższym staniu np po nocy wywala małą czarną chmurkę ( nie dzieje się to jak ma więcej paliwa w baku i mniej wtedy kopci podczas jazdy)

Jak jest dużo paliwa niby też ma mniej mocy na niskich obrotach ale nie aż tak. Jeździ się normalnie.

I pytanie czy to może być wina zabrudzonego baku paliwa ?? I jak jest mało paliwa to do układu dostają się zła mieszanka??

Ew może to być kończący się przepływomierz.

Dodam że auto mialo wymienianą turbinę i wszystkie wtryski.. Ma wywalone katalizatory ( tzn jednego nie ma drugi jest w środku pusty ale zamontowany na samochodzie). EGR jest zablokowany.

Napisano

Kolego masz syf na dnie zbiornika - dwa sposoby:

1.Wyciągnąć zbiornik i wyczyścić ok.gif

2.Wyjeździć do końca - ale tego bym nie robił czacha.gif

Napisano

Moim zdaniem masz -jak pisze kolega wyżej- syf w baku. Ja bym dolał jakiś ulepszacz ,który pochłania wodę i spróbował wyjeździć syf. Ale w bagażniku radze mieć "piątkę" dobrej ropy smile.gif

Albo spuść paliwo ze zbiornika - to będzie najpewniejsze i najbezpieczniejsze. Od razu mówię ,że nie wiem jak to zrobić.

Jeździłeś na normalnym ON czy lałeś do baku OO / BIO ?

"Ma wywalone katalizatory ( tzn jednego nie ma drugi jest w środku pusty ale zamontowany na samochodzie)."

Nie chwal się wywaleniem katów ,bo to wbrew przepisom policial.gif

Napisano

baniak do czyszczenia ( da sie zapiac pompe paliwa "na wstecz" ze sama wyzyga paliwo shhh.gif )

ewentualnie elementarna sprawa = filtr paliwa. Dalej juz jest pod gorke bo zostaje wydajnosc niewydolnej zdychajacej pompy paliwowej.

Napisano

> Kolego masz syf na dnie zbiornika - dwa sposoby:

> 1.Wyciągnąć zbiornik i wyczyścić

> 2.Wyjeździć do końca - ale tego bym nie robił

Ja tak z ciekawości tylko zapytam, ponieważ nie rozumiem dlaczego ilość paliwa ma jakikolwiek wpływ na zasysanie syfu z dna zbiornika. Pytam całkowicie poważnie i proszę o odpowiedź. Dla mnie to bez sensu, bo pompa cały czas zasysa paliwo z dna baku, bez względu na jego poziom w zbiorniku. Może ktoś moi to wytłumaczy?

Napisano

> Może ktoś moi to wytłumaczy?

1. Nie zasysa z samego dna,

2. Im mniej paliwa tym większe stężenie syfu w paliwie w przeliczeniu na 1 litr.

Pozdrawiam BAS

Napisano

oj i tu się możesz mylić .... miałeś kiedyś kosz pompy paliwa z Jtd w reku ... główny dopływ paliwa i jedyny oprócz stanu max max .... znajduje się na samym dnie czerpaka ....

Czy syf ma znaczenie .... pewnie ze tak //// a jaki gnojek ma przebieg?

Napisano

> oj i tu się możesz mylić .... miałeś kiedyś kosz pompy paliwa z Jtd w reku ...

Przyznaję, że nie, ale mogę się przejść do garażu po kosz od pompy od marei 1.6 FL.

> a jaki gnojek ma przebieg?

Moje stilo czy moja marea?

Stilo ~80,2kkm, mareaW ~180kkm.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Z innej beczki.

W silnikach koncernu VW 2.0 TDI jest taka przypadłość- jesli auto nie jedzie a ma niej niz 1/4 baku to znaczy - masz uszkodzoną pompę paliwa. sick.gif

Moja rada jest następująca:

- wymienić filtr paliwa

- sprawdzić zaworek zwrotny na pompie lub wstawić dodatkowy zaworek między filtrem a pompą paliwową ( na alledrogo można takie zanabyć - metalowe -za kilkanaście zł )

- sprawdzić ciśnienie paliwa po pompie elektrycznej

I to na tyle..... a winę pewnie i tak ponosi przepływka hehe.gif

Napisano

> I to na tyle..... a winę pewnie i tak ponosi przepływka

Jak przeplywka - to nie zaleznie od stanu paliwa... hmm.gif

a kolega pisze, ze tylko przy pustym zbiorniku ma problem....

Jesli ma kanał to dobre piwo i troche roboty (ja pierwsze co bym zrobił to wyjął zbiornik i go dobrze wyczyścił i przepłukał).

Tańsze to niż ewentualna naprawa pompy czy wtrysków.

Napisano

> Jak przeplywka - to nie zaleznie od stanu paliwa...

> a kolega pisze, ze tylko przy pustym zbiorniku

No własnie nie dokońca tak pisze ... hehe.gif w sumie pod koniec stwierdza, ża auto słabe i dymi nawet na pełnym.... ale mniej wink.gif

Zdejmowanie zbiornika to juz kupa pracy.... ja osobiście radził bym spuścić całe paliwo z auta - raptem 1 rurke odpinasz od filtra i właczyć pompę paliwa..... wypompować do zbiorniczka i zobaczyć czy sie coś osadzi na dnie.... jeśli jest syf no to niestety zdjęcie zbiornika lub czyszczenie przez odkręcenie smoka pompy - mniej roboty hehe.gif

Napisano

Pytanie o przebieg .... skierowane bylo do autora watku .... lecz ni ma go ?

Napisano
  • Autor

> Pytanie o przebieg .... skierowane bylo do autora watku .... lecz ni ma go ?

smile.gif))) a bo wcześniej mnie nie było;) wg licznika 135 tys:D

a BTW kolega jest koleżanką;)

Napisano

> a BTW kolega jest koleżanką;)

... nie

135 tys ... i juz po wymianie turbo to jeszcze ... ale ze wtryski tez .... 135 tys to chyba na trzecim biegu zrobił .... żartuje ... przebieg wg Ciebie wiarygodny ...??

Napisano

> ... nie

> 135 tys ... i juz po wymianie turbo to jeszcze ... ale ze wtryski tez .... 135 tys to chyba na

> trzecim biegu zrobił .... żartuje ... przebieg wg Ciebie wiarygodny ...??

nie skumiles "ziom" wink.gif sisi to ONA wink.gif

Napisano

ooo [kurza twarz] ... ale fopa blush.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.