Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BMW 320D 2001R BRAK MOCY

Featured Replies

Napisano

WITAM JESTEM PIERWSZY RAZ NA TYM FORUM MAM PROBLEM Z BMW 320D Z 2001R KUPILEM JA Z POPSUTA TURBINA.TURBO ZOSTALO WYMIENIONE A SAMOCHUD NIE MA MOCY PODLACZYLEM GO POD LANCH WYSKOCZYL BLAD "NEEDLE-MOTION SENSOR"TO JEST OD WTRYSKU STERUHACEGO WTRYSK ZOSTAL NAPRAWIONY ZLORZYLEM TO I NADAL TO SAMO:( NIE MA MOCY I NIE MOZNA SKASOWAC BLEDU SPRAWDZILEM INSTALACJE CO IDZIE DO NIEGO I DO POMPY WTRYSKOWEJ WSZYSTKO OK BESPICZNIKI OK POMOCY BO BRAK MI POMYSLOW

Napisano

> WITAM JESTEM PIERWSZY RAZ NA TYM FORUM

w takim razie wapadaloby zainteresowac sie zasadami panujacymi na forum. przede wszystkim nie uzywaj caps-locka, zamiast tego uzywaj podstawowych zasad interpunkcji i ortografii, tak zeby nikt skory do pomocy nie musial sie domyslac co jest twoim problemem.

Napisano
  • Autor

z mila checia ale nie mam polskich znakow w komputerze bo pisze z vas 5051b i mam angielskie menue

Napisano

> z mila checia ale nie mam polskich znakow w komputerze bo pisze z vas 5051b i mam angielskie menue

polskich znakow nie ma potrzeby uzywania zlosnik.gif

ale chyba znaki interpunkcyjne jakies na tej Twojej maszynie istnieja biglaugh.gifzlosnik.gif

ps: fajnie byloby gdybys tez tutaj cos napisal zlosnik.gif

Napisano

> z mila checia ale nie mam polskich znakow w komputerze bo pisze z vas 5051b i mam angielskie menue

tak, ale nie to jest glownym problemem pierwszej wiadomosci.

>SAMOCHUD

>ZLORZYLEM

>BESPICZNIKI

glownie chodzi o ortografie, ale przede wszystkim o interpunkcje. jezeli z kims rozmawiasz to tez wyrzucasz z siebie ciag, potok slow? pewnie nie, robisz pauzy i wypowiedz grupujesz w pewne logiczne, spojne czesci pod postacia zdan. zastosowanie sie do tego rowniez w slowie pisanym znaczaco ulatwi innym pomoc oraz ograniczy zbedne pytania do minimum

Napisano

Niestety ortografy mocno raza.

A po naprawie turbo sprawdziles czy pompuje? Dymi na czarno przy przyspieszaniu?

Napisano

>WTRYSK ZOSTAL NAPRAWIONY ZLORZYLEM

ale to znaczy, ze jednak byl posputy czy nie?

Napisano

> zajme sie tym wszystkim wieczorem bo jestem w pracy

Wymień przepływomierz i sprawdź podłączenie pompy podciśnienia do gruszki sterującej turbosprężarką.

Napisano
  • Autor

tak sprawdzalem to wszystko jest ok przewody robia sie twarde ale dlaczego nie da sie skasowac tego bledu??

Napisano
  • Autor

> ale to znaczy, ze jednak byl posputy czy nie?

nie jestem pewny czy byl dobry bo go nie sprawdzilem,ale wczoraj sprawdzalem go miernikiem i pokazuje 100oma

Napisano
  • Autor

> ale to znaczy, ze jednak byl posputy czy nie?

potrzebna jest adaptacja wtrysku po naprawie??

Napisano

> potrzebna jest adaptacja wtrysku po naprawie??

Oczywiście, ze tak

Napisano
  • Autor

> Oczywiście, ze tak

juz sam nie wiem,tam gdzie naprawialem wtrysk zapewniaja mnie ze nie trzeba ze niby jest juz rozkodowany

Napisano

> juz sam nie wiem,tam gdzie naprawialem wtrysk zapewniaja mnie ze nie trzeba ze niby jest juz

> rozkodowany

skad jestes??

Napisano
  • Autor

> skad jestes??

ja mieszkam w irlandii i mam tu to bmw ale wtrysk byl naprawiany w polsce w "pawlowicach"

Napisano

> ja mieszkam w irlandii i mam tu to bmw ale wtrysk byl naprawiany w polsce w "pawlowicach"

to daleko jestes odemnie bo moze bym mogl cos pomoc,

Co do twojego przypadku to dowiedz sie najlepiej czy po zabiegu jaki dokonales nie musi byc jeszcze raz wszystko zestrojone ze soba. bo np jak zmienilem u mnie pompe hamulcowa to i DSC i tak mi nie dzialalo bo trzeba bylo zresetowac ustawienie kierownicy i nie wystarczalo wymazywanie bledu lecz trzeba bylo wejsc w ustawienie sensora polozenia kierownicy i go zresetowac by od nowa zapisal sobie punkt zero.

Wiec moze i u ciebie jest tak samo.. tylko tyle ze z wtryskiem

Napisano
  • Autor

a jakie cisnienie powinna miec pompka paliwa w baku ja mam 0.8bar na zgaszonym silniku z zamknietym przeplywie na zegarze do mierzenia a na odpalonym 0.5bar to chyba troche malo????

Napisano

> a jakie cisnienie powinna miec pompka paliwa w baku ja mam 0.8bar na zgaszonym silniku z zamknietym

> przeplywie na zegarze do mierzenia a na odpalonym 0.5bar to chyba troche malo????

nie wiem jakie powinno byc

ale jakie masz objawy przy braku mocy?? dymienie albo cos?? czy np gasnie??

Napisano

> rozkodowany

Zakodowany - najczęściej trzeba wpisać trzeba wpisać kilku cyfrowy numer wybity na wtrysku (chyba zielonymi literkami). Powinno się też skasować adaptacje korekcji, bo inaczej silnik będzie drgał na jałowych - dopasowanie różnych korekcji na poszczególnych wtryskach.

Nie koniecznie musi to byc objaw braku mocy.

Pompe paliwa zostaw w spokoju, jest dobrze.

Na początek odłącz przepływomierz i zobacz czy jest róznica w przyspieszeniu (jesli nie, to przepływka do wymiany)

Na Twoim miejscu pojechałbym do kogos kto ma komputer i jako takie pojęcie o diagnostyce

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.