Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

R1 rocznik 2009 - wrażenia z jazdy

Featured Replies

Napisano

Miałem dziś okazję pojeździć flagowym lytrem Yamahy. Model testowy dołożone miał wydechy akrapovica wiec banan na gębie po uruchomieniu silnika był przeogromny. Wrażenie to potęguje silnik, który brzmi bardziej jak jednostka w układzie V niż rzędowa 4. Jak się później okazuję nie tylko dźwięk jest bliższy fałce. Pierwsze manewry w zatłoczonej stolicy nie należały do przyjemności za sprawą odwróconej na potrzeby jazdy torowej skrzyni biegów ( 1-ka do góry - reszta biegów w dół). Dodatkowo spore korki i sportowa pozycja sprawiają spory dyskomfort. Ale nic to, wyjeżdżając kawałek za miasto na drogę 2 pasmową banan znowu pojawia się pod hełmem. Silnik jest genialny. Katapultuje motocykl już od jakiś 5 rys. i ciągnie równo bez zająknięcia do czerwonego pola na obrotomierzu. Wrażenia są niesamowite, nie ma tak jak w poprzedniej wersji gwałtownego przyrostu mocy na wysokich obrotach, jest natomiast szatan pod bakiem już od niskich obrotów. Trzeba mocno uważać bo przednie koło momentalnie traci kontakt z asfaltem. Hamulce są również genialne - bardzo skuteczne i łatwe do wyczucia. Tak sie tylko zastanawiam po co w codziennym użytkowaniu 6 biegów. Po mieście wystarczy pierwszy bieg - drugi jest już na wyrost. Poza miastem 3 się przydaje a na szybszych odcinkach szczytem fantazji jest 4 bieg który miałem okazję zapiąć podczas mocno nieprzyzwoitej prędkości.

Reasumując, nie wyobrażam sobie jazdy takim sprzętem na co dzień natomiast na szybką trasę czy tor jest genialny.

Po jeździe wracałem do domu Jajem i zastanawiałem się czy coś oby się nie popsuło bo mocy strasznie ubyło zlosnik.gif

Napisano

> Miałem dziś okazję pojeździć flagowym lytrem Yamahy. Model testowy dołożone miał wydechy akrapovica

> wiec banan na gębie po uruchomieniu silnika był przeogromny. Wrażenie to potęguje silnik,

> który brzmi bardziej jak jednostka w układzie V niż rzędowa 4. Jak się później okazuję nie

> tylko dźwięk jest bliższy fałce. Pierwsze manewry w zatłoczonej stolicy nie należały do

> przyjemności za sprawą odwróconej na potrzeby jazdy torowej skrzyni biegów ( 1-ka do góry -

> reszta biegów w dół). Dodatkowo spore korki i sportowa pozycja sprawiają spory dyskomfort. Ale

> nic to, wyjeżdżając kawałek za miasto na drogę 2 pasmową banan znowu pojawia się pod hełmem.

> Silnik jest genialny. Katapultuje motocykl już od jakiś 5 rys. i ciągnie równo bez zająknięcia

> do czerwonego pola na obrotomierzu. Wrażenia są niesamowite, nie ma tak jak w poprzedniej

> wersji gwałtownego przyrostu mocy na wysokich obrotach, jest natomiast szatan pod bakiem już

> od niskich obrotów. Trzeba mocno uważać bo przednie koło momentalnie traci kontakt z asfaltem.

> Hamulce są również genialne - bardzo skuteczne i łatwe do wyczucia. Tak sie tylko zastanawiam

> po co w codziennym użytkowaniu 6 biegów. Po mieście wystarczy pierwszy bieg - drugi jest już

> na wyrost. Poza miastem 3 się przydaje a na szybszych odcinkach szczytem fantazji jest 4 bieg

> który miałem okazję zapiąć podczas mocno nieprzyzwoitej prędkości.

> Reasumując, nie wyobrażam sobie jazdy takim sprzętem na co dzień natomiast na szybką trasę czy tor

> jest genialny.

> Po jeździe wracałem do domu Jajem i zastanawiałem się czy coś oby się nie popsuło bo mocy strasznie

> ubyło

miałem podobne odczucia po pierwszych metrach zrobionych r1 w tamtym roku. miałem to szczescie ze miałem do porównan r1 2009, cbr1000r 2009 i gsxr1000k9... tak jak napisałem pierwsze metry r1 powaliły mnie pracą silnika... V ale jednak nie V... kilka okrążen toru w poznaniu i dzien zakonczony pod wrazeniem r1... ale nastał dzien drugi i wtedy dostałem cbr i gsxr... cbr moim zdaniem jest nieporozumieniem jezeli chodzi o jazde na torze... to nie jest sportowy motocykl. i w koncu kilka słow o gsxr1000k9,,, motocykl stworzony do walki na torze. łatwosc prowadzeni w zakrętach jest druzgocząca w porównaniu do ww motocykli...

only gsxr...

pozdrawiam

Napisano

Co z tego że silnik dobry skoro wygląd wszystko psuje (takie moje zdanie). Starsze R1 są o wiele ładniejsze. Uważam że litry nadają się tylko na tor. Na ulicę wystarczy spokojnie klasa 600. Po co nam sprzęt który ma 190KM skoro i tak tego nie wykorzystamy. Tak samo jak piszesz że po co 6 biegów:) Teraz nawet w 600 rozpędzamy się na 1 i 2 biegu i później do 6 szybko przeskakujemy żeby na niskich obrotach jechać.

Napisano

> Po co nam sprzęt który ma 190KM skoro i tak tego nie wykorzystamy. Tak samo jak piszesz że po

> co 6 biegów:)

Myśląc w ten sposób wystarczą motorowery. Tu bardziej chodzi o to poczucie, że maszyna potrafi jak trzeba sponiewierać niż o samą jazdę na krawędzi

Napisano

> Po co nam sprzęt który ma 190KM skoro i tak tego nie wykorzystamy.

Wszyscy zadają sobie to pytanie, po jaką cholerę ludzie to kupują... no ale kupują... gdyby bolidy F1 były w sprzedaży, ludzie też by nimi jeździli po mieście i zadawali sobie pytanie, po co komu taka moc, silniki i zawieszenie.

ps. R1 na torze to też lekka przesada i czysty masochizm. 600 jest optymalne.

Napisano
  • Autor

> Co z tego że silnik dobry skoro wygląd wszystko psuje (takie moje zdanie). Starsze R1 są o wiele

> ładniejsze. Uważam że litry nadają się tylko na tor. Na ulicę wystarczy spokojnie klasa 600.

masz rację - poprzednia wersja z światłami łezkowymi była ładniejsza ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.