Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pękła komuś, kiedyś głowica w 8v ?

Featured Replies

Napisano

Pytanie jak w temacie. Walczę wciąż z gotującym się padalcem i zaczynam mysleć, że to chyba wina głowicy, bo tak samo było na bloku z 1,1.

Wszystko drożne, cały układ nowy poza chłodnicą i nagrzewnicą, płynu nie ubywa, ale wypluwa go korkiem zbiorniczka wyrównawczego.

Robi się tak tylko na wolnych obrotach, wszystko powyżej - tak jak ma być.

Napisano

> Pytanie jak w temacie. Walczę wciąż z gotującym się padalcem i zaczynam mysleć, że to chyba wina

> głowicy, bo tak samo było na bloku z 1,1.

> Wszystko drożne, cały układ nowy poza chłodnicą i nagrzewnicą, płynu nie ubywa, ale wypluwa go

> korkiem zbiorniczka wyrównawczego.

> Robi się tak tylko na wolnych obrotach, wszystko powyżej - tak jak ma być.

To masz odpowiedz na swoje pytanie, jesli na wolnych nic sie nie dzieje a po dodaniu gazu jest ok to winna jest na 99% pompa wody poniewaz obieg jest za wolny IMO

Napisano

> To masz odpowiedz na swoje pytanie, jesli na wolnych nic sie nie dzieje a po dodaniu gazu jest ok

> to winna jest na 99% pompa wody poniewaz obieg jest za wolny IMO

Kolega ma na odwrót , na wolnych woda wybija a na wiekszych jest wszystko wpozadku smile.gif

A wentylator załącza sie ?

Napisano
  • Autor

> To masz odpowiedz na swoje pytanie, jesli na wolnych nic sie nie dzieje a po dodaniu gazu jest ok

> to winna jest na 99% pompa wody poniewaz obieg jest za wolny IMO

Trzecia ?

Napisano
  • Autor

> Kolega ma na odwrót , na wolnych woda wybija a na wiekszych jest wszystko wpozadku

> A wentylator załącza sie ?

Yep.

To jest tak potężnie dziwne, że każdej nocy nie mogę przez to spać zlosnik.gif .

Napisano

> Pytanie jak w temacie. Walczę wciąż z gotującym się padalcem i zaczynam mysleć, że to chyba wina

> głowicy, bo tak samo było na bloku z 1,1.

> Wszystko drożne, cały układ nowy poza chłodnicą i nagrzewnicą, płynu nie ubywa, ale wypluwa go

> korkiem zbiorniczka wyrównawczego.

> Robi się tak tylko na wolnych obrotach, wszystko powyżej - tak jak ma być.

strasz mnie dalej shocked.giftongue.gif

Napisano

> Trzecia ?

No to gdzies cos masz zapchane/zakamienione

Napisano

IMHO zapchana (zakamieniona) chłodnica

Napisano

> IMHO zapchana (zakamieniona) chłodnica

Tez tak mysle zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> No to gdzies cos masz zapchane/zakamienione

Silnik całe życie jeżdżony na płynie chłodzącym ( w poprzednim aucie ), więc odpada, bo jak go rozbierałem to byłem zaskoczony jego czystością wewnątrz. Chłodnica z roku bodajże 2006, wpuszcza wodę jedną dziurką, a wypuszcza drugą bez najmniejszego zająknięcia wink.gif . Jak napisałem wcześniej: nowa pompa wody, termostat ( też dwa różne, nowe sprawdzałem ), płyn bez najmniejszego problemu wypływa sobie oboma odpowietrznikami - robi to naprawdę rześko i radośnie fly.gif . Nie ma nigdzie najmniejszego nawet wycieku, a i płynu nie ubywa w jakiś zauważalny sposób. Do tego wszystkiego silnik na wolnych obrotach zachowuje się jakby mu wypadały zapłony. Reakcja na gaz, przyspieszanie od jakichkolwiek obrotów odbywają się bez najmniejszego zająknięcia z jego strony.

W przypadku tego drugiego problemu, szukałem rozwiązania poprzez wymianę wszystkich czujników, cewek, lambd i nie wiem czego jeszcze - nie zmieniło to nawet w najmniejszym stopniu jego zachowania.

Wszystkie te problemy zaczęły się gdy wrzuciłem głowicę z MPI na 1,1 SPI, jeszcze na sportingowym kompie.

Jako że dół silnika wrzucałem razem z kompem z Palio, myślałem że wszystko się ustabilizuje i będzie jak należy - tak się jednak nie stało, bo jest dokładnie tak samo jak było wcześniej.

Teraz żałuję trochę, że wywaliłem głowicę z 1,1, bo by się mogła do weryfikacji problemu przydać frown.gif .

Myślę też, że oba moje problemy mają ze sobą związek ok.gif .

Napisano

> Silnik całe życie jeżdżony na płynie chłodzącym ( w poprzednim aucie ), więc odpada, bo jak go

> rozbierałem to byłem zaskoczony jego czystością wewnątrz. Chłodnica z roku bodajże 2006,

> wpuszcza wodę jedną dziurką, a wypuszcza drugą bez najmniejszego zająknięcia . Jak napisałem

> wcześniej: nowa pompa wody, termostat ( też dwa różne, nowe sprawdzałem ), płyn bez

> najmniejszego problemu wypływa sobie oboma odpowietrznikami - robi to naprawdę rześko i

> radośnie . Nie ma nigdzie najmniejszego nawet wycieku, a i płynu nie ubywa w jakiś

> zauważalny sposób. Do tego wszystkiego silnik na wolnych obrotach zachowuje się jakby mu

> wypadały zapłony. Reakcja na gaz, przyspieszanie od jakichkolwiek obrotów odbywają się bez

> najmniejszego zająknięcia z jego strony.

> W przypadku tego drugiego problemu, szukałem rozwiązania poprzez wymianę wszystkich czujników,

> cewek, lambd i nie wiem czego jeszcze - nie zmieniło to nawet w najmniejszym stopniu jego

> zachowania.

> Wszystkie te problemy zaczęły się gdy wrzuciłem głowicę z MPI na 1,1 SPI, jeszcze na sportingowym

> kompie.

> Jako że dół silnika wrzucałem razem z kompem z Palio, myślałem że wszystko się ustabilizuje i

> będzie jak należy - tak się jednak nie stało, bo jest dokładnie tak samo jak było wcześniej.

> Teraz żałuję trochę, że wywaliłem głowicę z 1,1, bo by się mogła do weryfikacji problemu przydać .

> Myślę też, że oba moje problemy mają ze sobą związek .

Glowica tez moze byc zakamieniona i to jeszcze z czasow jak nie jezdzila u ciebie waytogo.gif

Poprostu moze jej poprzedni wlasciciel jezdzil na wodzie i siedzi gdzies glebiej jakis syf ot co zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Glowica tez moze byc zakamieniona i to jeszcze z czasow jak nie jezdzila u ciebie

> Poprostu moze jej poprzedni wlasciciel jezdzil na wodzie i siedzi gdzies glebiej jakis syf ot co

Ta głowica i ten dół są z jednego auta ok.gif .

Pójdę za radą i kupię chłodnicę, to będzie ostatnia rzecz jaka może go boleć. Jak to nie pomoże, to bbq.gif .

Napisano
  • Autor

> strasz mnie dalej

No co Ty, nie ma paniki - jak ja dojdę do tego o co mu chodzi, to Twoja droga będzie już łatwa zlosnik.gif .

Jest jeszcze jedna opcja, mam na oku uturbionego żółtego przyjaciela wink.gif.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.