Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kask z lusterkiem wstecznym

Featured Replies

Napisano

Ma ktoś taki wynalazek? Dzisiaj zobaczyłem taki kask a dokładnie TEN CO TU JEST i bardzo pozytywne wrażenia choć nie do końca przekonany jestem do tego bo przy lataniu po mieście to ten ruch z lustra by mnie chyba za bardzo rozpraszał....Jak ktoś ma i dłużej jeździł z takim wynalazkiem niech się więcej wypowie 20.GIF

Napisano

Z tego co jest na tych obrazkach to na to lusterko nałożyli zwykłe fotki.

Nic nie zastąpi odwracania głowy i zerkanie zanim się nie zmieni pasa.

Jeśli ktoś będzie polegać "tylko" na takim lusterku ma gwarantowany ślizg po boku puszki.

Ale pomysł zacny, nie powiem wink.gif

Napisano

Guzik wiem, ale jakby to miało sens to dawno byłoby szeroko stosowane w większości kasków

Napisano

A mnie się bardzo podoba taki kask:) Chciałbym się w takim przejechać, bo na tych obrazkach to zbyt pięknie wygląda:) Nie zastąpi oglądania się za siebie, ale w niejednej sytuacji pomoże. Bezpieczniej jest przy większych prędkościach zobaczyć w lusterko niż obracać się (oczywiście w celach kontrolnych co się za nami dzieje, zmiana pasa dalej z obrotem). Ten temat był może jakieś 2 miesiące temu i tam więcej wypowiedzi chyba było.

Napisano

A ciekawe jak to działa jak mamy zachodzące słońce świecące w plecy grinser006.gif

Napisano

A co z wygodą takiego kasku, eksploatacją, wagą, bezpieczeństwem biernym?

Napisano

Nie ogarniam tego jak on działa? Tam są jakieś pryzmaty - lusterka czy co confused.gif

Napisano

> Nie ogarniam tego jak on działa? Tam są jakieś pryzmaty - lusterka czy co

peryskop normalny. czyli sporo lusterek/plaszczyzn lustrzanych, obudowane skorupa.

Widzialem kiedys na targach - dziwnie uczucie, bo masz widok na tyl na gornej krawedzi pola widzenia - jak dla mnie niezbyt wygodne/rozpraszajace, wymaga zmiany ogniskowania w oczach (to mimo wszystko chwilczke trwa) a dodatkowo zmniejszajace pole widzenia smile.gif - zaznaczam ze wtedy ogladalem to jako ciekawostke i nie mialem wtedy wiele wspolnego z jazda na motocyklu wink.gif

Napisano

> peryskop normalny. czyli sporo lusterek/plaszczyzn lustrzanych, obudowane skorupa.

Dzięki, tak właśnie myślałem smile.gif

> Widzialem kiedys na targach - dziwnie uczucie, bo masz widok na tyl na gornej krawedzi pola

> widzenia - jak dla mnie niezbyt wygodne/rozpraszajace, wymaga zmiany ogniskowania w oczach (to

> mimo wszystko chwilczke trwa) a dodatkowo zmniejszajace pole widzenia - zaznaczam ze wtedy

> ogladalem to jako ciekawostke i nie mialem wtedy wiele wspolnego z jazda na motocyklu

To przeogniskowanie z dalekiego patrzenia jakoś mi nie pasuje. Przy tak małej odległości lusterka, chyba ciężko szybko złapać ostrość? Ale fajna sprawa.

Ja czekam na szybki z hudem podłączonym do motocykla. Podające najważniejsze parametry, nawigację no i może dane z komórki hmm.gif

Napisano

> Ja czekam na szybki z hudem podłączonym do motocykla. Podające najważniejsze parametry, nawigację

> no i może dane z komórki

W pażdzierniku maja premierę w USA gogle (pod moto albo narty) z wbudowanym GPS.

W lipcu-sierpniu będę je testował ale z dokumentów jakie juz dostaliśmy... wyglada to kosmicznie smile.gif

Napisano

> A co z wygodą takiego kasku, eksploatacją, wagą, bezpieczeństwem biernym?

Waga nie jest dużo większa niż normalne kaski. Wygoda? Kask jest normalny tylko w skorupie są te lustra, ale myślę że może być wygodny jak każdy tyle że do tego lustra trzeba się przyzwyczaić a bezpieczeństwo... Jeśli ma atesty to musi być bezpieczny.

Napisano

> Waga nie jest dużo większa niż normalne kaski. Wygoda? Kask jest normalny tylko w skorupie są te

> lustra, ale myślę że może być wygodny jak każdy tyle że do tego lustra trzeba się przyzwyczaić

> a bezpieczeństwo... Jeśli ma atesty to musi być bezpieczny.

Nie dużo tzn ile? Bezpieczeństwo i atesty - czyli tak samo bezpieczne są kaski z atestami za 300zł i za 2000zł?

Napisano

nie chce mi się szukac dokładnej masy, ale wszędzie na internecie piszą że masa nie różni się od innych kasków. Jak normalny kask waży 1450g (przykład mojego HJC) to ten niech waży ze wszystkim 1600g, bo więcej te lustra nie mogą ważyć. Jest to pierwszy taki kask więc bezpieczeństwo myślę że na poziomie kasków za 500-800zł na więcej bym nie liczył bo płacimy tutaj głównie za nowy wynalazek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.