Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z odpalaniem

Featured Replies

Napisano

witajcie, jestem tu nowy, szukałem coś w temacie a mianowicie:

posiadam uno 1,4 97' i od jakiegoś czasu mam takie problemy że po odblokowaniu immobilizera przekręcam kluczyk i słysze że rozrusznik kręci ale auto nie chce odpalać. kiedyś miałem coś podobnego to padł przekaźnik na immo, w weekend imobilajzer został całkowicie odłączony a uno dalej ma takie objawy kręci ale nie odpala, nie odpala czasem po którejś próbie z kolei zaskoczy.

w piątek miałem też taki problem, że nie mogłem spod sklepu ruczyć bo nie chciał odpalić w sobote z rana pojechałem i odpalił z pierwszego.

czasem zaskoczy po przepchaniu go kilku metrów, chyba jedyny sposób pewny to na pych...

cóż poradzicie?

pozdrawiam, Krzysiek

Napisano

> witajcie, jestem tu nowy, szukałem coś w temacie a mianowicie:

> posiadam uno 1,4 97' i od jakiegoś czasu mam takie problemy że po odblokowaniu immobilizera

> przekręcam kluczyk i słysze że rozrusznik kręci ale auto nie chce odpalać. kiedyś miałem coś

> podobnego to padł przekaźnik na immo, w weekend imobilajzer został całkowicie odłączony a

> uno dalej ma takie objawy kręci ale nie odpala, nie odpala czasem po którejś próbie z kolei

> zaskoczy.

> w piątek miałem też taki problem, że nie mogłem spod sklepu ruczyć bo nie chciał odpalić w sobote z

> rana pojechałem i odpalił z pierwszego.

> czasem zaskoczy po przepchaniu go kilku metrów, chyba jedyny sposób pewny to na pych...

> cóż poradzicie?

> pozdrawiam, Krzysiek

Miałem kiedyś podobny problem, wymieniłem wtedy aparat zapłonowy i przy okazji świece, kable WN i jak ręką odjął. smile.gif

Ps. uzupełnij profil skromny.gif

Napisano

pompa paliwa się włącza?

w jakim stanie kable, świece, cewka?

czujnik halla?

Napisano
  • Autor

Kable WN wymieniane były jakieś 2 lata temu świeczki trochę dalej. w sumie tym autem jeździ ojciec ja w tygodniu poza domem tylko na weekendy przyjeżdżam więc autko ma przejechane 73tys km

co do aparatu zapłonowego i czujnika halla to nie wiem za bardzo nawet nie wiem jak to sprawdzić

oględziny pompki- po przekręceniu kluczyka pompka się włącza czyli jakby podawała paliwko na wtrysk.

ostatnio chciałem sprawdzic czy w ogóle dochodzi iskra na świece ale niestety z nie miałem klucza do świec w aucie żeby to sprawdzić

a profil uzupełnię zaraz;)

Napisano

> (...)

> ostatnio chciałem sprawdzic czy w ogóle dochodzi iskra na świece ale niestety z nie miałem klucza

> do świec w aucie żeby to sprawdzić

klucz nie jest potrzebny - tylko jedna świeca luzem.

Masę modułu zapłonowego wyczyść - jest podpięta razem z innymi do takiej złączki pod akumulatorem w okolicach poduszki skrzyni biegów

> a profil uzupełnię zaraz;)

pozdr

Napisano
  • Autor

> klucz nie jest potrzebny - tylko jedna świeca luzem.

> Masę modułu zapłonowego wyczyść - jest podpięta razem z innymi do takiej złączki pod akumulatorem w

> okolicach poduszki skrzyni biegów

> pozdr

ano przypomniało mi sie dopiero jak byłem w szczecinie ż tam chyba walała mi sie jakaś luźna świeca w tym pseudo schowku w dwrzwiach ale no ja bede mógł podziałać najwcześniej na przyszły weekend. miałem teraz ejjchać do domu i pogrzebać przy aucie ale nie wyszło.. SESJA w końcu sie rozpoczyna;/

dzieki za porady jak coś ogarne w temacie to dam znać;)

pozdrawiam, szerokości;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.